Olman @ 2019.02.26. 03:28
Jó olvasni itt a regényt illető véleményeket. Így árnyaltabb a kép. Nem vonzott a téma annyira, de nagyon ügyesek a Fumaxnál a lelkesítésben, így gondolkodóba estem. Viszont ezek alapján inkább elengedem. :)
beornmaci @ 2019.02.22. 09:06
Igen, az első trilógia valahogy belőlem is vegyes érzelmeket váltott ki. Néha már annyira túlzónak tartottam az összeesküvéseket, hogy mindenki elárul mindenkit, a nem igazán kidolgozott szereplőket, hogy nem nagyon volt kinek drukkolni. Valahogy egyik szereplő sem nőtt a szívemhez, annak ellenére, hogy maga a regény nem volt rossz, csak néha kissé idegesítő. :)
Bulldy @ 2019.02.22. 01:12
Nekem maga a regény nem jött be. Az összevissza nevektől (hol létező, hol fantázianevek használata) olyan fércmű hatása volt az egésznek. Ráadásul 150 oldal alatt egyik karakter sem lett annyira érdekes, hogy kíváncsi legyek a sorsára, így le is tettem és el is ajándékoztam a könyvet.

A leírtak alapján a konverzió a lehető legrosszabb: leírja azt, ami a regnyekben is benne van, de sem egy jól játszható cselekmény-alapú kampány, sem hangulatos szetting-szabályok nincsenek benne, sőt, még annyira sem tellett, hogy a főszereplőket példa jelleggel kistatolják.

Ez így eléggé a "Minek?" kategória.

Bulldy
Petrus @ 2019.02.21. 18:44
A könyveket nem olvastam (még), de utánaolvasva úgy tűnik, az infók visszatartása valamelyest Brian sara lehet. Az ilyen kérdéseket egyszerűen ignorálták, vagy Alan próbálta elütni valami semmitmondó szöveggel. Amúgy a cikkben furcsamód meg nem nevezett társszerző Alan Baur, aki az itthon kevéssé ismert Gallant Knight Games alapítója és vezető fejlesztője. Nem ilyennek ismertem meg a(z egyébként kitűnő) TinyD6 játékok új kiadásának (Tiny Dungeon 2E, Tiny Frontiers Revised, stb.) pár évvel ezelőtti Kickstarter kampányai alatt, szerintem valamennyire belekényszerült a helyzetbe.
Acelpatkany @ 2019.02.21. 13:06

Nahát, arrról is Noro írt egy frankó ismertetőt: http://lfg.hu/43037/ismerteto/runequest-ii-clockwork-and-chivalry/ (bár ez a régi rendszer alapján történt, azóta történtek változások)

Acelpatkany @ 2019.02.21. 12:54

Ha szerepjátékosi szempontból ennyire nem jött be, akkor inkább ajánlom a Clockwork & Chivalry RPG-t, ami szintén ilyen flintlock fantasy, de az legalább nem ilyen összetákolt konverzió, hanem egységes világképhez egységes rendszert, a BRP-ből eredő Renaissance motort használja (amit ehhez fejlesztettek ki).

auer @ 2019.02.21. 07:46
Kösz az ismertetőt.
A trilógiát olvastam hatalmas kedvenc lett az utóbbi idők felhozatalának egyik legjobb sorozata. Számomra nagyon betalált.
Épp ezért anno szemeztem a KS kampánnyal, de mivel az akkori csapatot nem mozgatta meg a téma (engem meg a SW rendszere) ezért elengedtem a dolgot.
Sajnos (szerencsére?)úgy látom hogy jól jártam.