nod20 @ 2016.02.11. 03:08
Azért a Midnight nem a FFG erénye, hanem Greg Benage ötlete és kivitelezése, aki a Blue Planetet is írta. A többi RPG, hmmm, valóban megosztja az embereket.
Ren_the_Unclean @ 2015.09.14. 13:06
Igazából abban reménykedem, hogy a roll&keep szisztéma szellemi jogai is beletartoznak az FFG által megvásárolt csomagba. Annyira hozzá tartozik az L5R szerepjatekhoz (legalábbis számomra) hogy nem szívesen látnék változást ezen a téren. Az SW speciális kockakat használó rendszerét személy szerint nem szeretem, de azt el kell ismernem, hogy a kitűzött célt (filmes jellegű, hősi jelenetek) elég jól szolgálják - csak kell hozzá egy kellően kreatív meselo meg egy jó csapat. De ha ezen a téren változtatnak, legfeljebb maradok a 4. kiadás szabalyainal. Ami sokkal jobban érdekel, hogy mi lesz a sztorival. Az AEG ezen a téren húzott pár nagyon rosszat az elmúlt években, szóval simán jól is kijohetunk a változásból.
Shadowhawk @ 2015.09.12. 19:33

Úgy látom, ez egy igen széles körben elterjedt tévhit, hogy a Star Wars társasjátékossított. Speciális kockákat használ, de ettől még nem közeledik a társasjáték felé. (a Warhammer Fantasy az már más kategória)

 

Az FFG már régebben is tett le minőségi rpg-ket az asztalra (pl Midnight), szóval szerintem jó kezekben lesz a Five Rings is.

strato @ 2015.09.12. 08:21

Őszintén szólva nem hiszem, hogy a FFG szerepjátékban is gondolkodna.

 

Bár a cikkbe is beleírtam, de itt a vonatkozó idézet az eredeti nyilatkozatból:

In addition to the new incarnation of the Legend of the Five Rings CCG as a LCG, we are excited to explore new possiblities for Legend of the Five Rings in the roleplaying space. At the current time, we don't have many details about this, but we will reveal more as the details become clear.

rince @ 2015.09.12. 08:16
A Star Wars RPG-ik is abszolut elso osztalyuak, mind minosegben, mind pedig szabaly rendszerben (bar ez utobbi izles kerdese).
Baka @ 2015.09.12. 06:58

_Necro_

 

Őszinte leszek, a 40K vonal teljesen kiment a fejemből, csak a "társasjátékosított" SW és WH fantasy maradt meg.

A 40K cuccok valóban korrektek ahhoz képest hogy rpg formában mit lehet kihozni a világból.

_Necro_ @ 2015.09.12. 06:38

A Star Wars játékokról nem merek nyilatkozni, annyira nem ismerem de a WH40K játékok határozottan jól sikeredtek még Mo-on is vannak komolyabb mennyiségben játékosok hozzá. (+ jó pár ismertető is megjelent a játékokról itt az lfg. talán onnan is lelehet ezt szűrni.)

Baka @ 2015.09.12. 06:08

Személy szerint örülök hogy az L5R lcg formát kap. Régóta be akartam lépni a kártyajátékba, de a játékosok  hiánya meg a ccg formátum visszásságai miatt elég reménytelen volt.

 

Őszintén szólva nem hiszem, hogy a FFG szerepjátékban is gondolkodna.Javítsatok ki ha tévednék, de tudtommal a warhammer és star wars játékaik enyhén szólva nem arattak osztatlan sikert a settingek fanjai között. Talán a kiadó mostanra tanult ebből, és meg akar maradni a társas/kártyajátékoknál.

 

A settinget érintő változásokat kíváncsian várom. Az utóbbi évek eseményei, a pár évenkénti gyökeres változás és aktuális kataklizma helyett szvsz jót fog tenni egy egységes, átgondolt világtervezés aminek nem kell az újabb és újabb ccg kiadásokat támogatniuk.