Garaboncias @ 2018.07.05. 13:31

Friss partnermegállapodásunk értelmében minden anyagot beküldő szerzőnek jár egy kedvezmény-kupon a HammerTimeCaféban. Ez visszamenőlegesen is életbe lép, tehát már az első szám szerzőire is vonatkozik. Hamarosan megkeressük ezügyben őket, és megírjuk, pontosan mi ez és hogyan lehet igénybe venni. :)

Fywillan @ 2018.05.24. 11:06

Cuncimókus nekem mondjuk egy (oké, két) bekezdésben hasznosabb, mint a kiadvány egyes írásai ugyanennyi oldalban, szóval nem feltétlenül ott kellene kezdeni a vágást.

 

 

Most nem a kiadványról, hanem a kalandról volt szó, amiböl nekem személy szerint ez az egyik legkevésbé bejövös rész. Abban viszont igazat adok neked, hogy ilyet magamtól nem találnék ki, szóval szívesebben látom egy ilyen kiadványban, mint némelyik másik írást.

 

Fywillan

Érdeklődés szintjén: Melyik csapat, melyik karakter?

 

Valamelyik DnD klubban volt hozzá szerencsém. A karakterem az álmában lefejezett barbár volt, utána átvettem az egyik korán induló kollégától valami harcos/varázslót, és végul beáldoztam az egyik lábamat, hogy ne haljunk éhen. Amúgy a kannibalizációs lehetöség egyébként nekem is jobban bejön, mint a légmentes lezárás.

Ynas_Midgard @ 2018.05.23. 23:22

Miért került bele a légmentes záródás? Szerintem kifejezetten jó, ha a kalandban szerepel egy olyan opció, amivel a teljesen rossz irányba tévedt karaktereknek is lehetősége nyílik a visszavágásra.

 

 

Egyetértek. Szvsz jobban is támogatja a high risk, high reward játékmódot anélkül, hogy minden bebukott dolog azonnal ellehetetlenítené a továbbiakat.

aluminiumtrioxid @ 2018.05.23. 16:40

Jellemzően beszopták. Volt három karakter, akiket kinyírt fogadós, meg egy, aki nem volt hajlandó lemenni. Az első két változatban a kamra nem volt légmentesen záródó, így beindult a kannibál-üzemmód.

 

 

Durva.

 

Miért került bele a légmentes záródás? Szerintem kifejezetten jó, ha a kalandban szerepel egy olyan opció, amivel a teljesen rossz irányba tévedt karaktereknek is lehetősége nyílik a visszavágásra.

freelancer @ 2018.05.23. 16:31
aluminiumtrioxid

Jellemzően beszopták. Volt három karakter, akiket kinyírt fogadós, meg egy, aki nem volt hajlandó lemenni. Az első két változatban a kamra nem volt légmentesen záródó, így beindult a kannibál-üzemmód. Aztán amikor a fogadós már azt hitte, hogy nem élnek és kinyitotta a kamrát, akkor kérdőre vonták. Két esetben kiegyeztek vele, ő pedig némi pénz lefizetése után disguise self-et használva eltűnt a névtelen tömegben, a harmadiknál simán agyonverték a kiszabadulás után.

A tíz karakterből négy meghalt, egyet félig megettek, a maradék egész jól bírta. Volt továbbá emlékeim szerint három-négy megevett NPC.
aluminiumtrioxid @ 2018.05.23. 16:19

Ha már itt a t. szerző:

 

Tényleg érdekelne, hogy a kaland lemesélésekor milyen eredmények születtek, és ez hogyan befolyásolta a játékosok véleményét (pl.: volt olyan csapat aki simán beszopta a halálcsapdát, de dobtak egy nagyon jó disable device-ot, amivel kiszabadultak, és úgy gondolták, hogy a kaland elérte a célját, mert valóban sikerült őket megvezetni? volt TPK? volt, aki el se jutott a dungeonig, mielőtt felgöngyölítette a szálakat?).

 

freelancer @ 2018.05.23. 15:25
Fywillan

Érdeklődés szintjén: Melyik csapat, melyik karakter?
aluminiumtrioxid @ 2018.05.23. 14:20

Maga a játék tetszett, bár a cikknek jót tett volna, ha pl. Cuncimókus és a druida helyett (és a maradék fél oldalon) inkább ötleteket kapunk, hogy hogyan próbál meg a kedves fogadós paranormális jelenségeket generálni, mert voltak ott jó ötletek, amik ebböl a leírásból sajnos kimaradtak.

 

Cuncimókus nekem mondjuk egy (oké, két) bekezdésben hasznosabb, mint a kiadvány egyes írásai ugyanennyi oldalban, szóval nem feltétlenül ott kellene kezdeni a vágást.

