Eberen_Orkodo @ 2019.01.30. 18:21
Habár jómagam nem nézem (időhiány miatt, meg nem igazán akarom nézni, hogy más hogy szerepjátszik, erre valók a találkozók), de megnéztem az első részt, és tök jó, hogy van ilyen. Nyilván fejlődni mindig lehet, de szerintem teljesen vállalható, amit csinálnak mind technikai, mind rpg szempontból.
Viszont kifejezetten hálás vagyok nekik, hogy az egyetemen a Rekreáció szakon vendégelőadóként tartott Szerepjáték órámon már magyarul is meg tudom mutatni, hogy milyen élőben a szerepjáték! :-)
kavarajavarava @ 2019.01.29. 21:48
Eleje óta nezem őket, hol élőben, hol visszanézem yt-on. Néha izgalmasabb, néha lehet közben mást is csinálni, viszont a lényeg, hogy baráti körömben is elkezdték nézni nem szerepjátszó érdeklődők és már össze is hoztunk azóta egy partit dnd 5e rendszerrel, mert annyira ki akarták próbálni. Hamarosan összejön a következő alkalom és egyelőre úgy tűnik, h lesz még több alkalom.
A rendszer megismeréséhez is jó, a szerepjáték megszerettetéséhez is jó és házimunka közben is jó hallgatni/nézni. Teljesen meg vana létjogosultsága és létező hiányt tölt be szerintem.
aluminiumtrioxid @ 2019.01.29. 13:00

Minden tiszteletem mindenkié, meg azzal is tisztában vagyok, hogy az autentikus szerepjáték (közepesen esztétikus gyíkok ülnek egy asztal körül órákig és érthetetlen dolgokat beszélnek) az autentikus háborúhoz és az autentikus virsligyártáshoz hasonlóan a laikus számára nem túl vonzó látvány, de ez az amerikaias showműsor-szellemiség tőlem enyhén szólva idegen.

 

Nem tudom, az általam látott (oké, nem feltétlenül reprezentatív) 1-2 perces részletek alapján bennem az a benyomás csapódott le, hogy itt közepesen esztétikus gyíkok baromkodnak a hülye hobbijukkal, ami nekem elég autentikusnak tűnik.

Arcana @ 2019.01.29. 10:33
A kezdeményezéssel szerintem sincs semmi gond, aztán a stílus vagy bejön valakinek, vagy nem. Nekem éppen nagyon nem, már az első videót sem voltam képes végignézni anno, de ettől függetlenül biztosan kialakult valamiféle nézőközönség, akikért érdemes folytatniuk az adásokat, nem véletlen vannak már túl cirka 20 epizódon.
Krynn @ 2019.01.29. 10:18

Marvin, vitatnám, hogy az volna az autentikus. Ne zárjuk ki a szociálisan életképes embereket a szerepjátékosok köréből, csak mert van egy sztereotípia. A critical role (ami ha jól értem a Tavernának is a szellemi atyja) nem egy showműsor kedvéért összeállt társaság, hanem évek óta szerepjátékozó kör, akik kitalálták, hogy ez talán másokat is érdekel. Engem bőségesen kárpótol az amerikaias fordulatokért, hogy a játékosok nagyon szórakoztatóan hozzák a karaktereiket, a történet változatos és kevés az üres járat, és példamutató az egész társaság viselkedése/játékkal szemben tanúsított elvei. Ha valakinek meg szeretném mutatni, hogy milyennek kéne lennie az asztali szerepjátéknak, akkor ez volna az első netes forrás. Három fiatalt ezen keresztül ismertettünk meg az rpg-vel, akik azóta aktívan játszanak velünk (és külön), és látványosan pozitív hatása volt a játékkultúrájukra a critical role-nak, mint mércének.

Ha már show-kat kéne kritizálni, én a szekunder szégyentől a föld alá tudnék bújni, ha bele kell néznem bármelyik magyar kereskedelmi csatorna showműsoraiba. Nyilván a Friderikusz show viszi a prímet, de azt betudhatnánk gyermekbetegségnek, viszont a csillag születik, sztárban sztár, stb., vagy éppen a kvízshow-k, mint a maradj talpon vagy a széf (?)... Ha ez a magyar show, akkor nekem százszor inkább az amerikai szellemiség jön be.

dekszter @ 2019.01.29. 10:05

A kezdeményezés szerintem dicséretes, a formátum pedig (egy helyiségben ülnek) még mindig jobban bejön, mint amikor a játékosok 200x300-as felbontásban, szaggatva, akadozva jelentkeznek be x netes felületen miközben félmezetenül pizzát majszolnak.

Fel lehet dobni esetleg az említett one shot cuccokkal, esetleg vendégekkel(?).

darkspace @ 2019.01.28. 23:53
Ez a "szellemiség" nem csak tőled idegen Marvin.
Marvin @ 2019.01.28. 19:29
Minden tiszteletem mindenkié, meg azzal is tisztában vagyok, hogy az autentikus szerepjáték (közepesen esztétikus gyíkok ülnek egy asztal körül órákig és érthetetlen dolgokat beszélnek) az autentikus háborúhoz és az autentikus virsligyártáshoz hasonlóan a laikus számára nem túl vonzó látvány, de ez az amerikaias showműsor-szellemiség tőlem enyhén szólva idegen.
dekszter @ 2019.01.28. 11:09
Buci: One shot kalandok, adott esetben más rendszerek kipróbálása.

Ennek/ezeknek nagyon örülnék :) .

BePe @ 2019.01.28. 10:35
A kovetkezo adas ma este (jan 28, 18:00) lathato!