strato @ 2018.10.18. 11:07

- A szerepjáték betör az esport világba: hamarosan elindul a DnDSports, amelyben D&D csapatok küzdenek majd meg egymással kieséses rendszerben, egyfajta MOBA-szerű adaptált D&D5e játékban. Részletek itt.

 

Máris új neve lett:

https://rpgsports.tv/

 

boy-that-escalated-quickly.jpg

strato @ 2018.10.17. 11:39

Vannak törekvések a hasonló témájú blogok összekötésére (a mezei egymásra linkeléssel kezdve a tematikus RSS listák készítéséig), de ettől még a blogok diszkrét pontok maradnak. Aki fogyasztóként követni akarja őket, annak bele kell fektetni az energiát. Nem kapsz egy csinos gyűjtőoldalt, amit csak alkalmanként végig kell nyálaznod. Vagy rendszeresen végig kell járnod egyesével a blogokat, vagy egy RSS olvasót kell megfelelően felparaméterezned és a feedeket karbantartanod. Mind a kettő melósabb, mint megnyitni egy közösségi média csoportot vagy felmenni egy tematikus fórumra, ahol mások már összegyűjtöttek mindent.

 

Itt egy egész jó összefoglaló a(z OSR) blogok helyzetéről, illetve egy lehetőség kivesézése az Inoreader képében arra, hogy az ember egy kereshető, rendezhető felületen kövesse tucatnyi blog friss posztjait:

https://demogorgondreams.wordpress.com/2018/10/16/osr-blog-renaissance/

 

A fent említett munkát bele kell tenni ebbe is, nem hullik csak úgy az öledbe a magától összeverődött közösség, de ez már csak így megy, ha blogokról van szó.

strato @ 2018.10.17. 10:18
Kösz a tippeket, srácok. A következő Villámhírekben ezek szerepelni fognak. :sor:
Petrus @ 2018.10.16. 19:43
Ide is:
- A szerepjáték betör az esport világba: hamarosan elindul a DnDSports, amelyben D&D csapatok küzdenek majd meg egymással kieséses rendszerben, egyfajta MOBA-szerű adaptált D&D5e játékban. Részletek itt.
- Elindult az új Savage Worlds kiadás, az Adventure Edition (SWADE) kampánya is, a kitűzött célt szélsebesen elérték, és azóta is pörög a számláló. Akit érdekelnek a változások és a részletek, olvasson bele az itteni SaWo topikunkba (pár oldallal visszabb kezdődik a SWADE tárgyalása), annyira azért nem kell rohanni érte...
elGabor @ 2018.10.16. 17:58

Villámhír: Elindult a Realms Beyond közösségi finanszírozási kampánya. A német fejlesztésű játék kifejezetten ígéretes, a komplex, egész estét betöltő RPG-k kedvelőinek való. Hosszú, informatív trailer!

aluminiumtrioxid @ 2018.10.11. 17:46

"Mindenki tudja, hogy az emberi rasszok felosztásánál a determináló tényező a színészi képesség. Mi több, Blumenbach korszakos jelentőségű műve, a De generis humani varietate nativa publikációját is az a cél vezette, hogy egy definitív kategorizálási módot vezessen be a veleszületett színészi affinitás mérésére különböző populációkban. Az összehasonlító anatómia tudományát forradalmasító mű először fogalmazta meg azt a felfedezést, hogy színészi képességeik alapján az emberek különböző, hierarchikus csoportokba rendezhetők, melyeknek (a színészi pálya iránti veleszületett tehetség alapján csökkenő sorrendben felsorolva) az europoid, a mongoloid, a negrid és az ausztraloid neveket adta..."

Marvin @ 2018.10.11. 15:12

Mindenki visítozó neckbeard, aki szerint Tarzan szerepére mégse egy féllábú jellemszínész az ideál, ez igazán közismert. 

 

strato @ 2018.10.11. 10:26

 

Közben bejelentették a Witcher sorozat két új szereplőjét: Ciri-t Freya Allan fogja játszani, Yennefer-t pedig Anya Chalotra.

 

Látom, letettek a fekete Ciri ötletéről, pedig tényleg jól szórakoztam volna a neckbeardek visítozásán.

 

A nilfgaardi varázslónőt azért sikerült befeketíteni.

 

htVbJlD.png

aluminiumtrioxid @ 2018.10.11. 10:17

Közben bejelentették a Witcher sorozat két új szereplőjét: Ciri-t Freya Allan fogja játszani, Yennefer-t pedig Anya Chalotra.

 

Látom, letettek a fekete Ciri ötletéről, pedig tényleg jól szórakoztam volna a neckbeardek visítozásán.

strato @ 2018.10.11. 09:27

 

A Facebook vajon miért nem merült fel potens lehetőségként?

 

Vagy ha már itt tartunk, a Discord?

 

A véleményem kb. egyezik Petruséval és elGaboréval, de ide másolom azt, amit ezzel kapcsolatban a Facebookon is írtam valakinek a minap:
- A különböző közösségeket (pl. korábbi hivatalos fórumok társaságát, más országok tágabb tömörüléseit) nehéz levadászni, mert nincs gyűjtőoldal az alkalmazáson belül, ahol rákereshetnél. Ismerned kell a szerver címét, ha be akarsz lépni.
- Folyamatosan ráfutok arra, hogy a szerver csatornái között lépkedve rányomok a voice chatre is, amit nem akarok. Egyetlen kis ikon jelzi a különbséget.
- Ez alapvetően egy chat, és ennek megfelelően is használják az emberek. Ha épp nem vagy jelen, akkor később nagyon sok "lol" jellegű egyszavas kommentet és állapotjelzést kell áttekerned, ha vissza akarsz olvasni. A Google+ Közösségekre és a Facebook Csoportokra ez szerencsére nem jellemző annyira.