BePe @ 2016.12.12. 01:22
Letoltes frissitve.
slaGerzson @ 2016.09.22. 15:33

Gratulálok a munkádhoz, szép teljesítmény! Bár megvallom, hogy nem olvastam el, csak belelapoztam az elejébe. Szeretem a pilleszabályos játékokat és itt is felkeltette az érdeklődésemet a "kezdő szerepjátékosok számára készült" megjegyzés. Szerintem ezt érdemes lenne kihúzni a bevezetőből (és a reklám(?)ból), mert félrevezető...

 

Legalábbis ezt mondanám, ha nyomtatott formában is ki szeretnéd adni, hogy boltok polcaira kerülhessen. Így, hogy bárki letöltheti, nyugodtan elolvashatja és használhatja, nyilván nincs akkora súlya ennek a kijelentésnek, hisz mindenki megállapíthatja, hogy elég egyszerű-e ahhoz, hogy ezzel kezdjen szerepjátékokkal ismerkedni vagy sem.

 

Minimalista szabályrendszer készítéséhez legegyszerűbb az lenne szerintem, ha alapanyagnak elővenni a Petrus által megtalált és lefordított Névtelen szabályrendszert, vagy az akár ingyenesen is letölthető USR rendszert (szintén pár oldalas az egész) és azt csiszolgatni és kiegészíteni az adott műfajú játékhoz illő apró szabályokkal, és persze legfőképp a háttérvilággal. Ha klasszikus kasztos-szintes játékot szeretnél, akkor pedig a Dagger-t ajánlom vagy a The Black Hack-et. A Dagger eleve ingyenes, a The Black Hack-nek pedig van Open Game Content verziója, amit fel lehet használni bizonyos feltételekkel.

 

Gondolom, a játékodban inkább a saját szájízű és készítésű rendszer volt a lényeges szempont. Szóval mindegy, mit károgok itt a miniatűr játékokról :) Sok sikert a csiszolgatáshoz! :)

Usagikun @ 2016.09.21. 15:49
Igaz, itt is kiváló, meg is feledkeztem róla!
strato @ 2016.09.21. 11:24

Mivel szemfüles vagyok, észrevettem, hogy van topikja a béta tesztelésnek, szóval, aki levelezésbe nem bonyolódna, de megírná az ötleteit, megteheti itt is:

http://lfg.hu/forum/index.php/topic/23889-ver-es-varazs-betateszt/

Usagikun @ 2016.09.21. 09:58
Kösz a sok pozitív visszajelzést. Egyetértek azzal, hogy kellene egy quick-start rules. De, az a helyzet, hogy egyedül írogattam, szabadidőmben, ami a nyár végén még akadt, most egyre kevesebb. Saját felhasználásra készül, és nekem tetszett a dwergar, álf, stb. elnevezés. Nem akartam publikálni, ilyesmi, csak egy laza időtöltés volt. Egy hirtelen jött ötlet nyomán tettem fel ide, hátha más is kipróbálná. És emellett ez NEM a kész verzió, jó estben is korai béta. Befejezni azonban csak tél végére lesz időm, előreláthatólag.
A grafikákról. Pinterest letöltések zömmel, nem csináltattam,ez nem a végleges design, csak hogy legyen valami.
De! Miután úgy látom, hogy a játék megtisztelő érdeklődést váltott ki, arra is hajlok, hogy interaktívvá tegyem olyan módon, hogy ha valakinek ötlete, javaslata van, ami beleillik a rendszerbe, világba, az megosztja velem, és bekerül a játékba, ő pedig, mint alkotó, természetesen feltűnésre kerül. Érdekel valakit ilyesmi?
Ha igen, elértek a szilankokfantasy@gmail.com címen, vagy a veresvarazs@gmail.com címen.
Bocs, ha lassan válaszolok, de sok a munkám, csak néha tudok ránézni a dologra.
Ui.: Térképek, világleírás és szörnyek készülnek! Coming soon!
Nocturna @ 2016.09.20. 22:35
Letöltöttem, átpörgettem, első blikkre pozitív a benyomásom - alaposabban is megnézem még biztosan, de első nekifutásra elriasztott a terjedelem.

Köszönet a munkáért és a publikálásért!
Marvin @ 2016.09.20. 13:12
A Magyar Ember kedvenc szerepjátéka ! :konstruktív:
Abdul @ 2016.09.20. 12:51
Szép, meglepően igényes kinézetre, a grafikák is jók, engem megvett. :) Abban pedig tökéletesen egyetértek Glowface kollegával, hogy egy pár oldalas quickstart-ruleset jó volna az elejére, szerintem azzal könnyen be lehetne rántani a ténylegesen totál kezdőket a játékba. Utána meg jöhetne a nagyja.

Gratula és köszönöm. :)
Hamlet @ 2016.09.20. 11:51

Csatlakozom az előttem szólókhoz, pofás cuccnak tűnik, a rajzok különösen bitang jók! (ki csinálta amúgy?)

A szabálymennyiség viszont szerintem nemcsak 30 felett (nekem) tl;dr, de gyaníthatóan a 30 alattiaknak is... :(
Ma már nemigen piacképesek az olyan százoldalas szabálykönyvek, mint amilyenek '90-es években jöttek ki, pont a korábban mások által is emlegetett, pörgős, egyszerű szabályú retró cuccok a menők. Az ember szabadideje véges (pláne, ha egy egész csapatnyi ember szabadidejét kell összehangolni), és ma már a hagyományos asztali RPG-knek olyan konkurenciájuk van színes-szagos műanyagfigurás társasjátékok meg videojátékok terén, ahol általában alulmaradnak.

BePe @ 2016.09.20. 03:04
Usagikun: Nagyon jok lettek a grafikak. Kikkel rajzoltattad?