slaGerzson @ 2017.08.13. 14:02

Hát próbacseresznye:

https://drive.google.com/open?id=0ByVPu_orovzPT1pyUmpMU2tyaUE

slaGerzson @ 2017.06.27. 23:54

"Shades" - Jogos, sokáig én is azt gondoltam, hogy "lencsék"-re fordítom, de aztán maradtam az árnyalatoknál. Már magam se emlékszem, hogy miért... de maradtam.

 

@Strato: Úgy értettem, hogy azt az Indesign fájlt raknám be közösbe, amit én készítettem, nem amit a szerző küldött át. Ebben nem is lenne benne a fordítás, tulajdonképpen csak a hajtogatáshoz betördelt rész, a betűméretek, "stíluslapok" és ilyesmik. Sem az eredeti szöveg, sem a fordítása nem lenne benne. Szóval igazándiból csak az üres INDD fájl megosztására gondoltam.

 

Viszont. Amennyiben valakit a MAGUS minimalista feldolgozásának felvetése hozott lázba: Pár nappal ezelőtt megtaláltam az Adventurers! című szerepjátékos rendszert, ami talán még jobban passzolna ehhez a sokak szívét megérintő feladathoz... még nem fejeztem be a fordítását, de mivel ez is rövid, nemsokára ez is meglesz. A kétfokozatú képzettségrendszer nem az egyetlen dolog, ami miatt érdekes lehet a MAGUS miatt... Olyanok készítették, akik a Savage World-höz készítettek anyagokat, és mintha a SaWo-öt próbálták volna még sokkal tovább tömöríteni.

 

Az Adventurers! alapszabályainak ingyenes verzióját (ami jobban néz ki, mint a fizetős... ezt mondjuk nem értem) le lehet tölteni a DriveThruRPG oldalról, a kiegészítőkért kell csak fizetni (mondjuk azok se drágábbak két dolcsinál).

 

Szóval ez a következő munkálatom, hamarosan érkezik! ;) (Ugyan nem találtam Creative Commons megjegyzést, dehát ingyenesen letölthető és nem is pénzszerzés vele a célom, hanem csak a fordítás... szóval csak nem lehet belőle gubanc :he: :) )

Az eredeti témára visszatérve: Strato, ebben a formában meg lehet osztani az INDD fájlt? Mondjuk elküldöm neked drótpostán, hogy mire gondoltam, és akkor rábólintasz vagy nem... az úgy jó?

Petrus @ 2017.06.24. 13:05

Én simán "digit'szemcsi"-nek fordítottam volna a címet, de egyébként is más szövegezést használnék a kifejezésekre, meg néhány helyen. :) De mindig jó, ha megjelennek ilyen játékok is magyarul. Javasolnám az LFG-nek, hogy nyisson egy aloldalt (ne fórumot, mert az befullad), ahol az ilyen fordítások, vagy a linkjeik elérhetők mindenki számára.

Cthulhu @ 2017.06.24. 09:10

Én már egy ideje szemezgetek a játékkal, de még nem jutottam el a kipróbálásáig. Viszont én mindig is azt hittem, hogy a "shades" itt a napszemüveg szleng-változatára utal, nem pedig árnyalatokként kell érteni (vagyis a játék címe "Digitális napszemüveg(ek)" lenne). De lehet, hogy akkor eddig tévedésben éltem.

kavarajavarava @ 2017.06.22. 12:24
Sziasztok!
Nem találom a játék felhasználásának jogait. Akkor bárki írhat belőle egy fantasy játékot, és ez igazából csak lelkiismereti dolog, vagy a játék írója levédte ezt a formátumot és itt az lfg-n nem csinálhatunk átdolgozás halmokat?
Csak mert jó ötletnek tartom, hogy amíg készítik a profi mágust, addig itt egy kis ráhangolódás képpen összevetjük, hogy ki mit gondol a M*-ról. Ugyanis rengeteg féle képpen rá lehet húzni erre a játékra Ynev világát szerintem. Nyílván vannak adott dolgok, de akkor is izgi lenne.
nornwarrior @ 2017.06.22. 08:53
egyoldalas magyar rpg ?
Jöhet aminek jönnie kell! :D
DiMalto @ 2017.06.22. 07:33

Köszi a fordítást, jó lett!

 

Szeretem a letisztult, átlátható rendszereket, one-shot alkalmakra teljesen jó!

A formátum és a dizájn viszont lenyűgöző, állati ötletes, és praktikus. Az alapot simán nyúlnám karakterlapnak más rendszerekhez is.

 

 

Illetve mi lenne, ha "közkinccsé" bocsájtanám a szerkesztői InDesign fájlt, amit eredetileg készítettem hozzá, és akkor mindenki megírhatná a saját verzióját (hekkjét) egy valamilyen típusú játékvilágra.

 

Azt megköszönném!
 

Glowface @ 2017.06.22. 05:38
Hmmmm, amúgy ezt valahogy háromba hajtva kéne könyvesíteni?
illetve: "csönttörő" :)
Garaboncias @ 2017.06.21. 21:33

A leírtakból kiindulva ha bejön a készítőknek a dolog, akkor maguk is csinálnak majd egyéb játékokat a SIMPLE Rendszerük alapján. Kíváncsian várom! :)

cobra @ 2017.06.21. 21:15

Illetve mi lenne, ha "közkinccsé" bocsájtanám a szerkesztői InDesign fájlt, amit eredetileg készítettem hozzá, és akkor mindenki megírhatná a saját verzióját (hekkjét) egy valamilyen típusú játékvilágra. Lehetne csinálni belőle egy MAGUS Minimál versenyt, vagy Mage: The Ascension-t, vagy Csillagok háborújásosat vagy akár Vízipók Csodapókosat... :)

Jó ötlet lenne,az egyoldalas magyar rpg elèggè hiánycikk