alien24 @ 2018.08.31. 14:43

Szerelmesek kesztyűje: alapötlet csillagos ötös, megvalósítás erős hármas.

- A háttérsztori kicsit fura (ha már gonosz feketemágus valaki, aki használati tárgyakba köti a számára unszimpatikus emberek lelkét, miért jó neki, ha azok alapállapotban nem őrzik meg a tudatukat és a személyiségüket?).

- A játékmechanika nagyjából okés - az AC bónuszt lelkiismeret-furdalás nélkül kivágnám a kukába, az 5E paradigmájában +2 AC eszméletlen nagy táp (és a kesztyű nélküle is bőven elég hasznos). Kifejezetten szimpatikus, hogy a varázstárgy legalább annyi problémát okoz, mint amennyit megold, bár ez azt is jelenti, hogy főleg alacsonyabb szintű kalandozóknak van értelme odaadni (ha már maguktól is tudnak dominate-et varázsolni a JK-k, nem biztos, hogy hajlandóak érte bevállalni a kesztyűvel járó szívást, pláne, ha még attunementet is elvisz).

- A személyiségen még lehetett volna csiszolni, ez így eléggé egydimenziós és hosszú távon esélyes, hogy a mesélő is inkább hagyja a fenébe a kijátszását, mert egyszerűen nincs benne annyi potenciál, hogy konzisztensen újat tudjon mutatni. Arról nem is beszélve, hogy a leírásból minden érződik, csak az nem, hogy ezek ketten mennyire nagyon szerelmesek lennének (ha pl. nekem mondogatná percenként életem párja, hogy fogjam már be, esélyes, hogy pillanatok alatt inkább a varázsló mellett döntenék, és a kesztyű nem is létezne).

 

Szia, ezt meg én követtem el. 
Valóban kifejthettem volna bővebben is ki az a Trükkös Trisha :)
A 90-es években egy Cherubion könyvklub, klub kiadványában (Pont egy ponty) szereplő varázsló, de ez nem releváns információ, csak dicsekszem mikre emlékszem. 
Trisha a nem gonosz. A kesztyű kreálásakor meg serdülő tanuló. Meggondolatlanul, lopott könyvből követi el a butaságát, szerelem féltésből. Nem is sikerül neki túl jól, az egész kesztyű egy véletlen eredménye. Ha ezt nem lehet leszűrni a bevezetésből, akkor valóban rosszul fogalmaztam meg. 
A használhatóságával egyet értek. Nem igazán volt célom egy ténylegesen használható varázstárgyat írni, de mivel ez több helyen is felmerült jogos kritikaként, a következő használati tárgy lesz :)
Köszi a kritikát, a továbbiakban szem előtt tartom az általad írtakat.

Garaboncias @ 2018.08.31. 13:59

Részletes műelemzés hamarosan, addig a "cselekmény-alapú modultervezés zsákutcáira" reflektálnék röviden...  

 

Én kíváncsi lennék arra a műelemzésre is. 

Garaboncias @ 2018.08.31. 09:17

Addig is, amíg további észrevételekre várunk,

csendben kiteszem ide a harmadik szám tematikáját. Konkretizált részterület helyett ezúttal egy szabadabban asszociálható címet adtunk meg, akárcsak a KaTa vagy a Széfrák Vándorai alkalmakon. Bízunk benne, hogy ez könnyítés lesz az ihlet megtalálásához! A részletes kiírás a jövő hét vége fele várható itt, az lfg.hu-n.

 

chomy @ 2018.08.31. 07:05

strato: ennek is van realitása. :D

 

Garabonciás: egyáltalán nem sértődnék meg miatta. Nálunk nincs kapacitás rendszeres fanzin-előállításra (nem kis részben azért, mert a formázás mellett a tartalom felét is a saját anyagainkból kell megjelentethetőre írnunk). Szóval, ha a ti kedvetekért valaki hajlandóbb kipofozni a modulját, nekem nincs ellenemre! :)

strato @ 2018.08.30. 21:10

strato: ...ha már a KaTa fanzinhoz nem küldték be. :D


Lehet, hogy csak téged utálnak. :D
Garaboncias @ 2018.08.30. 18:40
Nem szeretnénk a KaTa fanzinnal, vagy bármelyik hazai fanzinnal ugyanarra hajtani. Nem véletlen, hogy nálunk más jellegű tartalmak jelennek meg.
chomy @ 2018.08.30. 18:34

strato: ...ha már a KaTa fanzinhoz nem küldték be. :D

strato @ 2018.08.30. 13:37

BTW a KaTáról is szívesen látnánk egy ismertetőt/kedvcsinálót/akármit.  :szent:

 

Kalandmodult. ;) A korábbi találkozókon biztosan volt több olyan kaland is, ami átfed a Húszoldalúval.

Garaboncias @ 2018.08.28. 20:08

Garabonciás: rendkívül ügyes próbálkozás, de sajnos túl nagy a backlog. KéM modulverseny pályázat ami konverzióra és tesztre, két félkész blogposzt ami befejezésre vár...

 

Teljesen érthető. :)

Akkor sincsen nagy tragédia, ha egy-egy számban esetleg nincsen komplett kaland (bár azért jó volna mindegyikbe legalább egy), de csak ha a maradék tartalom úgy is hasznos és praktikus. Ezért elképzelhetetlen, hogy az én fenomenális interjúimmal töltsük ki a 20 oldalt, bármennyire is követelnék a népek! 

:hedbeng2:  :hedbeng:  :felvon:  :gitar:

 

BTW a KaTáról is szívesen látnánk egy ismertetőt/kedvcsinálót/akármit.  :szent:

chomy @ 2018.08.28. 19:55

Garabonciás: rendkívül ügyes próbálkozás, de sajnos túl nagy a backlog. KéM modulverseny pályázat ami konverzióra és tesztre, két félkész blogposzt ami befejezésre vár...