Glowface @ 2015.09.29. 07:49
Amúgy a Hősök Hajnala jövőjén nyilván sokat agyaltunk, dumálgattunk. A HH "brand" alapvető ismerveiként nagyjából szerintem a szervezők körében a következőkben van konszenzus:
- szerepjátékos
- modern D&D-s
- lightosan verseny-témájú
- egy kalandot játszik mindenki, egyszerre
- a kaland jól megírt, gazdag, sok lehetőséget adó, fordulatos, érdekes legyen
- minél többféle játékstílusnak adjon teret
- próbáljunk növekedni, új emberekhez eljutni, népszerűsítsük a szerepjátékot, a D&D-t
- legyen nagyon sok ollóval kivágható kis kártyalap, token, bizbasz! :)

Ez persze csak az eddigi 13 évközi HH-kra igaz úgy teljes egészében, a HH tábor eléggé más volt, illetve remélhetőleg lesz is jövő nyáron!
chomy @ 2015.09.29. 06:44

theomer: én szívesen látok mindenféle szerepjátékos szerveződést, a KéM-et is szeretem, biztos elmennék rá, ha lenne ilyen verseny.

 

Az, hogy a HH miért nem KéM... nos, amikor elindítottuk, pont volt már egy (akkoriban még) oldschoolra specializált rendezvénysorozat (VT), másrészt a HH-t a 4E népszerűsítésére szánták azok, akiknek a fejéből kipattant az ötlet. Most meg úgy tűnik, a mindenkori aktuális D&D kiadás lett a "szakterületünk". (Meglátjuk, milyen lesz a 6E, lehet, hogy ezt még korai így kijelenteni. :D)

 

Mindenesetre azt talán bátran kijelenthetjük, hogy az 5E elég jó lett. Általánosan elfogadott (még ha nem is mindenkinél kedvenc), sokak által játszott, nagy rá az érdeklődés, tehát ideális választás, ha minél több szerepjátékost akarunk egy fedél alá csődíteni.

strato @ 2015.09.28. 21:20

Azért az 5 nem ördöngösség Strato :) Te is tudsz angolul, elolvasod a lényeget (egyszerűbb mint a 3., 4-et nem is ismerem) viszonylag kevés szövegről van szó, meg sok dolog visszaköszön.

Karakteralkotás meg kb nudli ;) (3al összehasonlítva, kevesebb a min-maxolás lehetősége)

 

Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy munka és gyerek mellett nem valószínű, hogy túl sok időt fogok fordítani egy olyan új rendszer elolvasására és megtanulására, amivel jó eséllyel csak a találkozón fogok játszani. Egyszerűen nem látom magamat novemberig abban a szabad két órában, amikor nyugodtan le tudok ülni a szabályokat csak annyira felfogni, hogy karaktert tudjak alkotni.

Pont ezért kérdeztem, hogy a magamfajta nulla hozott anyaggal érkező, instant eksönre vágyóknak mennyire jó terep a HH, de úgy látom fel vannak rá készülve a srácok, szóval egy kifogással kevesebb számomra. :buszke:

theomer @ 2015.09.28. 20:35
Én is szívesen látnék egy KéM versenyt. Akit érdekel jelezze felém!
Glowface @ 2015.09.28. 20:16
Bulldy, az automatikus igazságosság szempontjából szerintem gyengébb az 5e. Biztos, hogy több kisebb-nagyobb szubjektív mesélői döntés kell majd mellé. Azért nem KéM mennyiségben...
Bulldy @ 2015.09.28. 19:22

Sziasztok!

Csak egy kósza gondolat,miért nem Kard és Mágia?Magyar,mindenki számára hozzáférhető és egyszerű.

Tisztelettel

 

A Kard és Mágia nagyon jó kis játék, de sok embernek túl "oldschool", hiányolják belőle a menő képességeket és a változatos kasztokat, karakter opciókat.

 

Szervezési szempontból sem a legjobb, mert minimál-szabályos, gyakorlatilag folyamatosan kell szabálykákat, házi szabályokat hozni. Ez alapvetően nem hiba, hanem előny (nekem), de egy sztandardizált verseny-környezetben nehéz megteremteni az egyenlő feltételeket. Szabályok szintjén a D&D4E ebben nagyon jó volt (abban már nem, hogy aki betéve tudta a kiadás fajait, kasztjait, erőit és képességeit minden alapkönyvből, kiegészítőből, hivatalos netes magazinból az nem kicsit volt előnyben a "kétkönyves" indulókkal szemben), a D&D5E-nek meg most lesz a puding próbája ilyen szempontból.

 

Bulldy

morgorito @ 2015.09.28. 19:07
Mit talán tudunk jönni 3-5 emberrel. De ez "strato"s talán
Orastes @ 2015.09.28. 19:04

Orastes: gyere csak! legrosszabb esetben találunk neked szimpi csapatot...

 

Rád írok később még privátban, hogy kívánjuk-e valamelyik mesélő idegrendszerét próbára tenni, vagy esetleg csak én jönnék-e.

Glowface @ 2015.09.28. 18:50
gergelykoma: mi már csak ilyen D&D-játékosok vagyunk. :)
Orastes: gyere csak! legrosszabb esetben találunk neked szimpi csapatot...
Orastes @ 2015.09.28. 17:51

Gratulációim a győzteseknek! :hc:

 

Kéne egy csapat, aztán mehetünk is -a saját csapatommal még egyenlőre csak gondolati szinten merült föl, hogy kéne menni.