nornwarrior @ 2018.01.20. 08:50
Jók és hangulatosak a képek! A leírások amiket tettetek pedig szintén. Kedvem támadt lótni futni mindenféle felszereléssel :D Shadopwrun rulez !
galu22 @ 2018.01.19. 21:21

Kis színes: az általam ismert lányok jelentős részének volt bicskája még jóval a #metoo előtt, legalábbis többnek, mint ahány jámbor geek szaladgál jatagánnal (Raoul Renier természetesen kivétel).

 

Bicska nem tudom, de a paprikaspray vagy hasonló biztos van a nőismerőseimnél. (jobb, mint a gáz, mert a kóbor kutyára is hat :D)

Thirlen @ 2018.01.19. 16:08
Raoul Renier mikor volt jámbor? :)
Marvin @ 2018.01.19. 16:04
Kis színes: az általam ismert lányok jelentős részének volt bicskája még jóval a #metoo előtt, legalábbis többnek, mint ahány jámbor geek szaladgál jatagánnal (Raoul Renier természetesen kivétel).
KLM @ 2018.01.19. 14:34

Srunban az életvitel középszintig aprópénz az igazán drága kiberekhez / varázstárgyakhoz képest, egyszerűen hülyeség nem tenni rá, hacsak nem direkt a csövezés a cél.

 

Tény, hogy direkt kell ilyennek megcsinálni a karaktert, de néha a mesélő is közölheti, hogy most NE költsetek ilyesmire, mert "in medias res" nagy trutyiban kezdtek.

 

(A másik véglet, hogy ha egy "beágyazott" karaktert, aki tulajdonképp a kapcsolataiból él, bedobsz pld egy Kocka jellegű szituba - az elég komoly mesélői rosszindulat).

Marvin @ 2018.01.19. 14:22

Srunban az életvitel középszintig aprópénz az igazán drága kiberekhez / varázstárgyakhoz képest, egyszerűen hülyeség nem tenni rá, hacsak nem direkt a csövezés a cél. CP2020-ban érdekes módon mindenkinek van havi "fizetése", még nomádoknak és fixereknek is, akiknek rendes állásuk, de még lakásuk sincs feltehetően (nálam egy csöves kampányban nem volt, mindenki megkapta a kezdő 1 havi pénzét, aztán lehetett kreatívkodni).

Thirlen @ 2018.01.19. 14:22

Szerintem sokféle okból indulhat a karakter nincstelen életvitellel. Pl.:

Most érkezett a városba. A vagyona az, ami nála van és két helyi telefonszám, akik állítólag majd segíthetnek ebben-abban.

Éppen elvesztette mindenét. Kirúgták a cégtől, kirakták a céges lakásából és most azon tűnődik, hogy mi a fenét kezdjen magával.

Menekül. Hátrahagyott mindent és kell találnia egy helyet, ahol meghúzhatja magát.

Most szabadult (By KLM).

Patkány sámán.

 

Nem jellemző ugyan, de a jelenlegi karakterem pont nincstelenként indult. Felszerelése kb. a ruha, ami rajta volt és egy pisztoly. Akkor engedték ki a kórházból, mert magához tért a kómából. Volt kb. annyi pénze, hogy tudott venni egy szójaburgert és aznap éjszakára be tudott fizetni egy koporsószállóba.

 

Ha valaki boldogsága ezeken a 10-20 nujeneken múlik, akkor persze, vegye úgy, hogy az életvitele tartalmazott pár dolgot a listából. Számolgatni nem kell, levonod az összeget a kezdőpénzedből és ha szeretnéd, ezek vannak nálad. Az árak a teljesség kedvéért szerepelnek és az olyan esetekre, ha valaki pl. a már említett nincstelen életvitelen akar indulni a megadott szegény helyett. Mert akkor pontosan zéró dolgot tartalmaz az életviteled. Vagy ha a mesélő szerint a hivatalosan céges bérszámfejtő életvitele nem jogosítja fel pl. túlélőkésre.

Szeretném egyébként leszögezni, hogy fegyvert és páncélt egyetlen alap életvitel sem ad.
De ezt a listát azért írtam, hogy szerintem mit érdemes egy kezdő árnyvadásznak mindig magánál tartani. Gondold végig IRL: Hány nem dohányos hord magánál öngyújtót? Feltehetően hány nőnél (no offense) találsz kést? Egy jó zseblámpa mindenkinél van, akinél kellhet? Szigetelőszalag? Semmit sem számít, hogy mi van otthon, ha nem ott van rá szükséged.

Streetline Special nem szerepel, mert bár a későbbi kiadásokban valamivel javult a helyzet, de 1-3e-ben legfeljebb figyelemfelkeltésre jó. Ha előveszel egy ilyet, hogy azzal fenyegesd meg elrablóidat, legfeljebb megköszönik neked, hogy milyen jót röhögtek, mielőtt péppé vernek. Esetleg valami jó kis speciális vegyi töltetű kapszulás lőszerrel, de azt egyrészt nem tudom, önvédelmi pisztolyokhoz lehet-e, másrészt már igencsak túlmutat az alapfelszerelésen. Legalábbis nekem furcsa lenne, ha mindenki pisztolyt dugdosna az alsógatyájában.

Örülök, hogy ennyire megmozgatta sokak fantáziáját a cikk. Legközelebb Bulldy kérésére: Shadowrun PACKs 3e-hez! :)

KLM @ 2018.01.19. 12:26

És utána hazamész a lakásba, ami mint említettem, ki volt fizetve hónapokra előre a karaktergenerálás következtében. 

 

Ha viszont nem, akkor a cég arkológiáját is most foglalják le adótartozás vagy ellenséges felvásárlás miatt. 

 

A másik lehetőség a "drága kiberver, 0 életvitel" megoldásra, hogy most tesznek ki a sittről...

Marvin @ 2018.01.19. 11:56

És utána hazamész a lakásba, ami mint említettem, ki volt fizetve hónapokra előre a karaktergenerálás következtében. A sötét jövőben járunk, az utcákon állandóan szemerkélő savas esőben szétdzsekkelt szamurájok és céges öltönykék róják a kegyetlen!

KLM @ 2018.01.19. 11:54

Amúgy, csak nekem hiányzik a listáról a Streetline Special-hoz hasonló, tényleg bárhova elrejthető hold-out fegyver? Persze, nyilván nem elefántra való, de sok vadászatnál volt életmentő, hogy a karakteremnél mégis volt valami ami lőfegyver. 

 

 

Az élet apró örömei. 

 

.22 Winchester Rimfire Magnum