strato @ 2015.07.13. 11:09

Alig egy hónap múlva megjelenik a Vs. System reboot!

 

Majd dobj meg egy fülessel a megjelenéskor, és akkor bedobom a Villámhírekbe (ha nem lesz külön cikk róla)! :sor:

Vorador @ 2015.07.09. 19:27

Alig egy hónap múlva megjelenik a Vs. System reboot!

Már pár hete csorognak is a képek a kártyákról:

 

https://www.facebook.com/VsSystem2PCG

 

(Közben aggódni kezdtem, hogy talán túl sokszor olvastam Claremontot, mert a Squad Tactics lapot meglátva bevillant, hogy az illusztrációja mintha valamelyik 70-es évekbeli Uncanny X-Menből származna. :) Harmadik próbálkozásra meg is lett, hogy konkrétan a 125. számból. :) )

 

Bolem @ 2015.06.05. 13:16
Ja bocsesz, most olvastam korábbi hozzászólásod, hogy LCG lesz! ^_^
Bolem @ 2015.06.05. 12:40
Azt lehet esetleg tudni, hogy marad-e CCG vagy LCG lesz-e belőle?
Vorador @ 2015.05.27. 13:01

Találtam még egy cikket, ebből a lényeg:

- a 2015-ös Gen Con-on debütál a játék (július 30. - augusztus 2.)

- továbbra is elsősorban az 1v1 játékmódot támogatja

- az alapdoboz ára 50 dollár

- az alapdoboz 400 lapot tartalmaz, 4 csapat lesz benne és ami nagyon megnyugtató, hogy minden lapból a maximális pédányszám megtalálható benne, vagyis nem kell több alapdobozt venned, mert pl. egy lapból 4 kéne a paklidba, de csak 1-et adtak belőle (pl. az FFG Trónok harca LCG-jében nagyon nem örültem, hogy 3 core setet kellett vennem, hogy teljes legyen a lapkészlet)

Vorador @ 2015.05.27. 12:38
A lead designer ismerteti a Vs. System nyáron megjelenő rebootjában bekövetkező szabályváltozásokat:

http://upperdeckblog.com/2015/05/vs-system-2pcg-changes-and-rules-primer/
Vorador @ 2015.01.07. 22:58

Tavaly karácsony körül megjelent egy másik szuperhősös kártyajáték digitális változata, a Sentinels of the Multiverse.

 

http://store.steampowered.com/app/337150/

 

Míg a Vs. System egy gyűjtögetős kártyajáték (mint a Magic), a Sentinels egy cooperative és egyedül is játszható kártyás társasjáték. Minden hősnek külön paklija van, előre fixált lapokkal, vagyis nem te állítod össze. A Sentinels nem Marvel vagy DC hősöket szerepeltet, hanem a saját univerzumában játszódik.

 

Régóta fentem rá a fogam, és szerencsére nem kellett csalódnom, a fejlesztők tökéletesen adaptálták a társast.

Glowface @ 2014.12.19. 05:15
Hmmm, én igazi kocajátékosként a nagy mennyiségben felvásárolt lapokból egy halom paklit összreaktam. Klasszikusok (x-men, brotherhood of mutants, miegyéb) biztos voltak. Néhány DC-sre is emlékszem... volt valami varázslós például, érdekes lapokkal... meg a zöld lámpások... asszem megvan vaalhol egy hosszúdobozos, Galactus Hírnőkei dolog is. Meg talán valami díszdobozos hellboyos cucc...
Vorador @ 2014.12.18. 22:04

A PC játékot én is szerettem annak idején, de úgy rémlik, elég bugos volt. Meghoztad a kedvemet, feltelepítem újra és megnézem :-)

 

Én ezekkel a bugokkal találkoztam:

- Reservist 5 puzzle: nem lehet megoldani, mivel Sandmanen nem szabadna rajta lenni a countereknek (a puzzlen kívül, a játék során teljesen jól működik Sandman)

- X-Statix Cafe: néha nem adja a karakterednek a +2/+2-t, hiába nincs rajta kívül más nálad a játékban

-Crime Spree és Unfair Advantage: ha egy korábbi körben felfordított Crime Spree képességét használod, akkor nem tudod kijátszani az Unfair Advantaget (az Advantage nem játszható ki abban a körben, amikor már játszottál ki plot twistet, viszont a Crime Spree képességének használata nem plot twist kijátszás)

- Albert Gaines <> Nuke, Atomic Powerhouse: ha kétszer ürül ki a kezed egy körben, akkor kétszer kap +3/+3-at, pedig csak egyszer kéne, mivel nem úgy szól a képessége, hogy "ha üres lesz a kezed, akkor Albert +3/+3-at kap, hanem így "amíg üres a kezed, Albert +3/+3-at kap" (magyarul tehát a játék egy continuous powert hibásan triggered effektként kezel) (mondjuk ez a hiba legelhanyagolhatóbb, mert nagyon ritkán fordul elő, hogy 2x ürül le a kezed egy körben)

 

Szóval 3-4 lap hibás a 850-ből, szerintem ez nem annyira sok. :) Ha találkozol más buggal, akkor szóljál, mert lehet, hogy valójában jól működik a lap, csak te nézel véletlenül félre valamit (velem számtalanszor előfordult :) ).
 

Ork @ 2014.12.18. 20:10
A PC játékot én is szerettem annak idején, de úgy rémlik, elég bugos volt. Meghoztad a kedvemet, feltelepítem újra és megnézem :-)