Marvin @ 2018.09.25. 10:57
Megkésve és törve is, de elemezném az új számot. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem áll szándékomban senkit elkedvteleníteni további cikkek, anyagok, bármi írásától, virtuális öngyilkosságba meg profiltörlésbe hajszolni még annyira sem!

Szerelmesek kesztyűje: máskor pont az egyéniséget hiányolom, itt az aranyoskodás lendült kissé túlsúlyba, ezzel együtt nehezen tudom elképzelni, hogy kibabráláson kívül bárki bármire használná.

Algor vindicta: a jégkockába fagyás vicces ötlet, de egyébként semmi különös.

Tünde szerencsehajlítás gyűrűje: poénos, bár annyira azért nem táp, hogy csak az újratöltés miatt tényleg veszélyes helyzetekbe sodorja magát a viselője, ennyiben jól sikerült az erőszintet belőni, azt hiszem.

Kincsek és bonyodalmak: jó általános összefoglaló, pont ezért kicsit talán túl széles spektrumú, némely tárgynál pedig erősen rezeg a léc, vajon nem mesélői szemétkedés-e jutalom helyett - az ilyeneknél mindenképpen utalnék legalább a nem várt mellékhatásokra.

20 csodás jutalom: mint fent, a kicseszősebb eseteknél legalább sejtetnék valamit. A formátum nekem pont ideális, kötelező töltelékszövegek nélkül.

Gondolatébresztő looti-futiban: egészen minimális tapasztalattal bíró mesélőknek sem mond már sok újat, a felosztást meg totál hasraütésesnek találom, korántsem törvényszerű, hogy kezdő játékos kizárólag tápol, a NPC-k szövegeit pedig csak elnyomja menetrendszerű lecsapásuk előtt, ahogy a fordítottja sem.

Jóból is megárt a sok: mint fent, #2. Ja a lényeg: a Paint-rajzocskákkal nincs semmi baj, inkább ilyenek, mint egy kezdő Vallejo zsengéi.

Így jutalmazunk mi: mint fent, #3. A kézműves ajándéktárgyakat, hacsak nincs közvetlen relevanciájuk a játékban (térkép, levél, ilyesmik) kicsit furcsának találom, pláne nagyon kidolgozott cuccoknál kerülnék "tartozásba" az ajándékozóval szemben (mint amikor a japán delegáció fél óráig hajlong egy reklámtöltőtoll átvétele után).

Kalandozókból királyok: ötletes és használható méretű alrendszer, ha lenne bármit menedzselő csapatom, biztos használnám. Taps!

Az obsitos: az interjú-formátum újszerű, de a rézrajongó sárkányon kívül sok ötlet nincs benne.

Cukorkák helyett: kíváncsi lennék még interjúkra a hazai szerepjátékos közélet markánsabb szereplőivel vagy akár régi nagyjaival, csak így tovább.

Gondok az evéssel és ivással: az ügyetlen fogalmazás ellenére annyira azért nem rossz ez a kaland, amennyire a t. közönség lehúzta, de jelen formájában én se használnám. A fertőzött, végzet sújtotta lovag hatásos, de az egész gerincét képező komédiázásra mi szükségük a gonoszoknak, ha simán ki is nyithatnák pl. az árnyak ládáját a falu szélén egy sötét (még véletlenül sem világos) éjszakán, aztán hadd szóljon?

Mi van Thorog zsebében: érdekes kísérlet a közönség bevonására, érdekelne, vajon hogy sikerült.

Atusz csatornája: örülök, hogy van ilyen.

HH-tábor 2018: Egy kastélyt azért valamivel fenszibb helynek képzeltem egy SZOT-üdülőnél, annyi baj legyen.

Summa summárium - a sokak által észlelt fejlődés nem tűnt fel, de szerencsére a süllyedés sem. Az "ingyenes" még mindig nem a "haszontalan töltelék + béna fanfiction" szinonímája hála az égnek, ne is legyen az!
alien24 @ 2018.08.31. 14:43

Szerelmesek kesztyűje: alapötlet csillagos ötös, megvalósítás erős hármas.

- A háttérsztori kicsit fura (ha már gonosz feketemágus valaki, aki használati tárgyakba köti a számára unszimpatikus emberek lelkét, miért jó neki, ha azok alapállapotban nem őrzik meg a tudatukat és a személyiségüket?).

- A játékmechanika nagyjából okés - az AC bónuszt lelkiismeret-furdalás nélkül kivágnám a kukába, az 5E paradigmájában +2 AC eszméletlen nagy táp (és a kesztyű nélküle is bőven elég hasznos). Kifejezetten szimpatikus, hogy a varázstárgy legalább annyi problémát okoz, mint amennyit megold, bár ez azt is jelenti, hogy főleg alacsonyabb szintű kalandozóknak van értelme odaadni (ha már maguktól is tudnak dominate-et varázsolni a JK-k, nem biztos, hogy hajlandóak érte bevállalni a kesztyűvel járó szívást, pláne, ha még attunementet is elvisz).

