mipet5 @ 2015.01.17. 13:25

Az internet összeomlása után az emberek személyi igazolványán lévő chip fabatkát sem ért. Az új net, Mátrix kori gépekhez új adatbázist vezettek be és a RASZ-t, ami rengeteg alakban kiszolgálhatta a személyigazolvány+bankkártya kombót (hagyományos kártya alak, elem vagy érme alak is akár). A chip itt is tartalmazza a személy főbb adatait, de, ha az adatbázis nem igazolja vissza az egyezést, akkor bukó van. Minél jobb az olvasó (nagyobb szintű), annál többféle adatot hasonlít össze.

 

Ha az ember a biztonságos zónán kívül él, a pusztulatban, akkor nincs szüksége RASZ-ra, a rendőrök tudják, hogy a többségnek ott úgysincs, és ha valakit letartóztatnak, akkor legfeljebb csinálnak neki :)

A pusztulatban kiadástól függően még használható papírpénz is, valamint az árnyvadászok kedvelt fizetőeszköze a hitelesített chip. Nem személyhez csatolt, egy intézmény érvényesíti az összeg felhasználását.

Lepus @ 2015.01.16. 19:52

Hát bevallom nem vagyok egy nagy shrunos, de nehezen tudom elképzelni hogy ilyen orwelliánus nyilvántartás és megfigyelés mellett hogy léteznek egyáltalán "szökésben lévő" bűnözők meg papírok nélküli illegális egyének. :)

 

A játékosok élvezték, csak az akadályokat finoman szólva nem vették rutinosan.
Lepus, nem tudom, mennyire ismered a Shadowrun világát, de a legolcsóbb hamis igazolvány 5.000-nél kezdődik, és az még egy hordozható olvasót se fog megtéveszteni.

 

Thirlen @ 2015.01.16. 15:16
A játékosok élvezték, csak az akadályokat finoman szólva nem vették rutinosan.
Lepus, nem tudom, mennyire ismered a Shadowrun világát, de a legolcsóbb hamis igazolvány 5.000-nél kezdődik, és az még egy hordozható olvasót se fog megtéveszteni.
Lepus @ 2015.01.14. 20:38

Hát lol. Csupasz Pisztoly n+1. :)

Viszont kicsit elgondolkodtató hogy mennyire jó ez a stílus. Amikor a bandatag karakterek egy rutin igazoltatás eredményeként a dutyiban kötnek ki, az elég érdekes pillanat. (Felteszem, egy bandatag számára az igazoltatás napi, az őrszobán tett látogatás mondjuk havi gyakorisággal előfordul. Graffitizés, verekedés, drogok, mittomén.) Nemigaz hogy nincs mondjuk fejenként három hamis személyi igazolványuk a kínaipiacról.

Erről nekem a "Sliders szindróma" kifejezés jut eszembe. Tudniillik mintha a karakterek dimenzióutazók lennének, vagy most pottyantotta volna őket oda a Repülő Spagettiszörny tésztás nyúlványa a mennyekből.

Fantasy környezetben ahhoz tudnám hasonlítani, hogy egy sivatagi vándor két (az előtörténete szerint rendszeresen látogatott) város közt kifogy a vízből és szomjan hal.

Maximálisan a játékosi képességeken alapuló játék híve vagyok, de érdemes belegondolni, hogy a karakterek jellemzően a világ részei, nem pedig dimenzióutazó sliderek, akik lefagynak ha leinti őket a rendőr. Ráadásul a kommentek alapján olybá tűnik hogy a játékosok különösen nem is élvezték a dolgok ilyetén alakulását, tehát a játék legfőbb célja - azaz a jó szórakozás - se teljesült.

Narmi @ 2015.01.03. 12:29

Kösz, elolvastam. Részükről, úgy tűnik, a partyn bellül nem sikerült kialakítani fúzót.

