strato @ 2019.01.20. 21:43
Kotaku take:
https://kotaku.com/ea-s-troubled-decade-of-star-wars-games-1831807493/
Petrus @ 2019.01.19. 18:23

Ugyan ez volt amikor a Disney megvette a Lucas Arts-ot a Star Wars: 1313 is Bounty Hunteres főszereplő lett volna, Corasunton meg lehet, hogy más helyeken is nyomtuk volna. Demo video fenn a neten de ennyi mert Disney nem kérte belőle. Gratulálok...

Gazdaságilag a legésszerűbb döntést hozta azzal, hogy minden LucasArts játékot leállított (nem csak a 1313-mat). Egy akció-kalandjáték mindig is lutri, csak egy bizonyos játékosi réteget lehet megfogni vele és az életgörbéje is túl rövid. Emellett a Disney óriási összegért vásárolta fel komplett csomagban a világ egyik legértékesebb címét, én is az utolsó szögig átnézném, mire költöttem el. A hírek szerint a játék nem ütötte meg azt a mércét, ami életképessé tette volna, Boba Fett meg a fanboy közhiedelemmel szemben egyáltalán nem túl népszerű a consumer nézők szemében. Közben az EA beállított egy valag pénzzel, hogy továbbra is licencelné az univerzumot és készítene egy casual játékot mindenkinek, ebben a helyzetben csak egy helyes döntés volt.
A 1313 egyébként nem tűnt el a süllyesztőben, tavaly óta ismét fejlesztik független vonalon (mivel a névjogok lejártak és nem újította meg senki), de nem használhatják a Star Wars licencet.
Marvin @ 2019.01.19. 11:29

A vezetőséget ez gondolom nem zavarja, ha a mikrotranzakciókból bejön annyi pénz, amennyit a játékélmény miatt rívókon vesztenek.

 

Amúgy a TIE Fighter meg az X-wing! Azok voltak a nagy idők! (Tényleg, azóta nem játszottam kb. semmit SW-téren, még a KOTOR se volt meg.)

meouwn @ 2019.01.19. 09:16

Az EA-ról nekem mindig az "Én, a robot" c. film egyik idézete jut eszembe: "Robot Rt. Mi sz*runk a kisemberre!"

 

Ha belegondolok, hogy volt anno a LucasArts a  Jedi Knight szériával... A BioWare/Obsidian a Knights of the Old Republic kettőssel... Erre most van nekünk egy multira kihegyezett lövölde, mikrotranzakciókkal.

 

Lehet, hogy én vagyok már nagyon öreg, de nem veszik észre, hogy ez a séma pont a játékélményt veri tönkre?

Fonix @ 2019.01.19. 08:36
Ugyan ez volt amikor a Disney megvette a Lucas Arts-ot a Star Wars: 1313 is Bounty Hunteres főszereplő lett volna, Corasunton meg lehet, hogy más helyeken is nyomtuk volna. Demo video fenn a neten de ennyi mert Disney nem kérte belőle. Gratulálok...
dekszter @ 2019.01.18. 12:55
Sajnos nem egy példa volt/van/lesz hasonló dolgokra. Hatalmas hírveréssel bejelentik, hogy megszerezték ennek-annak a jogait, aztán vagy ülnek rajta és semmit sem kezdenek vele - megfosztva a többieket a szóban forgó dolog használatától -, vagy alig használják ki a lehetőségeket. Ugyan nem rpg téma, de pont az EA kapcsán volt, hogy kőkemény évekig ültek a Porsche jogokon, de közel sem szerepeltettek annyit, amit a fanok szerettek volna.
Disney és EA? Megérdemlik egymást.
strato @ 2019.01.18. 10:56
Annyi potenciál van a Star Wars univerzumban, fura, hogy mégis csak két Battlefront játékra futotta az új trilógia kezdete óta az EA-nak.
Egy mai elvárásoknak megfelelő X-Wing / Tie Fighter jellegű játékot szívesen megnéznék, de egy Uncharted-szerű, látványos Star Wars kalandon is szívesen végigmennék (egyszer-kétszer).