Eltiron @ 2014.12.25. 16:58

 

{...}Mazsom mint a PECSA klasszikus alakja megvan valakinek ? :)

{...}

 

 

Azt az irgalmatlan izzadtságszagot és zsíros hajat hogyan is lehetne elfelejteni?  ;b

 

Sz. Miklós, hogyne (a teljes nevét irgalomból elhallgatom) teljesen megkerülhetetlen figura volt. Amikor megnyitottam sajnálatosan rövid életű klubomat, írt egy jelentkezési lapot, kajak motivációs levéllel. Asszem bolond volt egy kicsit az arc.

KLM @ 2014.12.05. 11:59

Hát igen, mai szemmel nézve még akár szórakoztató is lenne, hogy ugyanazok keltek ki magukból a véristvánok és a tápolós játékosok ellen, akik később ediomand aquirhordáit egyben bedaráló kalandozócsapotokról írtak regényeket. És ez természetesen semmilyen lelki konfliktust nem okozott a rajongóik körében.

Csakhát nem ugyanazok írták és volt ám némi sértődés, mikor Kornya a S* után elment egy M* lista találkozóra.

 

De ez meg az a kérdés, amiről a "Chuck Norris egyszer megvette a M* jogokat. EGYSZER". poén született.

Hoild @ 2014.12.05. 11:33

{...}Mazsom mint a PECSA klasszikus alakja megvan valakinek ? :)

{...}

 

 

Azt az irgalmatlan izzadtságszagot és zsíros hajat hogyan is lehetne elfelejteni?  ;b

zsirvezer @ 2014.12.05. 01:21

PECSA , szerda és vasárnap azokban az években ez a két nap volt az ünnepnap számomra. A nagyszinpad mellett, a szabadtéri oldalon voltak kis termek azok egyikébe láttam a grafitizett falon, hogy "k***a anyád Novák Csanád". :)

Aztán jött a spellfire, meg a magic the gathering  és tönkrebaszta az RPG-t. A Magyar Fantasy Egyesület is szépen kifakult ebből a világból. :titanic:

 

 

Mazsom mint a PECSA klasszikus alakja megvan valakinek ? :)

 

ElGabor , azt én is csináltam, Országh-Bíró féle angol szótár azokban az években rongyolódott el :) Én a phb-t és a DMG-t párhozamosan toltam, mindkettőből 30-30 oldalig jutottam. Kb. szóról szóra haladva. Aztán jöttek a kompendiumok... :)

chomy @ 2014.12.04. 23:41

SlyZero: hát igen, ilyenek ezek a "juvenilis kamaszfantáziák". :) Asszem pont Kornya Zsolt nyilatkozta egy interjúban, vagy talán fórumposztban, hogy Ediomad annak idején amolyan XP-gyűjtő dungeon volt, ahová két kaland között ugrottak le a karakterek lépni egy-két szintet. Nem tudom, melyik regényről van szó, de ilyen formában végülis hű lehet a forrásához. ;)

 

Érdekesség: egy Facebook-posztban olyat olvastam tán egy éve a MASZK-on (!pletykaveszély!), hogy Ediomad a boldog békeidőkben egy városállam neve volt a posztoló kampányában. Aztán jól meglepődött, hogy mi lett a városából a Nagy Ződben.

 

Rég volt, sok hozzászólásos parázs vitába szúrta be az úriember a sztorit. Nem találom a linket, de majd a retrospektívben megpróbálok ennek is utánajárni.

SlyZero @ 2014.12.04. 21:20
Na majd kommentekben akkor elmesélem a Ravenloft sztoriját szigorúan személyes nézőpontból. :)

 

 

Pont eszembe is jutott a cikk olvasása közben, hogy a Ravenloft világa érdekelne, csak nem annyira, hogy hatszáz kiadványt átbogarásszak hozzá, a neten lévő ismertetők pedig vagy teljesen érthetetlenek azok számára, akik nem ismerik eleve a világot, vagy csak felsorolják, hogy milyen sorrendben adták ki azt a hatszáz kiadványt, amit végig kellene böngészni. :(

Szóval jöhet az az összefoglaó! ;)

 

Ui.: és bocsi a duplaposztért BePe. :szent:

SlyZero @ 2014.12.04. 21:05
Hát igen, mai szemmel nézve még akár szórakoztató is lenne, hogy ugyanazok keltek ki magukból a véristvánok és a tápolós játékosok ellen, akik később ediomand aquirhordáit egyben bedaráló kalandozócsapotokról írtak regényeket. És ez természetesen semmilyen lelki konfliktust nem okozott a rajongóik körében.
Ravenheart @ 2014.12.04. 14:56

Vecna fejének igaz története megtalálható 1d4chanen is, ugyanolyan klasszikus, mint a dread gazebo. Nem meglepő módon Knights of the Dinner Table is feldolgozta annak idején.

Brain @ 2014.12.03. 18:21
Ugyan itt a Havannán mesélte valaki, hogy valaki(k) meséltek egy olyan kalandot, hogy két külön játékosi csapat játszott külön asztalnál ugyan abban a kalandban egymásnak ellentmondó célokkal. Igazából a két csapat egymás ellen játszott. Magas szintű tápos csapatok voltak, de az egyik csapatban volt egy elég heveny vérpistike túltengés.
A másik csapat akkor találta ki a Vecna feje nevű ereklyét. Elrejtették, elhintették, hogy hol van, sztorit kreáltak hozzá. Aztán az első csapat megszerezte. Azt hiszem össze is vesztek rajta rendesen, hogy kié is legyen. (Nem emlékszem, talán karakterhalál is volt miatta). Még az egyik szemét is kiszedték a fejnek, hogy hihető legyen. :)

A vicc az, hogy az "ereklye" használatához le kellett vágni a célpont fejét és gyorsan odarakni a ereklyét a helyére. Mondanom sem kell, hogy az első próbálkozás sikertelen volt. De a csapat kitartónak bizonyult és megpróbálta a második játékos is. :)

Brain
Glowface @ 2014.12.03. 17:26
Én otthoni játékon játszottam együtt olyan sráccal, aki karakterlapot hozott - asszem PeCsában játszott vele, erre már nem esküdnék meg. No, neki volt Mishakal papnője, vorpal háromágú szigonnyal...