Acelpatkany @ 2018.12.30. 12:47

Az jutott eszembe még, hogy ha hosszútávon működni akarsz, akkor olyan játékokat adj ki, aminek van tábora. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor létre kell hozni. Szerepjátékos találkozók, könyvvásárok, conok, klubok,stb. Mind alkalmas személyes kontaktusra, ahol kifejthetsz PR tevékenységet és megnyerhetsz a termékednek potenciális vásárlókat.

 

Igen, fontolgatok olyasmit, hogy megjelenek egy-két releváns eseményen, de szerintem jobb, ha mindenki azt csinálja, amihez ért: én könyveket adok ki, és ezzel eszközt adok a rendezvényszervezők kezébe, amivel népszerűsíthetik a szerepjátékot. De én per pillanat nem kívánok belefolyni a rendezvényszervezésbe, ehhez mások sokkal jobban értenek, és hozzám képest kevesebb energiával többre képesek. Én olyan eszközöket akarok ehhez biztosítani, amivel instant lehet érdeklődőket szerepjátékossá konvertálni, mert a most magyar viszonylatban népszerű belterjes játékokba nehéz új játékosokat bevonni. Vagy nem kaphatók hozzájuk magyar nyelvű kiegészítők, amikből annyi van angol nyelven, mint a tenger (pl. WoD, D&D), s emiatt a csak magyar nyelven értő játékosok játéka lesz sekélyes, vagy angol nyelven kell beszerezni, ami szűkíti a célközönséget, és a tengernyi kiegészítők miatt magas a belépési küszöb. M* meg nem kapható, de ha kapható is lesz, oda is magas lesz a belépési küszöb, sokat kell utánaolvasni, hogy az újonc felvegye a tempót a veterán szerepjátékosokkal.

Tehát a célom az alacsony belépési küszöbű, kevés kiegészítővel is teljes értékű játékok kiadása. Ezzel szerintem meg lehet fogni a hobbi iránt fogékony kezdőket, és nem ad behozhatatlan előnyt a tapasztaltabb szerepjátékosoknak.

Acelpatkany @ 2018.12.30. 09:23
Age of Legends volt az első, amire rákérdeztem, de nincs lehetőségük továbblicenszelni :(
cobra @ 2018.12.29. 22:05
Minden amit a FU motorja hajt jöhet.
Örülök, hogy az a rendszer másoknak is bejött. Ami persze csak álom, jó lenne egyszer magyarul olvasni egy Age of Legend-et
theomer @ 2018.12.29. 13:37
Az jutott eszembe még, hogy ha hosszútávon működni akarsz, akkor olyan játékokat adj ki, aminek van tábora. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor létre kell hozni. Szerepjátékos találkozók, könyvvásárok, conok, klubok,stb. Mind alkalmas személyes kontaktusra, ahol kifejthetsz PR tevékenységet és megnyerhetsz a termékednek potenciális vásárlókat.
strato @ 2018.12.29. 13:37
Új hír:
https://www.kalandhorizont.hu/2018/12/29/voros-kodok-kardok-a-boszorkanysag-ellen/
slaGerzson @ 2018.12.14. 18:45

Na, de ezt még kirakom:

"Teach Your Kids to Game - Holiday Sale" (DriveThruRPG)

slaGerzson @ 2018.12.14. 16:01
Hát a megfogalmazást egy kicsit elfogultnak és lekezelőnek érzem. Az persze egyértelmű, hogy a Kalandhorizont a tied, ahol a te döntéseid számítanak. Üdv!
Bulldy @ 2018.12.14. 11:44
A Deluxe-SWADE vonalon is van annyi változás, hogy nem látom értelmét nem-SWADE-re frissítve kihozni egy szetting-könyvet. Ez halmozottan érvényes egy régi, SaWo Revised fordításra.

Ezen kívül Shane már a Deluxe fordítására is azt mondta hónapokkal a KS előtt, hogy inkább majd a SWADE-et. Márpedig ha valakire, akkor az IP tulajdonosára érdemes hallgatni. :)

Bulldy
Acelpatkany @ 2018.12.14. 11:27

(Még halkabban mondom, hogy ugye a Deluxe előtti Explorer Editiont már lefordítottam két éve, bár lektor azóta sem látta.)

 

Sajnálom, de a fordításaid minőségén még van mit javítani, hogy kiadhatónak tartsam. Könnyebbnek tartom a teljes újrafordítást.

slaGerzson @ 2018.12.14. 09:10

Csak óvatosan és halkan kérdezem, hogy ha ehhez a legeslegújabbhoz (még) nincsenek világok, akkor miért nem egy korábbinak a kiadásán van töprenkedés? (Még halkabban mondom, hogy ugye a Deluxe előtti Explorer Editiont már lefordítottam két éve, bár lektor azóta sem látta.)

 

Másik kérdés: Lehet, hogy az újhoz még nincsenek világok kiadva, de az új Savage Worlds-nél vannak olyan szabálymódosulások, amik miatt nem passzolnának hozzá az Explorer és a Deluxe szabályok ideje alatt kiadott világok?