strato @ 2018.04.04. 12:33

Van már hivatalos törekvés is a javításra:
http://steamcommunity.com/games/613830/announcements/detail/1652133167148114465

strato @ 2018.03.08. 09:55
Ismét a modderek mentik meg a helyzetet?
https://steamed.kotaku.com/modders-are-trying-to-salvage-chrono-trigger-on-pc-1823566781
Selmo @ 2018.03.05. 16:00

Nincs ezekkel semmi baj, csak megjelenés után 2 évvel, pár €-ért kell megvenni őket. ;) Látom az FF témáról lekéstem, ajánlani akartam az utolsókat, mert bár továbbra is eszméletlen időt bele lehet ölni, de legalább egyszerűsítették a rendszert és míg a VIII-ban neked kellett kézzel beállítani minden egyes mágiát - ami kezdőként a végefelé simán elvisz 1 órát is -, addig a XIII-ban már egyszerűen szerepek vannak és úgy viselkednek a karakterek: fighter, support, healer stb.

strato @ 2018.03.05. 08:55
A Telltale-nek a Back to the Future volt az utolsó kalandjátéka. Azóta sztorijátékokat adnak ki, ahol a történet kap elsődleges hangsúlyt minden mással szemben. Nem érdemes felróni nekik, hogy nincs bennük tisztességes fejtörő, mert ez sosem volt céljuk. ;)

FFX: Remélem, bejön majd. Jó játékot kívánok!
Vorador @ 2018.03.04. 23:07

Na, végül a Final Fantasy X-et vettem meg, melyben közrejátszott, hogy megláttam belőle ezt a videót. :)

Vorador @ 2018.03.04. 07:14

 

És hogy én is ajánljak valamit: mindössze 5 euró a Life Is Strange, ami a 2. legjobb epizodikus kalandjáték, amivel valaha játszottam.

 

Melyik az első? :)

 

 

Cognition: An Erica Reed Thriller. Egy nyomasztó hangulatú kaland, melyben a címszereplő Erica Reed, egy FBI ügynöknő nyomoz testvére gyilkosa után. Ebben a hagyományos eszközök mellett paranormális képessége is segíti: egy tárgyat megérintve képes érzékelni, hogy mi történt azzal a múltban. Fontos megjegyezni, hogy a Telltale játékainak nem létező (vagy agyhalott :) ) fejtörőitől eltérően a Cognition-ben igazi, gondolkodást igénylő puzzlek vannak.

Nocturna @ 2018.03.04. 00:37

És hogy én is ajánljak valamit: mindössze 5 euró a Life Is Strange, ami a 2. legjobb epizodikus kalandjáték, amivel valaha játszottam.

 

Melyik az első? :)

strato @ 2018.03.03. 23:40

Akció van a Final Fantasy játékokra is. Ezek jobban sikerültek (technikailag), mint a Chrono Trigger? Melyiket ajánlanátok annak, akik még egyik résszel sem játszott? Eljött az ideje, hogy belenézzek a szériába. :)

 

Én a VII-VIII-IX-cel játszogattam komolyabban. Mindegyik jó volt, de egyiket sem játszottam végig, mert istentelenül sok idő elmegy rájuk, ha az ember maximalista. Márpedig ezekben rengeteg rejtett dolog van, aminek a megtalálásában sajnos szerepet játszik a véletlen is. Nekem a IX jött be a legjobban, talán a fantasy setting miatt. Ezt majdnem végig is játszottam, heveny guide olvasgatások, és nem kevés órányi grindelés mellett, de ha nem zavar, hogy kimarad a tartalom egy része, akkor nyugodtan ess neki bármelyiknek, amelyiknek a settingje bejön, bármiféle előkészület nélkül. Akár a legújabbnak is, ami épp most jött ki PC-re.

 

Őszintén szólva ebben a JRPG műfajban szerintem a Chrono Trigger, illetve annak a szegről-végrőli folytatása, a Chrono Cross a legjobb mind sztoriban, mind játékmenetben, bár az én merítésem nem a legmélyebb. Ezeket PC-n csak emulátorral tudod játszani (jelen cikk tárgyától inkább tekintsünk el), de manapság ez már nem jelent semmilyen minőségromlást (hacsak nem matuzsálem a géped).
A FF IX-et én jobb híján PSX emulátorral játszottam annak idején, de pár éve megjelent egy PC-s kiadás, amiben vannak gyorsító/csaló funkciók is. Az eredeti VII és a VIII elérhető a Steamen is, a VII-ből készül egy remake is.

 

Esetleg nézz még rá az I am Setsunára is (épp ez is féláron van). A páros varázslatok/technikák miatt szeretik összefüggésbe hozni a Chrono Triggerrel, de amúgy nem tudom, mennyire érdemes a próbára (mondjuk Very Positive az értékelése).

A jövőre nézve talán a Ni no Kuni II az, amit érdemes fél szemmel követni.

kukac @ 2018.03.03. 22:14

Én csak a 7. résszel játszottam, az viszont jó volt.

Vorador @ 2018.03.03. 20:40

Akció van a Final Fantasy játékokra is. Ezek jobban sikerültek (technikailag), mint a Chrono Trigger? Melyiket ajánlanátok annak, akik még egyik résszel sem játszott? Eljött az ideje, hogy belenézzek a szériába. :)

 

És hogy én is ajánljak valamit: mindössze 5 euró a Life Is Strange, ami a 2. legjobb epizodikus kalandjáték, amivel valaha játszottam. Megható történet, szimpi főszereplők és időutazás (pl. a tanár feltesz egy kérdést, megvárod amíg valaki megmondja a választ, majd visszapörgeted az időt és így már tudni fogod a megfejtést).