Naruto17 @ 2018.01.04. 14:12

Most került elém ez a cucc, nekem egy kicsit zavaros a rendszere. Jobban szeretem a korábbi rpg-k hagyományos tulajdonságrendszerét. Egyébként hoszabb kampányokat ki lehet hozni belőle, vagy csak egylövetű?

Urban @ 2016.03.30. 06:58
Sikerült végre kipróbálni! Hála Gábor kalauzának, nem is volt olyan nehéz az előkészület, mindenesetre újhullámos játékok ismeretével sem volt olyan könnyű ez a játék mesélőként, mint reméltem!

Sikerült egy teljesen passzív kalandmagból kihoznom egy egész ötletes összeesküvést a játékosok szerint, de nagyon lassan pörögtek fel az események, még a tanulási fázisban voltunk.

Szerintem nem baj, ha leszámolós jelenetekben nem túl változatosak a melléknevek, inkább az az érdekes számomra, hogy alapvetően szociális típusú jelenetekben mit ragasztgatnak, hogy kuszálják a szálakat.

Még-még, akarom mesélni :)
elGabor @ 2015.06.28. 21:02

GothPunk: hurrá, terjed a játék! :D

 

A mesélő is emelheti a kockákkal a védekezést, a páncél tehát erre jó. A fantáziadús melléknévhasználatrará kell állni, nekem nagyjából az első néhány tesztjáték után, a KaTa játékon sikerült először úgy, hogy elégedett voltam vele.

 

Persze bármivel "le lehet effektezni" az ellenfeleket (ájult, ájult, ájult és ... legyen most ájult), ami az általános konfliktuskezelés mellékhatása, ezen csak a csapat közös változatosságigénye segít. A túl hatékony problémakezelés másik oldalán az is áll, hogy ha egy karakter nem kap be pár negatív következményt, akkor nem is fejlődik, meg a sztori is leállhat.

GothPunk @ 2015.06.28. 19:25

Lement az első játék PestBuda Metroplexben! Nagyon jó volt, nyomozással, lövöldözéssel, egyelőre a játékosok nem mentek mindennek utána, de epikus lett a végjáték és az epilógus. 

 

Két szabálykodó probléma-kérdés merült fel. Egyrészt mire jó a páncél? Ugye ha valakire rálőnek, akkor ő passzívan védekezik, legfeljebb kisüthet egy push kockát, hogy növelje a célszámot, de ott a felszerelésnek nem nagyon van jelentősége. (Oké, hogy nem költhet push kockát, ha nincs tag, ami indokolná, de azt könnyű összeszedni máshonnan is, pont a páncél nem tűnik hasznosnak.) Ugye jól gondolom, hogy ez az opció (push kocka kisütése célszám növelésre) a mesélőnek nem áll rendelkezésére, csak a játékosoknak? 

 

A másik, hogy - legalábbis harci helyzetben - eléggé egysíkúak voltak a jelzők, amiket használtunk (sérült, vérző, ájult, eszméletlen, harcképtelen, mozgásképtelen), ez másnál is így megy? Szociális helyzetekben a bizalmas és a megfélemlített merült fel, nem nagyon volt több ilyesmi. 

 

 

Urban @ 2015.06.07. 19:54
Orulok, hogy kiprobalhattam, tenyleg utos jatek. Meg fogom venni es fogom meselni, talan meg indokinas adast is alkotok :)

Azt sajnalom csak, hogy egyslageres ('Damsel in Disco') karakterem, Klau(s) Mori nem uvolthette senkinek az arcaba vedjegy onelinerjet: "Memento Mori!"
Arcana @ 2015.06.07. 19:51
Köszi az ismertetőt, nagyon jó volt olvasni!
gergelykoma @ 2015.06.01. 18:48
Szia!Szabálykönyv,10.oldal,7-es pont:A melléknév alapesetben mulandó:1 Akciókocka..itt akciókocka van írva,de helyesen Nyomáskocka van,szerintem

Üdv

Gergely
slaGerzson @ 2015.06.01. 14:37
Köszönet a részletes ismertetőért, izgalmasnak tűnik! :)
elGabor @ 2015.05.29. 13:49

cobra: Inkább játékstílushoz, mint konkrét zsánerhez kötődő rendszer. Az biztos, hogy a játék Kickstarter-kampányában a szerző megígérte a Mechnoir és a Hexnoir kiegészítők elkészítését is, de ebből csak az első készült el. A Technoir egyike volt a korai Kickstarteres projekteknek, ahol a szerző nem jól mérte föl, hogy mire vállalkozott, és mit tud teljesíteni az extra mérföldkövek közül.

 

A Hexnoirról ezt találtam:

 

Hexnoir will be our next alternate player's guide PDF. It will contain all new training programs for playing spell-slinging wizards and witches as well as providing your favorite fantasy races like elves, orcs, and dwarves. It will have an all new object catalog providing you with spell books, wands, staves, and other magic items to focus your magical effects. And we'll need a new verb to make this all work. So CAST will be added to the verb list on a special Hexnoir protagonist sheet included in the reward. This will be made available to anyone backing for $10 or more, if we make the new milestone.

Szóval elvileg adaptálható fantasyre.

cobra @ 2015.05.29. 09:10
Érdekes rendszer, fantasyban is használható vagy csak kifejezetten cyberpunkhoz való?