Petrus @ 2014.12.20. 23:34
Érdekesség: a BBC Radio 4 hétfő késő estétől kezdi adni a Good Omens (itthon: Elveszett próféciák) feldolgozását, hat részben.
Petrus @ 2014.12.20. 09:25
- A GOG-on meg Nordic Games hétvége van, 85% engedmény van egy csomó játékukból (Gothic, Spellforce, The Guild, Red Faction, ...).
- Valamint mindazoknak, akik szintén besokalltak a D20-tól, eladták mindenüket, ami kapcsolatos vele, és soha többé nem is akarják a kezükbe venni, de valami oknál fogva mégis rávennék valami játékra, íme egy alternatíva: The Un-Twenty System! :)
Vorador @ 2014.12.19. 21:58

Ja, azt lehet tudni, mire készülnek a shadowrun returns-ösök? Kaptam valami teaser-message-et tőlük, hogy januárban jön megint valami shadowrunos dolog a kickstarterre.

 

Még csak ez a kép van, viszont valaki ügyesen észrevette, hogy a kép neve HK-KS-Teaser.png, amiből a HK valószínűleg Hong Kong, mert amikor lehetett szavazni, hogy melyik városban játszódjon az első kiegészítő, akkor Hong Kong volt a második helyezett. (Az első pedig Berlin, a fantasztikus Dragonfall helyszíne.)

 

https://www.kickstarter.com/projects/1613260297/shadowrun-returns/posts/1085740

Glowface @ 2014.12.19. 21:30
Ja, azt lehet tudni, mire készülnek a shadowrun returns-ösök? Kaptam valami teaser-message-et tőlük, hogy januárban jön megint valami shadowrunos dolog a kickstarterre.
Bulldy @ 2014.12.19. 13:10

A bookdepo a múltkor nekem is rádobott egy VAT -ot a Descent kiegészítőre. Pedig az alapjáték egy éve még drágább is volt, mégis VAT nélkül jött. Nem tudom ez mitől lehetett. De még így is olcsóbb volt, mint a javasolt kiskereskedelmi ár. 47 centet nyertem a bulin! :D

 

Bulldy

Glowface @ 2014.12.19. 11:56
(Ha egy szerepjáték-kiadó jönne ki olyan szabálykönyvekkel meg karakterlappal, mint egy magyar adóbevallás, kapna is a fejére a játszhatatlan és irreális, nem-játékosbarát hozzáállása miatt...)
Marvin @ 2014.12.19. 11:50

(Elbúrtam a fiatalságom, ismerek úgy hatezerféle terepjátékot kívül-belül, de bezzeg az egyszerűsített (?) bevallásomat se tudom kitölteni. Bleh.)

Glowface @ 2014.12.19. 11:39
Elég bonyolultak a vevőhelyszín-beazonosítási szabályok és irányelvek. Van egy kb. 90 oldalas összefoglaló a Bizottság honlapján...

Amúgy bizonyos törvényi vélelmek vannak a fogyasztás helyszínéről attól függően, hogy az elektronikus szolgáltatás igénybevétele:
a) telefonfülékn, internetkávézóban, wi-fi hotspot útján, étteremben, szállodai előtérben történik; vagy
ab) ha mindez hajó fedélzetén, vagy más közlekedési eszközön van;
b) fix vonalas kapcsolat útján történik; vagy
c) SIM kártyás mobillal, mobilhálózat útján történik; vagy
d) dekóderes eszközzel történik; vagy
e) egyéb módszerrel történik;
feltéve, hogy a szolgáltató nomrális kereskedelmi kapcsolat esetében tud, vagy tudnia kellene róla, hogy a szolgáltatás igénybevétele így történik.

Ezek a törvényi vélelmek viszont megdönthetőek, többszörös egybehangzó párhuzamos bizonyíték bemutatásával.

Egyéb esetekben különösen figyelemmel kell lenni a következőkre:
a) az ügyfél számlázási címe;
b) IP cím, geolokáció;
c) bankszámlához tartozó cím;
d) a SIM kártyához tartozó IMSI cím szerinti MCC országkód;
e) fix vonalas szolgáltatás szolgáltatási címe.

És még a szerepjátékos szabályok alkalmazását tartják bonyolultnak... régi vesszparipám egyébként, hogy egy tisztességes szerepjáték rule lawyer kiváló adótanácsadó lehet.
Marvin @ 2014.12.19. 11:35

Fontosnak tartom megjegyezni: népneveket magyarul még mindig kisbetűvel írjuk, még akkor is, ha soxor (?) láttad angolul, hogy Japanese.

strato @ 2014.12.19. 11:02

Oldaná meg azt is, hogy 1 dollár ne 1 euró legyen.

 

Az nem a Valve sara. A Steamen a kiadók határozzák meg a játékaik árát, nem a Valve. Valószínűleg ez is az EU-s ÁFA-ra vezethető vissza, bár én még mindig nem értek a lovakhoz. :)