Thirlen @ 2017.11.14. 12:30
Ezzel a címmel nehezen tudom komolyan venni.

Ki mondta, hogy kell? :D
 

aluminiumtrioxid @ 2017.11.13. 10:18

 

Nothing Personal (Olivier Gagnon)

Egy beképzelt, kezdetben kicsit szociopata Mr. Johnson közelebb kerül az árnyakhoz, mint valaha is tervezte. Van itt minden - Mátrix betörés egy tapasztaltabb dekás mellett, behatolás céges kutatótelepre, kötelező csavar, stb. Néha kicsit olyan érzésem volt, mintha a bevezető jellegű “Sose kezdj sárkánnyal”-t olvasnám. Összességében kellemes darab, ha igencsak rövid is. A végén az árnyvadász csapat játékstatisztikái, amik fura módon az ebook verzióból kimaradtak. Új nézőpontja miatt 4/5.

nothing_personal.jpg
 

 

 

Ezzel a címmel nehezen tudom komolyan venni.

 

e2e.jpg

Marvin @ 2017.11.13. 09:03

PsyZed, ha lenne piacuk, valószínűleg most is nyomnák őket a kiadók, rentábilisan asztali  szerepjátékot kiadni hazánkban utoljára úgy 15 éve lehetett talán, a DV próbálkozott hősiesen a Vámpírral meg a DnD 3e-vel. 

 

A Koleria és a Nemundir szerzői kiadásban megjelent izék voltak, nem kár értük, a Helvécziáért viszont igen.

Orastes @ 2017.11.12. 23:08

A Nemundirról nem találtam, de Koleriáról itt van egy ismertető, illetve van egy FIX nevű játék is, azé a második link:

http://lfg.hu/45691/ismerteto/koleria-a-legendak-szerepjateka/

http://lfg.hu/tag/fix/

(Mindegyik megjelent nyomtatásban.)

Heavycavalry @ 2017.11.12. 22:05
Koleria és Nemundir? Ezek nyomtatásban is megjelentek?
Orastes @ 2017.11.12. 18:08

PsyZed, sajnos itthon a piac nem tartja el az asztali szerepjátékokat, nem térül meg, ezért minden kiadó aki még a (fantasy, sf, horror, stb )téma közelében van, a következőkre ment rá:

-társasjátékok

-kártyajátékok

-regények, irodalom

 

A hazai szerepjátékok utóbbi kísérletei mind behaltak:

-Koleria

-Nemundir

-Helvéczia, bár ennek volt a legnagyobb visszhangja.

PsyZed @ 2017.11.12. 10:08
Nagyon sajnálom, hogy a Beholder kiadó abbahagyta a Shadowrun regények fordítását. Itt csücsül a könyvespolcomon szinte az összes magyar SR regény, de pár éve egyszerűen leálltak a magyar kiadásokkal, pedig azért utána jött ki vagy egy tucatnyi kisregény, novella.
Azt már nem is említeném, hogy amilyen társasjáték és szerepjáték "bumm" van itthon és se a negyedik, se az ötödik szerepjáték könyv sem lett kiadva... Kár érte, szerintem azért lenne piaca.
Heavycavalry @ 2017.11.10. 10:41
Nagyon tetszenek ezek a könyves értékelések. Szívesen olvasnék a magyar könyvekről, sőt más magyar és angol regényekről, szerepjáték könyvekről.
Számos könyv van terítéken amit el szeretnék olvasni és ez alapján könnyebb lesz a választás. Mondjuk az a hidas sztori érdekesnek tűnik. :D Már csak a borzasztó mivolta miatt is érdekel. Magyarul a Holtak világa volt az, amit nagyon szerettem volna szeretni, mert volt benne potenciál, de kegyetlen rossz a megfogalmazás és végig olyan érzésem volt, hogy ezt a kiadónál marhára senki nem olvasta végig és senki nem szólt rá, hogy egy kicsit összeszedettebb legyen és ne olyan, mint kezdő 15 éves író első kalandozása a papíron.