Birbin @ 2018.05.31. 12:01

Szabadon barangolhatsz, de a szép tájon kívül nagyon nincs mit fölfedezni. Néha találsz tárgyakat, időnként különleges darabokat is, és persze rablókat. Az egyedi találkozások, ritkák.

A bámészkodáshoz jó segítség egyébként, hogy ösvényen lovagolva ha csak a shiftet nyomod irány nélkül, akkor a lovad ügetés tempóban végig követi az útvonalat, nyugodtan lehet forogni jobbra-balra.

Nagyon hasznos funkció.

elGabor @ 2018.05.31. 09:44

Köszönöm az ismertetőt - alapos és informatív, azt hiszem kaptam egy képet a játékról. A témája és a játékkörnyezet miatt érdekel elsősorban; sajnos a gépigény miatt várnom kell majd vele néhány évet.

 

Ha jól értem, a játékterep nyílt, és a határain belül jó lehetőséget nyújt a felfedezésre?

Thaur @ 2018.05.30. 18:58
>Az elején játszhattál vele, nekem egyetlen mellékküldés volt csak hibás.
Igen, eléggé az elején. (Ehhez képest maga a motor kevés bugot csinált, bár egyszer sikerült összehoznom alkímia helyett a rakétakilövést.) Főleg az egymásba fonódó küldetésekkel birkózott nehezen, a kolostor volt a legrosszabb.

Dekszter:
A főküldetésbe van ágyazva az olvasni tanulás, elvileg elég hamar elzavar a játék oda, vagyis arra bazíroznak, hogy mire nekilátnál alkímiával pepecselni (és van is pénzed alapanyagokra, receptekre), addigra már tudsz olvasni.

A betűrejtvények jók, végre hasznát vettem a latin tudásomnak, a kolostorban én lettem az Év Kódexmásolója. :D
Birbin @ 2018.05.30. 11:15

És netes segítséggel lehet csalni? Pl. ha az illető karaktere nem tud olvasni, de a receptet lenézni a netről úgy működhet?  :pajzs:

Fogalmam sincs. Föl sem merült ez a lehetőség bennem. Lapozgatsz a könyvben és egy billentyűvel kikészíted a használandó alapanyagokat. Hogy ezen kívül is, közvetlenül tudsz-e anyagot használni a felszerelésedből, meg nem mondom.

Ez azért nem Skyrim vagy Divinity kismillió recepttel, amit elvileg ki kéne találni és az előbbi esetében a nagy gépem mellett gyakran futott egy netbook a recepteknek.

dekszter @ 2018.05.30. 10:30

dekszter:

Zagyvaságnak tűnik, igazából egy betűrejtvény. :)

És netes segítséggel lehet csalni? Pl. ha az illető karaktere nem tud olvasni, de a receptet lenézni a netről úgy működhet?  :pajzs:

Birbin @ 2018.05.30. 08:51

dekszter:

Zagyvaságnak tűnik, igazából egy betűrejtvény. :)

 

Thaur:

Az elején játszhattál vele, nekem egyetlen mellékküldés volt csak hibás.

A csodás kelet-európai arc egy brité :)  Amúgy nagyon jó választás volt.

 

dekszter @ 2018.05.29. 23:35

Inkább ez a magyar, mint az afganisztánban magyarul hadováló rosszfiúk a Vasember első részéből...

Gyorsan csekkoltam egy rövid alkímia videót a youtube-on. Az - ahogy Birbin is említette -, hogy meg kell tanulni olvasni előtte, különben a könyvben csak zagyvaságok jelennek meg, nagyon tetszik. Bevallom, picit olyanra számítottam, mint a Harry Potter játékok főzet készítős minijátéka (persze kevésbé tiri-tarka módon), de nekem ez picit a ló másik oldala volt a minimalista dizájnjával. Így persze reálisabb, de nem kevésbé fun :) .

Thaur @ 2018.05.29. 22:43
> ...helyenként ordítóan modern szlenget adott a kunok szájába.
Ez igaz, de - szerintem - még mindig jobb megoldás, mintha megpróbáltak volna középkorias/parasztos, "hiteles" káromkodásokat, abból szinte bizonyosan csak rossz stílusparódia lett volna. Meg ne feledjük, ez nekünk érthető (és vicces), minden más náció játékosai számára a kunok valamit összevissza zagyválnak. Ehhez képest szép dolog, hogy veszkődtek vele, meg valódi magyar szinkronnal vették fel - ezért is furcsa, hogy Tóth nevét végig angolosan ejtik.


>Az épületek rendkívül részletesek...
A templomok tényleg egész istenesek (sit venia verbo), de - a motor, az "egyetlen cella" - miatt minden ház ugyanolyan belül, és még a gazdag polgárházak is annyira kopárak, mintha végigsöpört volna rajtuk a kun horda.

>Jók az arcok
Henry - csodálatosan elkapott kelet-európai arc -, meg a főbb NPC-k igen, a többiek sokkal kidolgozatlanabbak, és kis túlzással 2-3 arc van összesen férfiaknak meg nőknek (jó, ez speciel a W3-ra is igaz volt).


Dekszter: Az alkímia nagyon pepecselős, hiszen itt is a középkori alkímia módszerét próbálták leegyszerűsítve bár minijátékká alakítani, viszont alapvetően kihagyható. Bőven lehet találni a levert ellenfeleknél annyi italt, amennyi kell - megengedem, én használtam a ments-amennyit-akarsz-modot. Gyakorlatilag csak akkor alkímiáztam, amikor egy-egy küldetés rákényszerített (a főküldetésben is van ilyen).


Ami nekem tetszett, hogy alapvetően elég jól sikerült egyensúlyozniuk a játszhatóság és a hitelesség között. Akár a harcban (ha többen támadnak ellenünk és egy mögénk került, nekünk annyi; a vastag, nehéz páncél itt tényleg számít, nálunk is, ellenfélnél is), akár a világban, és csak néha tettek elvtelen kompromisszumokat (a bérelt szobák a térkapuládával).


Talán a legjobb példa a kolostoros küldetés, ahol egyfelől megpróbálták megmutatni, milyen volt a kolostori élet állandó ritmusa, másrészt azért próbálták elviselhetővé tenni, például a közös zsolozsmák számának drasztikus csökkentésével.


Ami leginkább zavart, azok a "kötelező elemek" - pl. ökölvívó küzdelmek, lóverseny - berakása, bár legalább megpróbálták ezeket beleszőni a világ szőttesébe; a nagy, soknpc-s csaták borzasztó kezelése; a térkép kicsisége; a nyavalyás küszöbök és lépcsők :); a megterheltség- és az éhségrendszer, amik nem adnak annyit a realitásérzethet, mint amennyi macerát jelentenek; meg hát nyilván a bugok - elsősorban küldetésszétverő - sokasága.
Nocturna @ 2018.05.29. 18:43
Kösz az ismertetőt!
Birbin @ 2018.05.29. 18:19

Azt mondják, hogy ha a kampányra koncentrálsz jobban, akkor 30-40 óra alatt végig lehet tolni. Nem mértem le, én ennél jóval többet töltöttem vele.

Az alkímia pepecselős, de hol van ez mondjuk a Skyrimhoz képest?

A feliratok gyáriak.