chomy @ 2018.02.14. 22:00

Marha jó! Finoman KJK-s, de mégis egy fokkal vanillább, és... hogyismondjam... életszagú. :)

elGabor @ 2018.02.14. 20:59

És a borító, Denis McCarthy jóvoltából:

 

Echoes_Cover_Preview.png

 

A végleges verzió kicsit más árnyalatú lesz, mert pont ez a szín nem volt a papírboltban, de valami hasonlóra lehet számítani. :)

galu22 @ 2018.02.14. 07:38

Negyedévente 1500? Ez a hétvégén 3 sörrel kevesebbet iszol a kocsmában szint... (Csak az arányokat akartam jelezni, nem akarok senkinek a zsebében turkálni. :) )

 

Szerintem nem is az árával van probléma, hanem inkább magával a kereslettel. Ha egy szerepjátékos orra alá tolsz egy ilyet, valószínűleg elolvassa, de ha kell érte tenni valamit, már lehet hagyja a fenébe.

 

Nekem elég rossza tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban, az emberek egy online regisztrációhoz vagy egy doodle szavazás bejelöléséhez (1 perc?) is lusták néha.

 

(rosszindulat: egyszerűbbnek tűnik letorrentezni ~50 kalandmodult. Persze a végén kiderül, hogy nem egyszerűbb, mert mind az ötvenet át kell olvasni, hogy kiderüljön, 45 darab szemétre való)

Nocturna @ 2018.02.13. 20:00
Jah, oké, így már egészen más a leányzó fekvése! :D
Szerintem is tök jól passzolnak a hangulathoz.
elGabor @ 2018.02.13. 18:47

Nocturna: a blogposzt és az LFG cikk között elveszett az a részlet, hogy a borítókép nem végleges, hanem placeholder - az a vázlat, amit a valódi illusztrátornak, Denis McCarthynak átadtam. :) Denis stílusát nagyon komálom, egyfajta toprongyos csavargófantasy, ami egészen közel áll ahhoz, ahogy a futó kampányom világát elképzelem.

 

haskell-molag-and-szuzana0001.png?w=836

 

Az első számban rajta kívül Stefan Poag munkái szerepelnek - Stefan pedig a groteszk mestere, a Dungeon Crawl Classics RPG-hez készült munkái mellett legutóbb a Dagon miniképregénnyel örvendeztette meg a Mítosz rajongóit.

 

dagon-comic2002.jpg

 

Na jó, az én rajzaimból meg a régi és kellően halott (vagyis nem jogdíjköteles) mesterek munkáiból is van egy-kettő... de a borítóra nem kerülnek. :D

Nocturna @ 2018.02.13. 15:51
Érdekes fejlemény! Szerintem én is befizetek egyre, főleg, ha a KATÁ-n bele lehet pillantani. :)

De a borítón másodszori nekifutásra is fennakadtam, nekem a Napirajz és társai ugrottak be róla. Nem egy drága pénzen megvásárolt, menő képet várnék rá, de ez a karikatúra vonalrajz valahogy nagyon nem az igazi szerintem.
Orastes @ 2018.02.13. 14:35

Örömteli a hír, köszönet a belerakott melóért és a minőségért -az alapján amit eddig láttam belőle, menő! :hc:

chomy @ 2018.02.13. 10:30

A D&D-s facebook-csoportban mostanában feltűnedező új-, és régi visszatérő arcok alapján aszondom, az 5E kimondottan és meglepően népszerű napjainkban. De az eléggé más műfaj. De ha nem az lenne, akkor sem gondolom, hogy volna üzleti potenciál a megszólításukban.

Marvin @ 2018.02.13. 10:25
Némi vásárlóerő talán van, inkább a teljes szellemi beszűkültség és a M*-fixáció lehet az akadály. Hány aktív (havonta legalább egyszer asztalnál, élő emberekkel kockát dobáló) szerepjátékos lehet ma hazánkban? Pár száz? Ennek a nagy része az elszigetelt M*-szórványokhoz hasonlóan hallani se akar semmi másról a Szent Ződön kívül, a maradék (max. 4-500?) ember tán kíváncsi másra, pénzt egy direkt OSR-fanzinért hányan adnának? Százan talán?
kukac @ 2018.02.13. 10:03

Hány ember fizet itthon ~1500 forintot egy negyedévente megjelenő szerepjátékos újságért? Ötven? Sosem térül meg a fix költséged.

 

Negyedévente 1500? Ez a hétvégén 3 sörrel kevesebbet iszol a kocsmában szint... (Csak az arányokat akartam jelezni, nem akarok senkinek a zsebében turkálni. :) )

 

Mert nincs rá fizetőképes kereslet. (Mivel én vagyok nagyjából az egyetlen, aki hasonló műfajban legalább próbálkozott az elmúlt években, cáfoljon meg, aki tud! :))

 

Hmm, ezt azért érdemes lenne körbejárni. (Mármint nem hogy magyarul meg kéne-e jelennie, hanem hogy van-e rá fizetőképes kereslet).

 

Annó a kétezres évek elején/közepén még középsuliban a koliban volt menő a szerepjáték, akkor csak a leggazdagabbak engedhették meg maguknak, hogy megvegyék az ETK-t használtan. Azonban ez a generáció felnőtt, már sokaknak munkája van (vagy dobták az RPG-t.) Nyilván, ha ők a megcélzott réteg, akkor nem fizetőképes.

 

2-3 éve voltam Romániában Székelyföldön, ahol találkoztam egy csapattal. Náluk a M* volt a szent tehén, az egyetlen elérhető RPG. Nem is hallottak még a KéM-ről (bár miután említettem, mondták, hogy rákeresnek neten). Ugyan nehét magyar piacnak nevezni, de gondolom lehetnek még ilyen rejtett erőforrások is, amik egyszerűen nem is tudnak a létezéséről.

 

Az meg hogy ki mennyit fizet nem csak kereslettől függ, hanem hogy szerinte milyen az ár-érték arány. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam de Magyarországon nem menő fizetni a munkáért, vagy akár a termékért. (Biztos mindenkinek van legalább egy ilyen sztorija...)