zsirvezer @ 2014.12.08. 22:36

Vannak ezek a pályaművek, amelyekről rohadt nehéz bármit írni, nincs az az ékesszóló-"szavakész" értékelő, aki képes lenne ilyen és hasonló égbekiáltó nyomorúságot, - a magyar nyelv amúgy igen széles tárházával - még csak érzékeltetni is.

De mert van egy önpusztító hajlamom, hát megpróbálom, de őszinte leszek ez a pályamű is túlmutat a szokásos hulladékimpulzuson. Cthulhu és a többiek elmondták mi a baj vele. Csak ismételni tudnám őket. De tudod mit? Amit meg is teszek hiszen: Ismétlés a tudás anyja.

 

Negatív:

* 2040-2047 közötti események semmilyen korrelációban nem állnak egymással. Mintha a legújabb kori történelemkönyv abból állna, hogy kivagdosok híreket a világból és kontextus nélkül pakolgatnám egymás mellé.

* Hogyhogy nem irtotta ki a halálos sugárzás a zombikat? Nem lesz rákos oké, de még a halott szövetnek sem tesz jót a sugárzás...

* semmit nem nyújt "az alap tulajdonságom van arra dobok"-on túl. Semmit, ami pl. a rendszert gyorsítaná.

* "játékosok a mesélő engedélyével dobhatnak próbát." - a játékos illemhelyet is, csak a mesélő biztosította szünetekben, veheti igénybe.

* fizetőeszköz... hát én biztosan elloptam volna Glukhovsky ötletét, miszerint az általános értékmérő pl., a lőszer. Ki és miért verne pénzt?

* ennél a tördelésnél az is jobb lett volna, ha azt a négyzethálós füzetet scanneled be, amiben ezt a játékot "megalkottad".

 

Pozitív:

* Simon és Suzi, mint példajátékosok. 

* Ígéretesnek induló nem sablonos ötlet, arról, hogy mitől lettek a zombik.

* a térkép jópofa, de önmagában nem állja meg a helyét.

 

Ez így egy gyenge kezdés után erős visszaesés! 

 

Cthulhu @ 2014.12.08. 19:46

Koncepció:

Nekem alapvetően tetszene, de egyrészt túlméretezett másrészt pedig van benne pár borzalmas butaság. Tisztában vagyok vele, hogy egy népszerű elmélet szerint a világ vezetése inkompetens kretének kezében van, de hogy azért saját magukat lőjék tökön nukleáris fegyverekkel... Kínában egyébként tényleg otthon tartogatják a halottakat?

 

Tálalás:

Egészen borzasztó. Hevenyészett, összecsapott szöveg, tele nagyon borzalmas hibákkal és elírásokkal. A térkép nem lenne rossz ötlet, de a szöveg mellett egyszerűen nem tudok elhessegetni bizonyos rosszindulatú gondolatokat az ábra kapcsán...

A szabályok ismertetésénél a szöveg gyakorlatilag teljesen szétesik: Nem derül ki pontosan hogy a szimpla próbadobás hogyan zajlik, csak következtethetünk. Az pedig, hogy a 6 alatti tulajdonságok negatív módosítókat adnak a dobásokhoz, csak a példából derül ki – a szabályleírás sehol sem említi ezt.

 

Szabályok:

Mint a tipikus „állatorvosi ló” – szinte minden hibát produkál amire szerintem egy valamirevaló rpg-készítőnek érdemes lenne odafigyelni. A teljesség igénye nélkül:

-A rendszernek nincs fókusza – nem lehet észrevenni hogy bármire ki lenne hegyezve – ellenben szinte minden téren elégtelenek a megoldások.

- Rendszer címszaván egymással alig, vagy egyáltalán nem kompatibilis elemek lettek összefércelve.

- Ha már itt tartunk, akárhonnan is nézem, erősen hiányos a rendszer.

- A tulajdonságoknak 6 felett és alatt adnak bónuszt illetve levonást. Miért nem 0 inkább az alapérték és mondjuk -5 a minimum, ami alatt meghalnak a karakterek?

- D100 helyett simán lehetne D20 alapú a játék – a veszteség a részletezettség terén minimális, a felesleges számolás elleni nyereség viszont nagymértékű lenne.

 

Összbenyomás:

Siralmas. És erős a gyanúm, hogy eredetileg ezt sem 4 oldalba tervezték. Szerintem nem kéne erőltetni a teljes változatot - a kivonat alapján legalábbis. Azért a végén a példajátékban elhalálozott zombit egy kicsit megsajnáltam...

MysticR @ 2014.12.08. 14:16
"Mivel a gránát területre sebez ezért mindkét zombi kitérést dobhat."
Ezek szerint itt a zombik értelmes, gondolkodó lények (gondolom azért dobhatnak kitérést, mert felismerik a gránátot és megpróbálnak kikerülni a hatósugarából).
bbface @ 2014.12.08. 11:34
Elég nehezen olvasható. Újdonságot nem nagyon nyújt. N+1-edik posztapokaliptikus világ. Sajnos ezt nem tudom jelölni.
auer @ 2014.12.08. 08:39
Nem az igazi. A rendszerhez kapunk egy összedobott poszt-apokaliptikus világot, de hogy mit érdemes benne játszani, miért kéne ezt a játékot választani az nem derül ki. Egy átolvasás és javítás ráfért volna a szövegre vannak benne nehezen értelmezhető részek.