Fywillan @ 2018.05.23. 11:12

Végre volt idöm elolvasni, szóval itt az ideje némi kritikának is.

 

A fogadó, avagy minden kaland lelke: mint azt már mások is leírták, leginkább abszolút kezdöknek szóló írás. Nagy baj nincs vele, csak az olvasóközönség nagy részének fölösleges. 

 

A csapos közbeszól: ezt igazából nem tudtam értelmezni. Egyfelöl lehet ilyet csinálni, még akár egy rövidebb kampányt is elbír az ötlet, másfelöl viszont ha ilyet akarok játszani, akkor ott a Shadowrun.

 

Öreg hajóskapitány fogadó: ez megint a számomra értelmezhetetlen kategória. Addig oké, hogy a kicsit érdekes "miért pont itt alapított fogadót a kapitány" kérdés el lett sunnyogva (mert azért lehet rá ötletelni), de a térkapu a pincében rengeteg olyan kérdést vet fel, amit azért illett volna megválaszolni. Néhány példa:

Milyen gyakoriak ebben a világban a térkapuk?

Ha ritkák, és komoly értéket képviselnek, akkor miért egy csapat kalóz szállta meg az egyiket? Honnan tudtak róla? Hányan tudnak még róla? Senkinek nem tunik fel? Egyéb befolyásos alakok/szervezetek nem akarják megszerezni?

Ha viszonylag gyakoriak a térkapuk, akkor a trioxidi elv értelmében miért használjam ezt a térkapus fogadót, ha kb. ugyanennyi idlö kiatlálni egy sajátot?

 

Fogadói nóták: köszönjuk. A "fel, fel, ti habjai a sörnek" jó poén, de kb. itt ki is merul vers.

 

Az Öregvas otthona: teljesen funkcionális The Shadow over Innsmouth riff, sajnos ismét ugyanilyen minöség alkotható saját kútföböl a novella elolvasása után.

 

Fogadó a Nagyerdöhöz: bár nagy barátja vagyok az izometrikus térképeknek, nem hiszem, hogy egy ilyen zsúfolt teret ezzel az ábrázolással lehet a legjobban játszhatóvá tenni. Viszont ha generikus fogadóalaprajz kell, akkor gyorsabb lehet ezt elörántani, mint rajzolni valamit, szóval pirospont.

 

A Sivatagi Rózsa: tulajdonképpen miért foglalkoznak a lányok egyáltalán a karakterekkel? Amúgy az ötlet jó, ha mondjuk egy homokvihar miatt mindenki bentragad egy hétre, és jön a telihold (vagy akármi, ami a vértigrisséget "aktiválja"), akkor egész jó kis kaland is lehet belöle.

 

Ne menj le a mélybe!: meg kell vallanom, ennek egy korábbi verzióját már volt szerencsém végigjátszani. Maga a játék tetszett, bár a cikknek jót tett volna, ha pl. Cuncimókus és a druida helyett (és a maradék fél oldalon) inkább ötleteket kapunk, hogy hogyan próbál meg a kedves fogadós paranormális jelenségeket generálni, mert voltak ott jó ötletek, amik ebböl a leírásból sajnos kimaradtak.

 

Pandóra szelencéje:

 

 

... a Világok Közt Vándorló [...] kinek eredete és valódi otthona a feledés homályába veszett.

How... convenient.

 

 

...egy istenségtöl sos kérdezd meg, miért tesz ilyet, jobb nem kersni benne a logikát!

Na ezért már mérges vagyok.

 

Amúgy a kalandcsíra/kampánycsíra magja egész jó, csak sajnos az írás nagyját ki kell vágni, hogy kiteljesedhessen. Ez a csöbehúzás az elején csak arra jó, hogy a játékosokat felhúzzuk (ha esetleg nem szerettek volna kozmikus szörnyvadászatot játszani), sokkal jobb, ha a háttértörténetet még a karaktergenerálás elött leadjuk, kiszélesítjuk a lehetséges kezdökaraktereket, és onnan indítjuk, hogy a játékosok letették az eskut. És akkor rögtön lehet egy csomó világról származó karaktert alkotni. Mert egynek elmegy, hogy az ember találkozik a két Kék Mágussal, meg Petöfivel, de mennyivel poénabb, hogy a két Kék Mágus összefog Petöfivel, és elmennek levadászni tizenkét kozmikus szörnyet. Esetleg meg lehet növelni a levadászandó szörnyek számát, és indítani egy "ellenpartit", akik gyorsabban gyujtik be a szörnyeket, és ezért lenézik a karaktereket. Vagy megtoldani azzal, hogy a legtöbb szörnyet elkapó csapat valami extra jutalomban részesul, és akkor rögtön megvan a kellö motiváció.

