strato @ 2015.11.17. 12:27

Tegnap megnéztem. Egynek jó volt, de nem ültem tőle a padlóra. A sztorit, mintha már tucatszor láttam volna más tálalásban, ha csattania kellett, nálam már nem csattant.
A rendezés és az operatőri munka megkapja a megérdemelt elismerésemet, a színészi játékkal sem volt gond, de nekem ennyi kevés volt ahhoz, hogy csatlakozzak az előttem szólókhoz.
Lehet, hogy 10 évvel ezelőtt jobban ütött volna. Persze minden kornak megvannak a maga huszonévesei, remélem, nekik mutat újat.

Morak @ 2015.10.18. 22:35

Üdv!

 

Köszönöm a kedves szavakat.

Rutintalan cikkíróként sokat jelent nekem minden visszajelzés.

Az már csak hab a tortán - kis mandula darabkákkal a tetején :D - hogy ezek szerint olyan is volt, aki a cikkem hatására nézte meg a filmet. Huh. Nehéz ilyenkor bármit is írni. Szívesen. Én pedig köszönöm Hulla77 a filmbe és a belém fektetett bizalmat. Respect, őszintén. 

 

További kellemes napot kívánok. :)

Hulla77 @ 2015.10.16. 00:00
Morak: Ezer hála, hogy felhívtad a figyelmemet erre a Filmre. Nagyon jól szórakoztam, bőven megérte a 119 percet!

Még egyszer: Köszönöm!
Malitia @ 2015.10.15. 13:42

És lám, még az olyan téma köré is lehet átérezhető, komolyan vehető drámát szőni, mint a jenki képregények butuska világában gyökeredző szuperhősök.

 

Jé. Ezt először nem is vettem észre (bár úgy maradt volna).

 

De "szép" is látni, hogy még egy alapvetően kocka (sci-fi/fantasy/szerepjáték/stb.) közösségben is előfordul egész műfajok lesajnálása. :/

Vorador @ 2015.10.14. 15:03

Morak: kösz az ajánlót!

Idén nyáron láttam a Birdmant, egy haverom mondta, hogy mindenképpen nézzem meg, és mivel semmit sem hallottam a filmről, a cím alapján egy laza szuperhősös vígjátékra számítottam. Nem is járhattam volna messzebb a valóságtól. :) Röviden: nem is emlékszem, hogy mikor láttam utoljára ilyen fantasztikus filmet. Ahogy mondod, valóban mestermű. Kifejezetten irigylem azokat, akik eddig nem látták és még előttük van az első megtekintés élménye. 

Spoilerben vagy magánban leírnád, hogy te hogyan értelmezed a befejezést?

 

Érdemi kritika egy érdemes filmalkotásról. És lám, még az olyan téma köré is lehet átérezhető, komolyan vehető drámát szőni, mint a jenki képregények butuska világában gyökeredző szuperhősök.

 

Szerencsére ez nem újdonság, eddig is akadt példa arra (nem is egy!), hogy képregényben gyökerező témában komoly, elgondolkodtató és/vagy drámai alkotások születtek. :) Jó, filmben annyira nem sok, talán csak a Watchmen, a Super és persze a Birdman, de tényleges képregényben van bőven, pl. Watchmen, Sandman, Kraven's Last Hunt (Pókemberes sztori), Claremont több X-Men képregénye, stb.
 

ursusmanor @ 2015.10.12. 13:56
Engem a "vágásnélküliség" nagyon lenyűgözött...annyira ügyesen vannak elrejtve a váltások, hogy a 15. percnél elölről kezdtem és koncentráltam a technikára (is). Ügyes film, a kritikával egyetértve nem mindenkinek ajánlott.
Malitia @ 2015.10.12. 12:01
"Vigyázat: Az olvasatod hatással van a szövegre. Használd hatalmad bölcsen."
Hoild @ 2015.10.12. 11:08
Érdemi kritika egy érdemes filmalkotásról. És lám, még az olyan téma köré is lehet átérezhető, komolyan vehető drámát szőni, mint a jenki képregények butuska világában gyökeredző szuperhősök.