strato @ 2018.06.10. 14:39
A letöltés mostantól a teljes Dungeon World alapkönyvre mutat, mely tartalmazza a Játékosok és a Mesélők könyvét, valamint a Játékfüzetet is:
http://lfg.hu/forum/index.php/files/file/609-dungeon-world-alapkonyv/
Acelpatkany @ 2018.04.25. 19:42

Oké, tisztázódott bennem, hogy a Dungeon Worldnek van egy SRD része https://www.dungeonworldsrd.com

ami open, free CC és a többi, valamint a nagy 410 oldalas könyv változat, amit már jogvédett anyag. Ebből az előbbi került itt magyarul kiadásra.

dulcimer @ 2018.04.17. 10:23

Aki DnD-n vagy Maguson nevelkedett, és ilyen jellegű RP-vel még nem találkozott, nekik elég nehéz lehet átállni a DW mechanizmusaira. Nekem legalábbis nagyon nehéz volt megérteni és alkalmazni őket az elején.

Pl hogy nincsenek körök. Mind blown. 

A 7-9 komplikációi pedig nem megakasztják a játékot, hanem színesítik, bár nekem is hihetetlen fejtörést okozott a megfelelő kitalálásuk az elején.

 

Aki a fenti nehézségekkel szintén találkozott, annak van egy jó hírem! Van egy csodálatos Kézikönyv a DW-hez, ami pont ezeknek a mechanizmusoknak a megértetését segíti, elmagyarázza, amivel sokkal könnyebben eléred az "Áhhá!" pillanatot.

 

Ennek az útmutatónak a lefordítása még nincs kész, de arra sem kell várnotok hiába :)

Az lfg-re bizonyosan feltesszük, ha kész lesz.

 

Angolul elérhető a DW oldalán:

http://www.dungeon-world.com/downloads/ szekcióban, The Dungeon World Guide néven.

...vagy ezen a linken:

https://drive.google.com/file/d/0B8_Fz4m5hcoiTXpTbklDOF9iUHc/view

 

Ynas_Midgard @ 2018.04.09. 17:39

Szerintem az AW szövege nincs semmilyen CC licenc alatt. Vincent Baker egyszerűen csak áldását adta a mechanikáit használó játékokra (na nem mintha egyébként jogilag ez amúgy nem lenne amúgyis lehetséges).

Petrus @ 2018.04.07. 09:45
Nem kellett hozzátenni, már az AW óta így van. A PbtA szövege, magja CC licenc alatti, de ez nem tiltja meg, hogy könyvbe szerkesztve, képekkel, formázással ellátva ne kereshess belőle pénzt. Ergo a könyves kiadványokban nem is szerepelhet ez a kitétel, hiszen az egy önálló, származtatott munka.
Acelpatkany @ 2018.04.07. 07:10

Oké, megnyugodtam. Érdekes, hogy csak a honlap tartalmazza ezt a kitételt. Vajon utólag tették hozzá?

Petrus @ 2018.04.06. 22:02
"The text of Dungeon World is released under a Creative Commons Attribution license. You can make, distribute, and even sell anything you like based on Dungeon World."
Acelpatkany @ 2018.04.06. 21:41
Srácok, engem sikerült bepaliznotok a magyar szöveg Creative Commons jelzésével. Belepillantottam az eredeti angol nyelvű könyv impresszumába, és ott egy szó sincs CC-ről, viszont van egy All Rights Reserved. Mégis hogy gondoltátok, hogy ezt önkényesen módosítjátok? A kiadó honlapján ez egy jó pénzért megvásárolható könyv. Se nem ingyenes, se nem CC.
Eberen_Orkodo @ 2018.03.21. 10:54

Hú, szuper ez a Frontos doksi, nagy segítség kezdőknek, aranybánya mindenkinek, köszi, hogy megosztottad!

A Téteket mi Kérdéseknek fordítottuk, görcsöltunk rajta egy ideig. Pedig a Tétek jobban illik ide, lehet, majd kijavítom.

QuippeR @ 2018.03.21. 09:14

Itt vannak a jegyzeteim, ha esetleg valakit érdekel, hogy milyen struktúrában érdemes szerintem készülődni a játékra, ha ténylegesen azt a reaktív módszert követnénk, amit a könyv ír, de van egy történet a fejünkben. A kalandfrontok mindig az adott kaland előtt készültek, a kampányfront az egész előtt. A kampányfronttól erősen eltértünk végül, nem jutottunk benne sokáig, mert inkább a játékosok cselekedeteire reagáltam.