strato @ 2015.01.26. 09:04

Az érdekes ebben az egész krónikában az, hogy egyrészt szórakoztató írás, másrészt pedig megjött a kedvem valami cyberpunk/shadowrun játékhoz :)

 

Evés közben jön meg(y) az étvágy. ;)

 

Valahogy így:
 

deus-ex-every-time-you-mention-it-someon

galu22 @ 2015.01.26. 07:58

Az érdekes ebben az egész krónikában az, hogy egyrészt szórakoztató írás, másrészt pedig megjött a kedvem valami cyberpunk/shadowrun játékhoz :)
Nordil @ 2015.01.25. 01:14
Én kb 15 éve játszottam shadowrun-t az is ÁrnyékMo. volt.
No ott is sikerült ilyen írtó viccességeket összehoznunk.
A probléma az volt, hogy valami ork bandát kellett elkapni, és egyikünk turulistát játszott, de már nem emlékszem melyikünk.
Az ork banda törzskocsmájának felderítése közben, sikeresen belekötöttünk a troll kidobókba, akik közül az egyiknek a térdei el lettek lőve, mire a turulista karakter, pár óra múlva írtózatosan összeverve jópár szúrással az árokban ébredt.(Elsősegély kétjátékosnál ugye alapkövetelmény:P)
Miután a felderítés befuccsolt, az én karakterem felmászott nagy üggyel bajjal a szemben levő háztetőre, és onnan egy távcsöves puskával nézte, hogy mikor jön az az ork banda amelyik jeleit megkaptuk, hogy akkor induljék a vadászszezon. Meg is jöttek rendesen, csak épp 13-an voltak, így egy frankó kis tűzharc alakult ki, ahol őket nem engedték be a kocsmába, viszont az én puskás karim alig tudott lőni, úgy tűz alá vették.
Ekkor megérkezett a másik karakter motoron, és nekiállt kézigránátokat hajigálni. Ha jól emlékszem valahogy a végén el is taknyolt a motorral és sikeresen fel is robbant, de úgy hogy utána kb a karakter heteket töltött a kórházban, a motorja totál tropa. Természetesen kb. 6szor annyi költség volt mint amit a meló fizetett.
Shadowrun sajnos ilyen, ha valaki hülyeséget csinál, vagy peche van írtó muris dolgok jöhetnek ki benne.
(Még mindig megvan a Srun 90-es évekbeli kiadás és az ÁrnyékMo. néha előveszem mert Árnyékmo-ban annyira eltalálták a szövegeket:D)
Nocturna @ 2015.01.18. 13:16

Ez tök erdekes technika, kösz! :)
Megnezem magamnak ezt a paklit.

Thirlen @ 2015.01.17. 23:29

Asszociációval. Ránézel a képre és pár pillanatra elgondolkodsz, hogy mit lehetne ebből kihozni. A Ciklonból így lesz elszabadul légelementál, a Kovácsműhelyből tagbaszakadt, kopasz törpe sofőr, az Elveszettből pedig hosszú hajú, vézna, kicsit őrült eladó.
A biztonsági őr viszont emlékeim szerint pont nem így, hanem a játékos által hozzátett dogokból született. :)

Nocturna @ 2015.01.17. 00:17

Kösz!

Rakerestem a paizo oldalan, es a leiras szerint ez 54 tarot-fele kartya, pl. joslashoz. Az illusztraciokon ilyenek szerepelnek, mint "kurtizan", "karneval", "sivatag", "ciklon", stb.

Tenyleg erdekelne, hogy lesz ebbol kover, felos biztonsagi or...! :)

Thirlen @ 2015.01.16. 20:48
Lehet. Alighanem szemét mesélő vagyok.

Egy csomó véletlen dolog generálására a Pathfinder RPG-hez megjelent Harrow Decket használtam. Jó kis képek vannak rajta, jól lehet róluk asszociálni. Született így útközbeni esemény, ellopott autó vagy NPC is.
Nocturna @ 2015.01.16. 19:45
Ok, gondolom mashol vannak a hataraink a "meselo most szigoru", es a "meselo most szivat" terkepen. Izlesek es pofonok. Mindenesetre ez a jatekstilus kb. uj volt nekem, legalabb mar ilyet is lattam.

Ami viszont inkabb erdekel, de elfeledtem az elobb: az elso beszamoloban irod, hogy "Közben húzok lapot a sofőrre, kijön, hogy...". Ez milyen modszer NJK krealasra? A SR szabalykonyvben talalhato vagy sajat tablazat? Mennyire univerzalis (= SR-on kivul is mukodik)? Mert hasznalhatonak es idotakarekosnak tunik.
Thirlen @ 2015.01.16. 15:27
Elhangzott, hogy a bandatagok felveszik indulás előtt a dzsekijüket.
Még az is, hogy az egyikük anélkül ment, egy szál vörös pólóban.
Kaptak kollektív utólagos dobást, amit végül saját döntésük alapján a legkevesebb kockával rendelkező karakter dobott, aki ráadásul már újradobni se tudta az eredményt.
Én se vagyok híve a karakterek pátyolgatásának.

Azt pedig senki nem mondta, hogy árnyvadászok lennének.
Nocturna @ 2015.01.16. 14:08
A tegnapi meg a mai ebedszunetemben elolvastam a kronika jelen, es elozo felvonasat, es valahogy az az erzesem tamadt, mintha a Meselo meg a Jatekosai nem ugyanazt a jatekot jatszanak. Vagy legalabbis eltero felfogasban, mas elvarasokkal. Kulsos szemmel szorakoztato olvasni (kb. mint egy Benny Hill show), de reszt mar nem vennek benne.

Egy egesz halom szerencsetlenkedes felreertesekbol fakad, meg olyan szivasokbol, amelyek vagy azert vannak, mert nincs meg az elvart vilagismeret a Jatekosoknal (ezt mondjuk nem hiszem, kulonben nem ezt a jatekot valasztottatok volna), vagy azert, mert abszolute nincs immerzio (azaz a Jatekos nem "latja" azt, amit a Meselo). A biztonsagi kameras szivas, vagy a feltucat bandatag logos dzsekije ezt szepen peldazzak, de nagyon sok akad meg.

En Jatekoskent vsz. leakadnek azon, ha az alruhaban megtervezett akcionk soran az NJK-k megis logos dzsekiben mennek be a kamerak ele, es hogy (ha nekunk nem is) egyikuknel sem esik le a tantusz (en Meselokent legalabb egy kollektiv dobast tennek az NJK-k resze is, elvegre nem egy csapat ovodasrol van szo). De foleg azert, mert a karakterem huzamos idon keresztul latja, hogy ezek "civilben" vannak, hiszen az orrom elott maszkalnak. Ez annyira nyilvanvalo, hogy legalabb valami otlet-dobas jarna, amit ha elrontok, akkor interpretalhato ugy a Meseloi reszrol, hogy "valami zavar, de csak nem akar leesni a dolog".

Nem vagyok annak a hive, hogy a Meselo vegig patyolgassa a Jatekosait, de van az a baki, amit biztosan nem kovetnek el, ha mar egyszer arnyvadasznak nevezik magukat, raadasul a _sajat_ varosukban, kozegukben mozognak. Ez kb. olyan, mintha a rigo kocsijat megfujna egy kiskolok, csak mert a Jatekos nem mondta, hogy miutan kiszall, kiveszi belole a slusszkulcsot. Mondjuk, ha mindenki jol erzi magat ezekben a helyzetekben, akkor nem szoltam.