Metttyu @ 2016.07.18. 10:00
Sziasztok! Elkészültünk a szabályfordítással. Hamarosan BGG-n és Ketaklubon is elérhető lesz remélhetőleg.
Letöltés: http://www89.zippyshare.com/v/kMlRHWd9/file.html
bakosh @ 2016.01.04. 21:09

Na végre valami új az agyoncsócsált második világháború mellett! Amennyire látom, a készitő valamennyire odafigyelt a történelmi hűségre is - persze, amennyire ez egy társasjátéknál lehetséges. Az NDK/NSZK történetét nálunk sajnos nem kutatják eléggé, holott szerintem olyan témáról van szó, ami a magyar közönségnek is kimondottan érdekes. Engem több okból is érdekelne a játék. Egyrészt hogy tényleg csak a gazdasági aspektust dolgozza fel, vagy pedig megjelennek az olyan tényezők is valamilyen formában, mint a határ menti, ill. a médiában folytatott propagandaháború, a szöktetések és a két ország titkosszolgálatainak versengése is? Másrészt az is komolyan érdekel, hogy mennyire alkalmas arra, hogy a korszak iránt felkeltse az érdeklődést? Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e mód a kipróbálására? :)

Metttyu @ 2015.12.29. 01:56
Remek írás, köszi!

Pár hónapja szereztem be a játékot, ezen a héten fogjuk kipróbálni. A magyar szabályt épp lektorálom, hamarosan felkerül BGG-re és Ketaklubra.
(Októberben még lehetett kapni a Gémklubban.)
gergelykoma @ 2015.12.20. 04:49
Jó kis ismertető,még több ilyet :) .Nem lehet könnyű játék,amúgy az ilyen hibridek nekem tetszenek.
Valgab @ 2015.12.19. 21:50
BePe: Szívesen. :)

A játék sikerességéről nehéz nyilatkozni. Jelenleg a BGG-n 8,00 fölött áll, ami jó átlagnak számít. Magyarországon szerintem kevesen ismerik (remélem, ezen segítettem valamelyest :) ), kapni sem lehet idehaza, én is a kiadótól rendeltem anno. Kétségtelen, hogy eléggé szokatlan játék a tervezőtől, meg egyébként is, egyfajta hibrid - hogy sikerült-e, vagy két szék közt a pad alá esett, az ízlés kérdése. :)
BePe @ 2015.12.17. 23:43
Valgab: Koszi az ismertetot :)
lehet arrol infot talalni, mennyire volt ez a jatek sikeres Europaban altalaban? (Vagy esetleg Mo-n milyen volt a fogadtatasa anno?)