Capa @ 2015.04.27. 21:22
Nem jelent meg külön, volt szándék a kiadó részéről, hogy az egyik modul letölthető lesz, de végül nem valósult meg.

Nem érzem hogy annyira erősen függene a survival pooltol a kaland, kb annyit számít mint egy jobb dnd random táblazat.

Szövegre kb egyforma hosszúak a modulok, de lejátszani már nem feltétlen lehet ugyanannyi idő alatt.

A mother of malaria egész jó, bár kicsit sok benne a természetfeletti, viszont nagyon jól van felépítve, mivel abban a pillanatban mikor besokkalnak majd a karakterek és menekülnének elveszi tőlük ezt a lehetőséget. A megoldás viszont mindenképp valaki halálát követeli vagy b) verzió mindenki túléli és nemsokkal később elpusztul a világ.
Kashuka @ 2015.04.27. 14:17
Noctruna: nem tudok róla, hogy külön-külön bármilyen formában megjelentek volna ezek a kalandok, de talán valaki biztosabban tájékozott megerősít/megcáfol ebben.

A kötet elég hosszú, ~240 oldal. Ebből az első 10 oldal foglalkozik a különleges, új Survival Pool szabályokkal, amikre nagyon erősen épít is az összes kaland; az ezt követő 10 a támogatás megszerzéséhez nyújt színesítő információkat azt hiszem, de erre tényleg csak két pillantást vetettem eddig.
Ezután jönnek a tényleges modulok.

A hosszuk úgy tűnik, egységesen lett belőve, legalábbis elég jól tartják a kb. 20 oldalas terjedelmet (a kilengés pont +-3). Eddig csak egyet olvastam végig, a "Served Cold"-ot (igazából nem is magáért, egy korábbi Grönlandos modult akarok feldobni az új szabállyal), ez alapján szerintem egész jók lettek. Kicsit rail roading, kicsit montázs-jellege van a be-bedobott időjárási/környezeti problémáknak, de sokkal rosszabb modulokat szoktam olvasni. A háttérben ügyködő erők szerintem elég jól lettek megfogva, nem ilyen "csakazértis kinyírok mindenkit mert én vagyok az evvvil" szintű motiváció jelenik meg.

Ezen kívül a "The Mother of Malaria"-ba néztem bele futólag, az nagyon jó horror-alapanyagnak tűnt.
Nocturna @ 2015.04.26. 21:22
Tökjó, kösz a kompakt ismertetőt! Én szívesen vettem volna még +2-3 mondatot mindegyikről, de így is érdekes. Így annyira kompakt, hogy kb. spoilert sem tartalmaz.

Két kérdés: a kalandmodulok külön-külön is megvásárolhatók? Kb. hány oldal az átlagos terjedelmük?
strato @ 2015.04.22. 08:45

Ezt én toldottam hozzá a cikkhez, de akkor ezek szerint félreértettem a "designed to be run as a stand alone with new rules tailored for expeditions or as part of the Armitage Files campaign setting in the core rules" mondatot a hivatalos honlapon.

Javítva. Köszi!

Guildenstern @ 2015.04.22. 08:31
Tudtommal az Armitage Files nem a Trail of Cthulhu alapkönyvében található, hanem egy külön megvásárolható kaland.
http://pelgranepress.com/site/?p=795
BePe @ 2015.04.22. 07:42

Koszi a cikket :)