Mendark @ 2015.01.20. 16:04
Nyilván aki soha nem játszott DnD-vel nem élvezte úgy a cikkek olvasását mint aki igen.
Remek kis ciksorozat volt ez!
Nagyon köszönjük minden készítőnek.
Ragaf @ 2015.01.15. 09:24
Köszönöm a szerzőknek a cikksorozatot. Bár magam csak ritkán játszom AD&D-vel és nem is a szívem csücske, élvezetes volt olvasni a cikkeket. Köszi
slaGerzson @ 2015.01.12. 12:29
Hát köszönöm nektek ezt a DnegyvenD cikksorozatot, bazijó volt! :)
strato @ 2015.01.12. 11:48

Mint ahogy nem az a néhány jóképességű az, akikből a teljes D&D tábor áll, mégis ők alapján fogják megítélni a többieket is, ha valaki benéz ide, vagy mondjuk a 4E-s történet topikba.
Mindegy, Attilának volt igaza, itt az idő továbblépni (ezen is)...

 

A DnegyvenD sorozatnak vége, szóval amiatt nem kell aggódni, hogy még két hónapon át heti két D&D-s cikk fogja "elnyomni" a főoldalt. A HH-val kapcsolatban lehet még számítani néhány témába vágó cikkre illetve Marvin szettingbemutató sorozata fog még folytatódni, és nagyjából erre az évre ennyi, ami biztos. Ha becsúszik még néhány egyéb D&D-s anyag, szerintem akkor is meg fog állni az éves szám 10 körül.

 

Az LFG bármely más játékkal kapcsolatban szívesen lát ismertetőket, beszámolókat, szóval akármelyik rajongótábor vagy közösség hallathatja a hangját cikkek formájában, ha úgy érzi. A szerkesztőség és szerintem az olvasótábor is nyitott rá.

Én személy szerint többek között a te CoC illetve The Last Parsec, East Texas University és Nova Praxis ismertetőidet is várom. :ugri: :sor:

Capa @ 2015.01.12. 10:06
Spoiler
chomy @ 2015.01.12. 09:36

Tényleg nem kötözködésből vagy bántásból írtam a dolgot. Csak szvsz nem érdemes egyenlőségjelet tenni a rendszer meg a használói közé. A D&D olyan, amilyen - bizonyos szempontból állandó, bizonyos szempontból nem -, de kétlem, hogy felelőssé tehető tetszőleges közösség szociális problémáiért.

 

Ha egy asztaltársaság diszfunkcionális és képtelen megoldani a problémáit, az a társaság hibája.

 

Ugyanígy, a rendszerek/kiadások közti konfliktusok is (általában) két tábor között történnek, és szvsz nem valamelyik/mindkét rendszer/kiadás felelős. Ugyanúgy volt és van prüszkölés az owod/nwod, magusd20/etk, wfrp2/wfrp3, oDSA/DSA4 rajongói között, csak kevésbé van szem előtt.

 

A D&D-s tábor megítélése nemtom hogy jön a képbe. Szerintem nem jobbak, de nem is rosszabbak a szerepjátékos átlagnál.

 

(De lehet, hogy csak nem sikerült felfognom a problémádat.)

Petrus @ 2015.01.12. 08:15
Mint ahogy nem az a néhány jóképességű az, akikből a teljes D&D tábor áll, mégis ők alapján fogják megítélni a többieket is, ha valaki benéz ide, vagy mondjuk a 4E-s történet topikba.
Mindegy, Attilának volt igaza, itt az idő továbblépni (ezen is)...
chomy @ 2015.01.11. 22:04

Bár nagyon sok játékost összefog, van, mikor csapatokat szakít szét (mint nálunk is történt), vagy a közösségekben szít ellenségeskedést (l. edition war, korábban WoD vs 2E, és így tovább).

Nem bántásból, de ez most egy kicsit olyan, mint amikor az ovis kisgyerek beveri a fejét az asztalba, aztán megcsapkodja az aszallapot, hogy "csúnya asztal". Mintha az tehetne róla. :)

Bulldy @ 2015.01.11. 21:42
Cápa: Köszönöm a választ!

Bulldy
Petrus @ 2015.01.11. 20:04
Köszönöm, hogy igazoltad a mondandómat.