A szörnyekröl legalább a minimális infó nekem is hiányzik.

@ 2018.05.23. 06:40

Üdv!

 

Nos, ha tényleg ilyen nárcisztikus, beképzelt kis pöcsök vagytok, akkor az egyetlen, amit tehetünk, hogy ignorálunk titeket.

Mivel rólad nincsenek évek alatt kialakult rossz beidegződéseim és nem akartál tán annyira rosszat sem, ezért most megpróbálok nagyon normálisan válaszolni. Szerintem ez a túlzó reakciód fölösleges volt, de ha kikívánkozott akkor kikívánkozott, van az úgy, én tudom.

 

Mivel én a saját személyemet nem tartom sem különösebben narcisztikusnak sem beképzeltnek (kicsit mégis lehet nagyképű vagyok, ettől nem zárkózom el, az ember tartson önmérsékletet is) ezért elsősorban az ignorálásom marad nektek mint opció. Vagy bannoltattok még az is járható út. Esetleg belenyugodtok, hogy másnak más véleménye van és azt 2-3 évente leírja. Sajnos én most úgy fogalmaztam meg a "nyitóbeszédemet", hogy annak volt egy szerencsétlen, gonosz szájíze amiért már az első hozzászólásomban előre elnézést kértem, ezt van aki elégségesnek ítélte, van aki nem, ez várható volt, csak én most elbaltáztam és nem gondoltam renden végig. Mikor a fanzin író neheztelték a gondolataimat többen több fórumon kifejtették, hogy "törődve leszek, pöcs vagyok" (vagyok is törődve, de ezen már csak nevetek) és különben is írjak már jobbat. Ekkor elnyomva magamban minden morzsányi gonosz óvodást és tudva azt, nagyjából hogyan működnek a véleményközösségek azt mondtam, hogy abban igazuk van, hogy nem tetszik valami akkor mutassak alternatívát. Garabonciással abban maradtam, hogy akkor küldök egy olyan modult ami szerintem be van ágyazva a világba, annak a logikáját követi és ajánlanám lemesélésre. Az újságnak ezenfelül több ötletet is adtam, tetszik, nem tetszik engem ez érdekelne, ez van bennem. A modul megírása megtörtént, elküldtem. Egyedül attól félek, hogy a pocsék helyesírásom miatt sok benne a hiba és, hogy a 20 oldalból sok az a 6 ami a nyers-, képek és újságba való formázás nélküli szöveg lett. 

 

Flémelni senki régi (35, 40+-os) arccal nem fogok, (újjal, fiatallal sem akarok) évekkel ezelőtt meguntam, hogy hiába győzködjek felnőtt embereket, mert aki felnőtt az már kialakult, rögzült személyiség, nehezen változik, én nem tudok rá olyan hatást gyakorolni, hogy megváltozzon, ahhoz talán évek és megértő kommunikációs feltételek kellenének. Ez nyilván rám is igaz. Én is öregedő fatörzs vagyok, nem hajlok már olyan könnyen mint csemetekoromban  Rám voltak hatással olyan fórumozók akiknek a tevékenysége általam pozitívnak gondolt és olyanok is akikről egy erős, negatív kép rögzült bennem. Ezzel más is így van gondolom.

 

Én nem akartam táborok vitáját csinálni sem, bár a konstruktív vitát élvezem és néha abba belefér egy kis anyázás is mert az embernek nem csak gondolatai de érzelmi állapotai is vannak.

 

Mentségemre csak annyit, hogy mire egy gondolatot kifejtettem már jött a következő számonkérés és a többiek sem úgy nyitottak, hogy ne haragudj de nem jól látod. Hanem a mi f***om ez, sipkát neki, érdekes nekem miért van pénz a zsebemben és hasonló fordulatokat használtak.

 

Én nem szeretnék troll lenni, nem vágyom rá, hogy odáig iszaposodjon a személyiségem. Azt sem szeretném, hogy te annak gondolj. (Orastes, Marvin és kukac már annak gondol, őket meggyőzni nem akarom mert az érzés kölcsönös, bár Marvin beszólásain legalább néha nevetek, mert bár sértő de epés, csak marhára látszik mikor akar direkt kötekedni.) 

 

Ha valahogyan ki tudok mosakodni a szemedben ebből az állapotból akkor kérlek írd le mi a módja. Ha nem akkor ignorálj vagy bannoltass.

 

 


Üdv!

 

(OFF)Csak jelzem, hogy mire a moderátor írt addigra mér fogalmaztam a saját írásom.(/OFF)