strato @ 2016.01.16. 20:39

Volt tegnap egy AMA a Redditen, onnan is dőlt egy tonna infó.

SlyZero @ 2016.01.16. 05:42

 

Az biztos, hogy a Paizonál most eszik a kefét. Mondjuk a PF már amúgy is lassú haldoklásban egy ideje.

 

A PF erejét pont az adja, hogy a Paizo megnézi, mit csinál a piacvezető, majd kihoz valami olyan anyagot, ami valami hasonlót tud, csak kicsit máshogy, meg itt-ott felfejlesztve. Nem lennék nagyon meglepve, ha a közeljövőben bejelentenék a PF második kiadását, amelybe hogy-hogynem bekerülne egy adag, az ötödik kiadásra hajazó egyszerűsítés.

 

Ebben halálosan biztos vagyok, de az Occult Adventures-es pszionista óta abban is, hogy a Paizo már nem tudja hozni azt a plusz értéket amit anno a PF pályafutásának elején képes volt.

chomy @ 2016.01.16. 00:47

Strato: amit elsőként linkeltél, az az 1-15. szintig tartó monstre kaland, ami nyomtatásban is megjelent (és persze az AL-en is mesélhető).

 

Amit másodikként, az pedig az AL mesélők számára eddig a D&D Expeditions rendezvénysorozat keretein belül, bizonyos feltételek mellett, .pdf-ben ingyen közzétett epizodikus minikalandok.

 

Az Expeditions kalandok témájukban lazán kapcsolódnak a nagy AL kampányokhoz, csak a Moonsea partján játszódnak - a ToD idején Phlan-ban, a PotA idején Mulmasterben, és nem tudom, az Out of the Abyss idején hol (Hillsfar?).

 

Amit ezekből a minikalandokból láttam, az alapján nem vagyok elragadtatva. Mivel az Encounters-re szánták őket, nagyon rövidek. Pár jelenetes, néhány óra alatt lejátszható, meglehetősen lineáris kalandocskákról van szó. Vizuális szempontból elég gyérek, illusztrációk pl. nincsenek, a térképek meg sokszor kézzel, tollal rajzoltak.

 

Véleményem: ~30 dodóért annyi sok jó dolgot lehet venni... Ez a pakk szerintem nincs közöttük.

strato @ 2016.01.15. 22:37

A ToD egy dróttal, csövön végigrángatott kisvasút, a PotA meg mikro- és makroszinten is nyitott (nem csak a vadonban kószálhatsz, a dungeon-ök is eléggé hálós felépítésűek).

 

Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de az azonos nevű kiadványok és AL kampányok között mi az összefüggés?
Ez a kiadvány, gondolom nem vág egybe ezzel a pakkal. Vagy igen?

Glowface @ 2016.01.15. 14:26
Önálló jövedelem, az éves SZJA bevallásodba beleteszed. Plusz TB, miegymás... sok nem marad belőle. :)
Bulldy @ 2016.01.15. 14:15
Aztán Glowface, hogy adózunk a DM's Guild bevételei után magánszemélyként? ;)

Bulldy
Glowface @ 2016.01.15. 12:39
Minőség kiválásra én is ugyanezt sejtem. Ha összejön elég sok vásároló/játékos a DMs Guildba, akkor lesznek értékelések cuccokról, ami alapján mások majd tudnak majd dönteni. Discsusionos, szöveges értékelések is vannak (amibe bárki beleszólhat), meg számszerű értékelések, amit a vevők adnak csak.
+ egy idő után kialakulhatnak preferred szerzőid. Ha látom, hogy XY szerzőtől volt 2-3 jó anyag, akkor könnyebben megelőlegezed neki a bizalmat a következő cuccra is.
Éppen ezért a szerzők részéről pedig nem lenne rossz üzleti stratégia, hogy először ingyen vagy pay what you want alapon leraknak egy-két jó cuccot, ami alapján a közönség megismerkedik velük, és ha már bíznak bennük, utána jönnek a pénzes irományokkal.
Lásd még: céhek, mestermunka. A mesterlegény előbb a mestermunkával bizonyít, utána lesz elismert mestere a szakmájának.

AL kapcsán nem tudok sokat mondani, én csak játékosként vettem részt benne, ott meg ráadásul tipikusan nem az exkluzív kiadási side questeket játszottuk, hanem a hivatalos kalandból a fő questet, amit mindenki megvehet amúgy is. Korábbi DND Encounters kalandokat nézetegettem, szerintem a célra jók voltak (azok kifejezetten 1-2 órás, harc fókuszú, rövid, epizodikus cuccok voltak, az éppen aktuális settingbe helyezve).
Nem tudom, az új AL kapcsolódó kalandjai (DND expeditions) vagy egyéb cuccai mennyire jók.
chomy @ 2016.01.15. 12:35

Mennyire jók amúgy ezek az AL kampányok? Milyen arányban van bennük dungeoneering? Ér szerintetek például a teljesTyranny of Dragons $26-t? 

 

A ToD fabatkát sem ér, ha engem kérdezel. :) 

 

A Princes of the Apocalypse ellenben f***a kis sandbox, lehet "fent" is játszani rengeteget, de van benne jópár közepes méretű, összefüggő, változatos dungeon is.

 

A két kampány kvázi ellentétei egymásnak. A ToD egy dróttal, csövön végigrángatott kisvasút, a PotA meg mikro- és makroszinten is nyitott (nem csak a vadonban kószálhatsz, a dungeon-ök is eléggé hálós felépítésűek).

strato @ 2016.01.15. 11:25

@Major

Mivel ugyanúgy működik egy értékelési rendszer, mint a többi OBS webboltnál, csak bízni kell a közösség, azaz a másokban munkálkodó kíváncsiság erejében, és idővel elég lesz csak rating alapján rendezni az anyagokat, és akkor felül lesznek azok, amelyek közül a szöveges értékelések alapján már talán nem akkora nehézség válogatni.

 

@Glowface

Ez is érdekes és jó húzásnak tűnik. Ott is vannak már a korábbi AL anyagok a Guildben.

A guide-okat tartalmazó kezdőcsomagok ingyenesek, a kalandok darabja $3, de vannak kedvezményes minden-egyben csomagok is majdnem féláron.

 

Mennyire jók amúgy ezek az AL kampányok? Milyen arányban van bennük dungeoneering? Ér szerintetek például a teljes Tyranny of Dragons $26-t? 

 

Szerk.: Frissítettem a cikket az AL dolgaival.

Bulldy @ 2016.01.15. 11:22
Major: Nem vagy köteles vásárolni. Ha úgy gondolod, hogy bizonytalan a termék minősége az ár pedig a tűréshatárod fölött van, nem veszed meg.

Ugyanezt csinálod a boltban is. :)

a.k.a. "Parkolásért többet fizettem bakker, ha egy hulladék az egész akkor sem ér kár."

Bulldy