- A személyiségen még lehetett volna csiszolni, ez így eléggé egydimenziós és hosszú távon esélyes, hogy a mesélő is inkább hagyja a fenébe a kijátszását, mert egyszerűen nincs benne annyi potenciál, hogy konzisztensen újat tudjon mutatni. Arról nem is beszélve, hogy a leírásból minden érződik, csak az nem, hogy ezek ketten mennyire nagyon szerelmesek lennének (ha pl. nekem mondogatná percenként életem párja, hogy fogjam már be, esélyes, hogy pillanatok alatt inkább a varázsló mellett döntenék, és a kesztyű nem is létezne).

 

Szia, ezt meg én követtem el. 
Valóban kifejthettem volna bővebben is ki az a Trükkös Trisha :)
A 90-es években egy Cherubion könyvklub, klub kiadványában (Pont egy ponty) szereplő varázsló, de ez nem releváns információ, csak dicsekszem mikre emlékszem. 
Trisha a nem gonosz. A kesztyű kreálásakor meg serdülő tanuló. Meggondolatlanul, lopott könyvből követi el a butaságát, szerelem féltésből. Nem is sikerül neki túl jól, az egész kesztyű egy véletlen eredménye. Ha ezt nem lehet leszűrni a bevezetésből, akkor valóban rosszul fogalmaztam meg. 
A használhatóságával egyet értek. Nem igazán volt célom egy ténylegesen használható varázstárgyat írni, de mivel ez több helyen is felmerült jogos kritikaként, a következő használati tárgy lesz :)
Köszi a kritikát, a továbbiakban szem előtt tartom az általad írtakat.

Garaboncias @ 2018.08.31. 13:59

Részletes műelemzés hamarosan, addig a "cselekmény-alapú modultervezés zsákutcáira" reflektálnék röviden...  

 

Én kíváncsi lennék arra a műelemzésre is. 

Garaboncias @ 2018.08.31. 09:17

Addig is, amíg további észrevételekre várunk,

csendben kiteszem ide a harmadik szám tematikáját. Konkretizált részterület helyett ezúttal egy szabadabban asszociálható címet adtunk meg, akárcsak a KaTa vagy a Széfrák Vándorai alkalmakon. Bízunk benne, hogy ez könnyítés lesz az ihlet megtalálásához! A részletes kiírás a jövő hét vége fele várható itt, az lfg.hu-n.

 

chomy @ 2018.08.31. 07:05

strato: ennek is van realitása. :D

 

Garabonciás: egyáltalán nem sértődnék meg miatta. Nálunk nincs kapacitás rendszeres fanzin-előállításra (nem kis részben azért, mert a formázás mellett a tartalom felét is a saját anyagainkból kell megjelentethetőre írnunk). Szóval, ha a ti kedvetekért valaki hajlandóbb kipofozni a modulját, nekem nincs ellenemre! :)

strato @ 2018.08.30. 21:10

strato: ...ha már a KaTa fanzinhoz nem küldték be. :D


Lehet, hogy csak téged utálnak. :D
Garaboncias @ 2018.08.30. 18:40
Nem szeretnénk a KaTa fanzinnal, vagy bármelyik hazai fanzinnal ugyanarra hajtani. Nem véletlen, hogy nálunk más jellegű tartalmak jelennek meg.
chomy @ 2018.08.30. 18:34

strato: ...ha már a KaTa fanzinhoz nem küldték be. :D

strato @ 2018.08.30. 13:37

BTW a KaTáról is szívesen látnánk egy ismertetőt/kedvcsinálót/akármit.  :szent:

 

Kalandmodult. ;) A korábbi találkozókon biztosan volt több olyan kaland is, ami átfed a Húszoldalúval.

Garaboncias @ 2018.08.28. 20:08

Garabonciás: rendkívül ügyes próbálkozás, de sajnos túl nagy a backlog. KéM modulverseny pályázat ami konverzióra és tesztre, két félkész blogposzt ami befejezésre vár...

 

Teljesen érthető. :)

Akkor sincsen nagy tragédia, ha egy-egy számban esetleg nincsen komplett kaland (bár azért jó volna mindegyikbe legalább egy), de csak ha a maradék tartalom úgy is hasznos és praktikus. Ezért elképzelhetetlen, hogy az én fenomenális interjúimmal töltsük ki a 20 oldalt, bármennyire is követelnék a népek! 

:hedbeng2:  :hedbeng:  :felvon:  :gitar:

 

BTW a KaTáról is szívesen látnánk egy ismertetőt/kedvcsinálót/akármit.  :szent: