Vorador @ 2018.01.27. 20:19
Napokon belül megjelenik egy dokumentumfilm Claremontról. :)

http://comicbook.com/2018/01/26/chris-claremonts-x-men-trailer-released/
Malitia @ 2018.01.12. 10:43

Malitia:
Pedig ekkora címekkel elvileg el lehetne futkorászni, az amcsi piac elég nagy.
a rajzolók, írók is örülnek nem, ha ekkora cégnek dolgoznak? biztos hogy nem minimálbért kapnak.
Lehetséges a jövő egyfajta digitális kiadás lesz. nem?

 

Attól függ mi a definíciód a nagyra. Egyedül a 'direct market' füzet értékesítéseiről van viszonlag biztos adatunk (a Diamond terjesztői monopólium egyetlen előnye)... és ha valamiből 100 000 füzet fogy egy hónapban az benne lesz a Top5-ban (a novemberi 35ös számú Batman füzetből pl. 97 459 darab kelt el*).

 

Az íróknak rajzolóknak jól jön az "én dolgoztam a Marvel/DC-nek" presztízs, de a legtöbb (kivéve néhány nagy nevet mint pl. Bendis) oldalra fizetett szabadúszó.

 

A jövő egyértelműen a digitális kiadás, és érdekes módon a könyvpiac (a képregénykiadással is foglalkozó könyvkiadók oda mennek és úgy néz ki messze nincsenek ekkora szarban) irányába mutat.

 

 

 

* Innen vettem az adatot: http://www.comichron.com/monthlycomicssales/2017/2017-11.html

nornwarrior @ 2018.01.12. 09:38
Malitia:
Pedig ekkora címekkel elvileg el lehetne futkorászni, az amcsi piac elég nagy.
a rajzolók, írók is örülnek nem, ha ekkora cégnek dolgoznak? biztos hogy nem minimálbért kapnak.
Lehetséges a jövő egyfajta digitális kiadás lesz. nem?
Malitia @ 2018.01.12. 08:43

Úgy látszik Malitia leírásából hogy a Marvelnál nincs koncepció. :(
Ami egy ekkora cégnél szomorú. Csoda hogy nem mentek csődbe!

 

Igazából csődbe mentek. Ezért kellett eladniuk a filmjogokat. Aztán a Disney megvette őket és így a Star Wars licensz nem fogja hagyni, hogy ez mégegyszer megtörténjen, de nagy szarban vannak.

 

Érzik amúgy, hogy nyitni kéne más piacok felé. De hogy hogy kéne azoknak eladni az nem igazán tudják. (A "tradicionális" képregényes marketing a 'direct market'-nek/képregényboltoknak ad el kihasználva a rendszer minden betegségét*. Az új olvasók sokkal valószínűbb hogy könyvesboltban, újságosnál, vagy online vásároljanak és lövésük se legyen a "rendszerről".)

 

 

* Önreklám! Rövid írásom a rencerrő' :3: https://kepeskeptelensegek.wordpress.com/2017/09/15/baratod-a-solicit/

nornwarrior @ 2018.01.12. 04:13
Úgy látszik Malitia leírásából hogy a Marvelnál nincs koncepció. :(
Ami egy ekkora cégnél szomorú. Csoda hogy nem mentek csődbe!
Malitia @ 2018.01.10. 11:59

Ugh... hol is kezdejem ezzel. UGH! Komolyan. A nyugati kitekintős (igazából Marvel) rész "not even wrong".

 

Nemzetközi színtéren nagy visszhangot váltott ki, hogy Brian Michael Bendis közel 17 év után a Marveltől átigazolt a DC Comicshoz.

 

Igaz.

 

Hogy ez kapcsolatban áll-e az eladások csökkenésével, nem tudható, illetve, hogy bár a filmes univerzumok a klasszikus képregényeket jelenítik meg, de az új hullámos füzetekben már egészen más főszereplőkkel találkozhat az olvasó.

 

Ez a mondat értelmetlen.

 

Az eladások csökkennek a Marvelnél? Aha. A fontosabb okok, amik az eszembe jutnak a teljesség igénye nélkül:

- A nyomtatott sajtó hanyatlása.

- A közel nemlétező marketing.

- Az olvasói panaszokra orbitális ívben szarás, akkor is ha teljesen jogosak. ("Elegünk van az eventekből, amik belezavarnak a sorozatainkba." "OK. Nem lesz egy nagyobb se. (...) És most bejelentünk x+1 kicsit." "De ez semmivel se j..." "KUSS!")

- Ha már eventek... az utolsó tényleg jó Marvel event a 2015-ös Secret Wars volt (a tie-in-ek minőségi ingadozásától függetlenül). Előfordulhat, hogy ez is faktor.

- Az egész amcsi képregény 'Direct Market' rendszer. (Azt hiszed az új videojátékok előrendelési mániája vacak? Ehhez képest kismiska.)

 

Vannak új szereplők meg "legacy character"-ek a képregényekben? Aha. És Bendis minding is nagy volt ezekben (lásd amikor az Ultimate Spider-Man runjában megölte Peter Parkert és lecserélte Miles Moralesre; de Tony Starkot is kómába vitte tavalyelőtt, hogy lecserélhesse Victor von Doom-ra meg Riri Williams-re), szóval igen valószínűtlen, hogy kicsit is zavarná.

 

Ez leginkább a főszerkesztő, Axel Alons távozásának lehet az oka.

 

Alonso alatt jöttek a "legacy character"-ek szóval őt se igen zavarták. A piacvesztés valsz. annál inkább.

 

És ha már itt vagyunk az utódjáról (Cebulski) meg kiderült, hogy a 2000-es évek elején a saját szerkesztősége alatt, ezzel megszegve a belső szabályzatot (nem lehetsz író és szerkesztő egyszerre), japán álnéven írt a Marvelnek főleg ninjászosat. Még mindig főszerkesztő.

 

Ezzel együtt bizonyos címek is megszűnnek, ilyen például a Gwenpool, amit sajnálunk, mert bár GP is csak pár régi sablon összegyúrásából állt, mégis sokkal többet kitudtak belőle hozni, mint a nem és rasszváltó karakterekből.

 

Nem az a gond, hogy bizonyos címek megszűnnek. Minden hónapban kifut 1-2 sorozat a Marvelnél ez normális. A probléma:

 

1) Évek óta nem jelenti be ezeket a cég szóval csak akkor nem ugrasztják rád a semmiből a "The End"-et ha redszeresen olvasol "solicit"-et.

2) A MENNYISÉG. Márciusig 13 (nem mini) cím fog megszűnni, ebből 9 csak február-márciusban. (És indul majd 4.)

3) Illetve hogy ezek majd mind a Marvel kísérletibb vackai közé tartoznak így ezek olvasói könnyen képregény nélkül maradhatnak. (A meleg Iceman könyvtől, az említett keményen metafikciós Gwenpool-on át, a jelenlegi She-Hulk-ig, meg a Generation X mutáns tini csapatkönyvig.)

 

Lesz majd viszont WOLVERINE HULK! (Weapon H sorozat márciusban indul.)

 

Igen, Gwenpool több régi sablon összegyúrásából áll: Harley Quinn és Superboy-Prime főleg. :D