galu22 @ 2019.11.01. 19:24

@Naruto17:

Nem sok tapasztalatom van a rendszerrel (sajnos). Hosszabb kampányokat össze lehet hozni benne, de a rendszer a legjobban epizódikus rendszerű mesére van optimalizálva.

 

Kicsit úgy, mint mondjuk az X-akták: van nagyobb összeesküvés, de egymástól független részekből épül fel.

 

 

Ha gigaösszeesküvésre vágysz, akkor tudom ajánlani a Night's Black Agents című játékot.

Urban @ 2019.10.31. 13:44

Most került elém ez a cucc, nekem egy kicsit zavaros a rendszere. Jobban szeretem a korábbi rpg-k hagyományos tulajdonságrendszerét. Egyébként hoszabb kampányokat ki lehet hozni belőle, vagy csak egylövetű?

 

Ki lehet hozni belőle hosszabb kampányt is. Az adások egymásba kapcsolásával világméretű összeesküvések-nyomozások alkothatóak, erről a könyv is ír.

 

Az már más kérdés, hogy szerintem a többség egy/páralkalmas, zárt játékként játssza. Valószínűleg mert annak a legjobb.

 

A játék legnehezebben befogadható része a jelzőragasztós hatásrendszer. Tapasztalatom szerint jelentősen csökkenthető az ebből fakadó frusztráció, ha a mesélő tehermentesíti a játékosokat ("Jól értem, hogy el akarod kábítani? Az ebbe és ebbe kerül."), és az NPC-k által okozott állapotoknál kreatívkodik.

Naruto17 @ 2018.01.04. 14:12

Most került elém ez a cucc, nekem egy kicsit zavaros a rendszere. Jobban szeretem a korábbi rpg-k hagyományos tulajdonságrendszerét. Egyébként hoszabb kampányokat ki lehet hozni belőle, vagy csak egylövetű?

Urban @ 2016.03.30. 06:58
Sikerült végre kipróbálni! Hála Gábor kalauzának, nem is volt olyan nehéz az előkészület, mindenesetre újhullámos játékok ismeretével sem volt olyan könnyű ez a játék mesélőként, mint reméltem!

Sikerült egy teljesen passzív kalandmagból kihoznom egy egész ötletes összeesküvést a játékosok szerint, de nagyon lassan pörögtek fel az események, még a tanulási fázisban voltunk.

Szerintem nem baj, ha leszámolós jelenetekben nem túl változatosak a melléknevek, inkább az az érdekes számomra, hogy alapvetően szociális típusú jelenetekben mit ragasztgatnak, hogy kuszálják a szálakat.

Még-még, akarom mesélni :)
elGabor @ 2015.06.28. 21:02

GothPunk: hurrá, terjed a játék! :D

 

A mesélő is emelheti a kockákkal a védekezést, a páncél tehát erre jó. A fantáziadús melléknévhasználatrará kell állni, nekem nagyjából az első néhány tesztjáték után, a KaTa játékon sikerült először úgy, hogy elégedett voltam vele.

 

Persze bármivel "le lehet effektezni" az ellenfeleket (ájult, ájult, ájult és ... legyen most ájult), ami az általános konfliktuskezelés mellékhatása, ezen csak a csapat közös változatosságigénye segít. A túl hatékony problémakezelés másik oldalán az is áll, hogy ha egy karakter nem kap be pár negatív következményt, akkor nem is fejlődik, meg a sztori is leállhat.

GothPunk @ 2015.06.28. 19:25

Lement az első játék PestBuda Metroplexben! Nagyon jó volt, nyomozással, lövöldözéssel, egyelőre a játékosok nem mentek mindennek utána, de epikus lett a végjáték és az epilógus. 

 

Két szabálykodó probléma-kérdés merült fel. Egyrészt mire jó a páncél? Ugye ha valakire rálőnek, akkor ő passzívan védekezik, legfeljebb kisüthet egy push kockát, hogy növelje a célszámot, de ott a felszerelésnek nem nagyon van jelentősége. (Oké, hogy nem költhet push kockát, ha nincs tag, ami indokolná, de azt könnyű összeszedni máshonnan is, pont a páncél nem tűnik hasznosnak.) Ugye jól gondolom, hogy ez az opció (push kocka kisütése célszám növelésre) a mesélőnek nem áll rendelkezésére, csak a játékosoknak? 

 

A másik, hogy - legalábbis harci helyzetben - eléggé egysíkúak voltak a jelzők, amiket használtunk (sérült, vérző, ájult, eszméletlen, harcképtelen, mozgásképtelen), ez másnál is így megy? Szociális helyzetekben a bizalmas és a megfélemlített merült fel, nem nagyon volt több ilyesmi. 

 

 

Urban @ 2015.06.07. 19:54
Orulok, hogy kiprobalhattam, tenyleg utos jatek. Meg fogom venni es fogom meselni, talan meg indokinas adast is alkotok :)

Azt sajnalom csak, hogy egyslageres ('Damsel in Disco') karakterem, Klau(s) Mori nem uvolthette senkinek az arcaba vedjegy onelinerjet: "Memento Mori!"
Arcana @ 2015.06.07. 19:51
Köszi az ismertetőt, nagyon jó volt olvasni!
gergelykoma @ 2015.06.01. 18:48
Szia!Szabálykönyv,10.oldal,7-es pont:A melléknév alapesetben mulandó:1 Akciókocka..itt akciókocka van írva,de helyesen Nyomáskocka van,szerintem

Üdv

Gergely
slaGerzson @ 2015.06.01. 14:37
Köszönet a részletes ismertetőért, izgalmasnak tűnik! :)