aluminiumtrioxid @ 2017.10.06. 20:30

Sajnos a Discovery minden jel szerint egy kalap bikaürülék lesz. Túl sok hangot kaptak az írók politikai nézetei, s a tokenizmus röhelyes méreteket öltött. Az ellenfélnek elsőként bedobott klingonok, azon kívül hogy ultra ocsmányan néznek ki, egy szánalmasan nyilvánvaló szalmabábjai a politikai oldalnak amire Hollywood előszeretettel köpköd. 

 

Mindeközben a másik oldal meg azért sír, hogy a csúnya gonosz írók milyen iszlamofóbok, hogy ilyen nyilvánvaló ISIS referenciává változtatták a klingonokat, és biztos csak arra megy ki a játék, hogy ezzel mindenféle atrocitásokat igazoljanak ellenük.

 

Ki-ki azt lát bele, amit akar (bár mondjuk az "úristen, nők a főszereplők, ráadásul az egyik még fekete is, micsoda tokenizmus" szerintem elég nehezen igazolható álláspont).

Madfox @ 2017.10.06. 19:04
Külön letöltöttem az eredeti szériát is, hogy újranézzem. Bármennyire gagyinak néz ki ma, a maga idejében úttörő volt, és a benne felvetett ötletekből jónéhányszor merítettek a későbbi szériák. A DS9 máig a kedvencem, nem utolsósorban mert egy valamivel cinikusabb, realisztikusabb hangot ütött meg.

Sajnos a Discovery minden jel szerint egy kalap bikaürülék lesz. Túl sok hangot kaptak az írók politikai nézetei, s a tokenizmus röhelyes méreteket öltött. Az ellenfélnek elsőként bedobott klingonok, azon kívül hogy ultra ocsmányan néznek ki, egy szánalmasan nyilvánvaló szalmabábjai a politikai oldalnak amire Hollywood előszeretettel köpköd. A régi Star Trek lehet tanított emberséget, ettől ne várja senki, hogy fog.
KLM @ 2017.10.06. 17:47

Igaz, nagy Babylon 5 rajongó is vagyok, talán ezért jött be annyira a DS9 is.

 

Érdekes, nekem a DS9 a kedvencem, de ennek ellenére nem kedvelem különösebben a B5-öt... Pedig nem rossz.

anarion @ 2017.10.06. 17:14
Nekem a DS9 a kedvenc Star Trek sorozatom, és a cikkben meg sem említett Star Trek: Enterprise sorozatot is nagyon bírtam. Harmadik helyen pedig ott a Voyager. Nekem talán pont a TNG és a TOS voltak, amelyek a legkevésbé jöttek be.

Igaz, nagy Babylon 5 rajongó is vagyok, talán ezért jött be annyira a DS9 is.
cobra @ 2017.10.05. 20:40
Ez volt az a Star Trek sorozat aminek mind a hét évadát vègig néztem. Az eleje elèg kinlódva indult, de a harmadik èvadtól igazán király volt. Akárki akármit mond nekem a TNG adta meg az igazi Star Trek feelinget. Vègre nem csak három főszereplőröl szòlt az egèsz ès nem akart olyan görcsösen epikus lenni mint a DS9 vagy a Voyager. Ezekkel egyūtt nagyon szerettem a dupla részeket, némelyiket moziban is megnèztem volna.Jean-Luc Picard pedig szvsz a Kapitány
KLM @ 2017.10.05. 12:58

Jövőre meg a DS9 lesz 25 éves. 

cyberdog @ 2017.10.05. 12:33
A Voyagert néztem és szerettem, a nemezis két példányban van meg könyvben, amúgy tősgyökeres Star Wars párti vagyok...
auer @ 2017.10.05. 07:12
" - A TNG sorozat részeinek alapötleteit a többi sorozatban újra felhasználták."

A holofedélzet ellenük fordul, álmodtuk az egész részt, kitörlik az emlékeinket, visszamegyünk a 20 századba? :D