galu22 @ 2015.01.07. 20:27

Azért szerintem igen komoly erőfeszítést igényel. A heroikus fantasy és a horror ahelyett hogy simán elvegyülne, reakcióba lép, és hard fantasyt hoz létre. :)A Warhammerhez jött ki néhány igen érdekes kaland ebből a szempontból. Ilyen Clive Barker-Cthulhu mítosz-low magic fantasy keverék.
Nem mondanám, hogy hard fantasy lett az eredmény :)
Marvin @ 2015.01.06. 16:37

Sőt már a legelső Deities & Demigods-ban ott volt a Cthulhu-mítosz, bár azt magyar ember alig láthatta eredetiben, pár eonnal később meg ott a jeles Carcosa (asszem írtam róla évekkel ezelőtt itt helyben).

Lepus @ 2015.01.06. 16:23

Azért szerintem igen komoly erőfeszítést igényel. A heroikus fantasy és a horror ahelyett hogy simán elvegyülne, reakcióba lép, és hard fantasyt hoz létre. :)

 

Pl. bár a Fomalhaut világleírás is bőven merít Lovecrafttól, azért a végén mégis inkább Conan a Barbár lesz belőle. Törékeny lelkű new-englandi kis rasszista romantikusok nélkül, viszont világlátott és egyszerű barbár kalandorokkal a lovecrafti iszonyat végsősoron sokkal kevésbé iszonyatos.

 

Nem újkeletű a két hangulat fúziója, CoC D20-ban is szerepelt már a gondolat, sőt, ott még a Sanity rendszert is átemelték DnD-be.

 

szabadid @ 2015.01.06. 15:41

Nem újkeletű a két hangulat fúziója, CoC D20-ban is szerepelt már a gondolat, sőt, ott még a Sanity rendszert is átemelték DnD-be.

Olman @ 2015.01.06. 11:21
Savior: mondjuk valóban elég jelentős a hasonlóság...
https://tentaclii.wordpress.com/2010/10/20/fish-frogs/

Én a WoD Mage-hez használtam ihletforrásul CoC modulokat, mert igen hangulatos leírások találhatóak bennük. Nem gondoltam volna, hogy DnD-vel is összeilleszthető, bár egy fantasy világban egy horrortörténet jónak tűnt számomra mindig is.
Hoild @ 2015.01.05. 17:29
Horror = rémek aprítják a főszereplőket
Fentezi = főszereplők aprítják a szörnyeket

A kettő kombinációjában tehát mindenki aprít mindenkit, kb. mint a "survival horror" típusú akciójátékokban.
Savior @ 2015.01.05. 15:17
Politikától függetlenül, nekem Orbán Viktorról ugrik be az "Innsmouth-arc". Egyik kampányban volt róla óriásposzter-közeli, ami láttán az ugrott be, hogy "úristen, tényleg köztünk vannak". :) Mindenesetre modern CoC kampányhoz akár kalandötlet is lehet...

Magáról a kalandról: nem olvastam el, de a formátum nem tűnt a legkényelmesebbnek. Esetleg megérné összerakni egy PDF-be.
bbface @ 2015.01.05. 14:31
Alaposan kidolgozott, korrekt kis kaland. Talán kicsit terjedelmes, de inkább legyen több háttéranyag, mint kevesebb. Sejthető, ki áll a háttérben, de jó, hogy a lezáráskor nincsenek konkrét bűnösök. Így gyönyörűen meg lehet vezetni a játékosokat, ami nagyonfontos egy alapvetően bizonytalanságra épülő kampányban.

A D&D-CoC crossover elég kemény dió abból a szempontból, hogy a kalandozók felkészültek az ismeretlen szörnyekre és az elfelejtett istenekre.