Gregorius @ 2015.06.19. 14:37
Köszi az E3-as híreket!
Végre lesz SW-os gém!
strato @ 2015.06.18. 14:52

Lehet, hogy öregszem, vagy már túlságosan zsurnaliszta szemmel néztem az idei E3-at, de igazán semmitől sem ültem a padlóra. Mintha mindent láttam volna már előtte nem egyszer. Talán a HoloLens-es Minecraft bemutatónál tudtam egyedül tetten érni magamon az őszinte gyermeki rácsodálkozást. Apropó, ahhoz képest, hogy idén mennyire felpörgött a VR/AR téma (ősszel már jönnek az első fogyasztói headsetek,) az E3-as előadásokon szinte alig esett szó róla.

 

Azért annyira vén és házsártos nem vagyok még, hogy mindenre azt mondjam, hogy sz@r. Kifejezetten várom például az Avalanche mindkét játékát (Just Cause 3 és Mad Max), még akkor is, ha egy tőről fakadnak.
A Square Enixtől a HITMAN és a Deus Ex: MD is jónak ígérkezik, de mindkettő címnél van némi restanciám, amit be szeretnék hozni, mielőtt belekezdenék az új részekbe (a Hitman esetében elég sok).

 

Az Ubisoft felhozatalából minden ígéretesnek látszik, ami Tom Clancy nevét öregbíti, de láttunk már ígéretesnek tűnő projektet csúnyán elbukni az Ubi háza tájáról (khm, Watch_Dogs, khm). A Rainbox Six: Siege-nek talán végre sikerül jól frissítenie azon a recepten, amit Goosemanék anno a Counter-Strike-kal olyan ügyesen kikevertek, a Ghost Recon lényegében egy multiplayer Far Cry-nak tűnik, a The Division pedig talán azért tetszik még, mert egyelőre túl sokat nem lehet tudni róla.

 

Az NFS sorozatnak mindig volt helye a szívemben, bár az Underground vonalat szerintem már az eddigi részekkel is túltolták egy kicsit, szóval némiképp sajnálom, hogy most megint egy ilyen rész következik. Én jobban szeretek festői tájakon átvezető országutakon száguldozni, mint egy sötét város utcáin. Az alvázra felszerelt neonfények ezen nem sokat tudnak változtatni. Ha a Criterion fejlesztené a játékot, akkor azért jobban érdekelne.

 

Annak viszont kifejezetten örülök, hogy a No Man's Sky-t bejelentették PC-re, annak ellenére, hogy már a tavalyi leleplezéskor biztos voltam benne valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, hogy nem csak PlayStationre fogják kiadni.

 

Régi rajongóként az XCOM 2-nek is örülök. A fordított felállás egy olyan tényező, ami eleve érdekessé teszi a játékot, de számomra nagyon sok múlik azon, hogy a stratégiai réteg miként változik ettől függően. A taktikai résszel szerintem nem lesz gond, nekem az előző részé is bejött.

 

Kiváló hír az is, hogy a Devolver által feltámasztott Shadow Warriornak érkezik a második része. Egyszer már leküzdöm az új Lo Wang iránti ellenszenvemet, és beteszem a kosárba az első részt valamelyik online boltban, úgyis mindig szénné van akciózva.

 

Nekem a Star Wars: Battlefront és a For Honor is bejött, bár valószínűleg egyikkel sem fogok játszani soha. Ha lenne is időm, akkor épp úgysem lenne kivel.

 

A Fallout 4-től tartok egy kicsit. Félek, hogy ez a barkácsolósdi meg városmenedzselősdi a felfedezős/túlélős hangulat meg az RPG elemek rovására fog menni. A Skills menüpont például már a mostani videón sem volt fent a Pip-Boyon.
A Doom 4 pazarul fest, úgy tűnik végre jó oldalról fogták meg a dolgot, de nekem ez már túl véres. A Doom 2 pixeles paradicsomszósza még teljesen oké volt, a Doom 3 is elment még, de a céltalan fűrészes/kivégzéses jelenetek nekem már egyáltalán nem hiányoznak full HD minőségben, külön erre fejlesztett vér-shaderekkel.

 

A Dishonored nálam teljesen kimaradt, de kései Thief rajongóként egyszer sort szeretnék keríteni rá. A második rész nyilván csak azután jöhet szóba nálam, szóval egyelőre csak üveges, csillogás nélküli szemekkel néztem az előzetest.

 

Biztosan van, ami kimaradt (az indie-knek még időm sem volt jobban utánanézni), de itt a hozzászólási ablak oldalán látható görgetősáv fogantyújának egyre csökkenő mérete is mutatja, hogy ez sem kevés. Nem aggódom én sem, lesz mivel játszani a következő 1-2 évben is. :) Igen, a 10 éve folyamatosan halmozódó játékaimra gondolok. :D

 

@Mantriel: Kösz. :sor:

Mantriel @ 2015.06.18. 14:47

Igen nagyon magas színvonalúak a cikkeid, köszi!

Freddie @ 2015.06.18. 10:53
Egészen jó kis fél-egy évnek nézünk elébe játékok terén. Legalábbis ha minden megvalósul, és úgy, ahogy ígérik.