A törekvésed dícséretes, csupán az arányokban gondolkodunk másképp. :)

Thirlen @ 2015.01.02. 13:16

Igen, a mesélő is nyakig sáros ezekben, soha nem tagadtam. :gonosz:

A meséimben igyekszek arra törekedni, hogy életszagúbb legyen a történet, és mindennek legyen következménye. Ebbe beletartozik, hogy a főszálon kívül is történnek dolgok, a világ él, így például nem csak egy "loading" felirat megtenni két pont között a távolságot.

Furgonlopáshoz azért szoktam dobatni, mert egyrészt számít az idő, másrészt tipikusan olyat szoktak keresni, ami félreesőbb helyen áll, nincsen benne egyetlen kamera látóterében se és a náluk lévő eszközökkel ellopható.

A játékosokat szerintem soha nem hozza lázba egy behozott rendőri szál! :D Ennek ellenére megtörténik, mind IC, mind IRL. Hogy hogyan kezelik, az viszont már a játékosokon múlik.

Mipet5 véleményét elolvashatod a Shadowrun fórumban.

Narmi @ 2015.01.02. 11:57

Halihó!

Ez súlyos volt és úgy látom, hogy a történet ilyen alakulásában a játékosok mellett a mesélőnek is nagy szerepe volt.
Semmi bajom a játékot színesítő, dobásokból adódó, nevezzük úgy, hogy "geg" helyzetekkel, amiket most kiemelek az mind ilyen:

"Elindulva egy rossz dobásnak köszönhetően egyenesen átvágnak a jól őrzött céges területeken, de végül nem állítja őket meg senki." Pl ez itt teljesen felesleges volt. Rosszat dobtak, nem történt semmi, ha jót dobnak akkor sem sem történik semmit, ha esetleg megállítják őket akkor egy közjátékkal feleslegesen bonyolódik és húzódik a történet, ami valójában éppen csak beindult.
Ugyanígy értetlenül állok az előtt, hogy egy furgonlopáshoz dobni kell. A karakterek kereshetnek húsz percig vagy akár egy órig is egy nekik tetsző furgont, de egészen biztosan találnak, ergo mindek rá dobálgatni?

"nem engedem a „kimagyarázom magam egy Karizma dobással” jellegű dolgokat, ha a játékos azt se tudja, nagyjából mit mondana" Láthatóan a játékosokat nem hozta lázba a rendőri szál amit behoztál, így gyorsan túl akartak lenni rajta. Azon kívül, hogy a szivatás mellé bűnözői raszt kaptak, s így a bandacsaj kiesett a bevetésből, mellékesen ugrott a megbízói pénz és ment vele a játék idő, sok értelme nem volt. A játékosok és a mesőlő számára is komoly előny, ha figyel a party igényeire. :)

A kiemeltek csak egy része annak amire felfigyeltem, de rigó zsaru elől hiába menekülős/elgázolós/sokkolós jelenetet olvasva már kételkedtem benne, hogy ezt a modult a játékosok szívesen emlegetnék.

Hangsúlyozom, hogy semmi bajom a játékot színesítő, dobásokból adódó, nevezzük úgy, hogy "geg" helyzetekkel, ha az kézben tartható és nem megy a játék rovására. Tapasztaaltom szerint egy modulba 1-2 ilyen eset fér, ha több van akkor most olvashatjuk, hogy mi történik.

Ellenben ha azt a játékosok élvezték, akkor szívesen meghallgatnám az ő véleményüket is, hátha újat tanulok. :)
 

galu22 @ 2015.01.02. 07:55

Tetszett.

Nálunk is gyakran előfordul a szerencsétlenkedés, bár ha közben jól szórakozunk, akkor simán belefér.

Ha van még játékbeszámoló, akkor szívesen olvasom majd.
guba @ 2015.01.02. 02:53
Nekem nagyon tetszett, így tovább és köszönöm :) Hatására indul az én mesém is!
Orastes @ 2014.12.30. 16:22
Ezt már nagyon vártam és némelyik jelenete nagyon burleszkbe illő :rohog: