strato @ 2018.02.28. 11:46

FYI:
http://lfg.hu/forum/index.php/topic/24481-harmadik-torvenykonyv-verseny/#entry2159133

 

A pályaműveket a htkverseny(kukac)gmail.com címre küldjétek!
Aserminio_de_Mueria @ 2018.02.17. 23:01
Jelentkeznék én is a versenyre. Olyan 85% -ban kész a nagy mű, emberi számítás szerint befejezem a határidő végére.
NoiseEHC @ 2018.02.12. 01:28

A pszí diszciplínákat nagyjából összeszedtem. A bárd varázslatait megkapjuk táblázatban?

 

A varázslat-táblázatok eredetileg a konverziómhoz készültek, hogy a társszerzővel meg tudjuk vitatni, és csoportosítani a varázslatokat. A bárd varázslatait nem gépeltem be, mert annyira egysíkúak és unalmasak, hogy erről nem volt értelme kommunikálni.

Ebből következik, hogy nem is lesz ilyen táblázat, de ha megnézed, a bárd nem is szerepel a lehetséges varázshasználók között, pont azért, mert nem érdekes egyáltalán szabály szempontból.

 

Megjegyzem, a HTK fórum jobban használható a versenyhez kapcsolódó kommunikációra, mert azt még olvassák is emberek... :)

MysticR @ 2018.02.08. 14:12

A pszí diszciplínákat nagyjából összeszedtem. A bárd varázslatait megkapjuk táblázatban?

NoiseEHC @ 2017.12.22. 10:46

Jelentkezem, mert van ötletem, bár eddig semmilyen szerepjáték-fejlesztő versenyt nem fejeztem be...

 

Nagyon helyes!!!

 

Megjegyzem, a jelentkezésekre a linkelt fórum szolgál, hogy a többiek is láthassák, hogy van ám itt mozgás...

Eberen_Orkodo @ 2017.12.22. 10:14

Jelentkezem, mert van ötletem, bár eddig semmilyen szerepjáték-fejlesztő versenyt nem fejeztem be...

Matzi @ 2017.12.22. 00:57

Attól, hogy van mértékegységrendszer még ki lehet zárni a Newtoni és Kvantumfizikát. Képzelj el egy kváziközépkori világnézetet.

Nem lehet kizárni, mert elvi bajok vannak. Láttál te olyan kvázi kozépkori világnézetet, ahol a láthatatlanság varázslat a sovány torpenovésu varázslóra jól mukodik, de a nagy lovag túl nehéz, ezért nem tud láthatalanná válni?

És akkor nem is beszéltunk a méretkategória változtató transzformációról, és az szarul definiált légiességrol. A varázslatok egyértelmu forrása a D&D és ott ezek legtobbje fel sem merul.

vizmi @ 2017.12.20. 17:34

Ezúton szeretnék nevezni semennyire sem kész pályaművemmel. Jómagam és lelkes tesztelő/proofreader csapatom 70% bizonyossággal előáll valamivel a határidő végéig, ami egészen biztosan belefér a terjedelmi korlátokba. Hasonlóan biztos az is, hogy semmi köze nem lesz semelyik törvénykönyvhöz. Mit szeretnénk akkor csinálni?

Világkép
Olyan fantasy, ahol a kincseket nem sárkányok őrizik a kazamatákban. Nemesek, titkos társaságok kincses kamráiban porosodnak, és kevesen emlékeznek rá, hogy pontosan mire is használatosak. Az egymással vetélkedő világi és vallási hatalmak, varázslórendek, alvilági testvériségek elsődleges célja a rivális szervezetek varázserejének megszerzése, kiismerése, adott esetben elpusztítása. A karakterek ezen szervezetek különleges ügynökei, szabadúszó zsoldosai, feláldozható bábui a nagy játszmában. A karakterek célja, hogy egyre erősebb kötelékeket hozzanak létre a különféle szervezetekkel. A szervezeteken keresztül juthatnak titkos harci technikákhoz és varázslatokhoz. A tapasztaltabb karakterek megalapíthatják a saját szervezetüket is.

Rendszer
A szabályrendszer elsődleges tervezési szempontja a világkép támogatása (ld. fentebb), másodsorban pedig a klasszikus MAGUS rendszerek hangulatát, szellemiségét (szimuláció alapú, harcközpontú fantasy rendszer) megőrizni.

 

Onedoor02 @ 2017.12.19. 17:55
Jelentkezem :-) Írok privát üzenetet.
NoiseEHC @ 2017.12.19. 00:02

Azthiszem elkerülte a figyelmemet, hogy hova, milyen módon lehet beküldeni a pályaművet?

 

Akinek van kész pályaműve, annak privátban megadom az email címemet, és oda küldi el. A többit majd én megcsinálom.