Aszketa @ 2015.11.23. 08:58
Nos, megvettem és hétvégén belecsaptam a lecsóba. Nem rossz. Kicsit vontatottnak tűnt az elején, de hoz egyfajta darkos atmoszférát, ahogy főhősünk egyre jobban lepaktál az ördöggel és egyfajta alternatív Jonah Hexxé válik. A körítés tehát kellemesen sötét, felbukkannak benne a vadnyugati "horror" elemek (pl. kannibálok), a monoton hangú narráció játék közben pedig a Max Payne féle sötét hangulatot idézi.

Maga a játékmenet egyrészt egy térképen zajlik, amin mászkálhat főhősünk és ahol amolyan RP jelleggel olvashatjuk az adott hely dolgait illetve választhatunk, hogy pl. egy indián táborban mit akarunk tenni. A karakterlap is tetszik, szerezhetünk jobb fegyvereket, cuccokat, illetve "kinyithatunk" kártyákat, amiket egy-egy karakterhez hozzárendelve további speciális képességekre, előnyökre tehetünk szert. Nincs túlbonyolítva, pont jó ebben a mélységben a karaktertápolás rész.

A harc körökre osztott, idézi a Shadowrun játékok és a Wasteland taktikai részét. A mapok szépen megrajzoltak, jól animáltak, kellemes hangulatúak. Kicsit hiányolom viszont belőle az XCOM-ból megszokott "overwatch" képességet, tehát, hogy "bekészül" a karakter és ha egy ellenfél átmozog a látómezején, akkor rálő. Ez a Hard Westből sajnos hiányzik, emiatt kicsit kevesebb a taktikai lehetőség, hiszen abból áll, hogy a te csapatod mozog-lő, majd az ellenség mozog-lő és kb. ennyi.

Összességében azért azt mondom, hogy aki szereti a körökre osztott játékokat, annak megér egy misét, nekem hozza, amit kell. És már olyan 4000 Ft körül meg lehet venni G2A-n vagy GOG-on. :)
Blob @ 2015.11.22. 12:20
Ha ez rpg, akkor az X-Com is az...
Abdul @ 2015.11.20. 12:20
Kösz, életemben nem hallottam róla, de utánaolvasva faja darabnak tűnik. Weird West, körökre osztott taktikai jóság, hangulat... Felkerült a wishlistre. :)
Masterposi @ 2015.11.19. 23:38
A körökre osztott játék is, és a vadnyugat is, mint helyszín, csábító opció. Lehet érdemes lenne beszerezni.
@ 2015.11.19. 13:44

Pofásan néz ki és GOG-on $16.99-ért zsákolható.

Aszketa @ 2015.11.19. 13:22
Lehet, hogy én vagyok tájékozatlan, de most hallok a játékról először, pedig imádom a körökre osztott játékokat. Jól érzékelem, hogy olyan lesz, mint a Wasteland 2, csak épp vadnyugati köntösben? Mert akkor kötelező darab a virtuális polcomon. :)