darqhan @ 2017.10.04. 21:42
Végre! XCOM! thx ...
A három új kaszt előnye: mindegyik vmelyik főellenfél ellen duplán jó. A skirmisher (csapásmérő): odacsáklyázza az ellenfelet magához, vagy magát hozzá (tactic!), imádtam, hangulatos! A reaper (halálosztó): igaz kicsit sebez, ami szemétség, és 3 lőszere van a tárban, de magasabb szinten a teljes skulót bele tudja ereszteni az ellenbe. Plussz, lopakodik! (amelyik pályán robbantani kellett, ő rakta le az X4-t) A templomosnál meg, a pajzs kihagyhatatlan élmény: odamegy-büntet, majd a nyílt terepen egy energiapajzzsal fogja fel az első támadást! A mikrobi meg képes +1 cselekedetre küldinként, valamint fedezéket ad 2. szinttől a katonádnak. De a leghangulatosabb, amikor küldetésen felfedett ügynökeid (2 fő) kell átvinni a pálya egyik végéből a másikba. "csak még ezt a küldit"-effektus. Ja, és Skill-poolt gyártasz: az egyik épület engedi további képességek megvételét a katonáidnak. Így pl a support unit kiváló táv-gyógyító, elektromos kisülés-gyártó, cover fire lövöldöző. Bónusz a páncél is nagy élmény: pl. a rinó páncéllal orrba vághatsz egy ellenfelet, de meg is rémülhetnek tőled. Külön kedvenc a enerzsí-csatabárd, amit a kismókusok közelharcban is bevethetnek, nagymókusok ellenfél arcába is beledobhatnak, robot ellenfelet lebénítva. Na mondjuk a pénz és az INTEL örök hiány. Jó lesz az!
Ja, és külön geek élmény, hogy fényképeket-plakátokat készíthetsz a sikeres küldik után, amik utána majd visszaköszönnek a terepen, körözési plakátként. Eleinte nem értettem, aztán lassan átjött
BePe @ 2017.10.04. 03:44
Koszonet az ismertetoert :)
Steel @ 2017.10.03. 17:29
Tök jó cikk, nekem egy kicsit hosszú, de aki még nem játszott vele annak érdemes elolvasni.
Egy dolgot had emeljek ki: az X-Com 1-2 iskolapéldája annak, hogyan kell egy régi játékot leporolni. 10/9-es játék, amit nem csak a körökre osztott játékok szerelmeseinek lehet ajánlani.
A zombis kiegészítő viszont vérlázító mellényúlás, pimaszul magas áron ráadásul. Egy ufós játékból zombi grindoló játékot csináltak. Nem tetszett.