KLM @ 2019.04.08. 08:51

A Petrus által mesélt debreceni kalandból számomra is kiderült, hogy teljesen mások az erőviszonyok, ami veterán RIFTS-esként inkább volt zavaró, mint hasznos. Ami a legnagyobb különbség az pont a rendszerben van: míg a régi RIFTS-ben simán megrohamoztunk mindenkit, mert időbe telt a párszáz megapontot lefarigcsálni valakiről, itt simán meg lehet szívni egy-két kör alatt.

 

Igen, mások az erőviszonyok, pld. - főleg az első, de a RUE-ben is - a sorozatlövő energiafegyverek, a "ha eltalál -1 akció" sínágyúk, a mesélői "point blankról a sínágyú sebzése kb. 4x" (általában úgy veszi a sebzést, hogy a 40-es "tűzlökésből" 10 bogyó találja el a cél - de ha bedugod a sárkány... hát valahová ... a sínágyút, akkor bizony mind a 40), illetve a rakétasortüzek miatt a régi rendszerben is elég hamar meg lehetett valakit-valamit fektetni, vagy némi "kombózással" vagy a "majd törődünk az újratöltéssel később" pénzégetős metódussal.

 

Plusz a nehéz rakéták nem 1200 egységre (2,4 km?) hordtak, hanem többszáz kilométerekre.

 

A rakéták ugyanis - a szintén Palladium Robotech/Macross miatt - elég ikonikusak.

 

 

(Állítólag valamelyik animében a kólásdoboz méretű minirakéták - rocket SaWoban - kocakólás festést kaptak, de pár ezer év animében "húsvéti tojásokra" vadászni sohasem voltam elég fiatal). 

WeatherWing @ 2019.04.05. 18:01

A Petrus által mesélt debreceni kalandból számomra is kiderült, hogy teljesen mások az erőviszonyok, ami veterán RIFTS-esként inkább volt zavaró, mint hasznos. Ami a legnagyobb különbség az pont a rendszerben van: míg a régi RIFTS-ben simán megrohamoztunk mindenkit, mert időbe telt a párszáz megapontot lefarigcsálni valakiről, itt simán meg lehet szívni egy-két kör alatt. Előnye viszont, hogy így bármit is mesélt be Petrus, óvatosabbak voltunk.

 

Én simán visszaváltanék a régi RIFTS-re. Hozzá kell tennem, hogy sosem vettük komolyan, logikát sem kerestünk benne sosem. Most is simán elővenném a kismillió kiegészítővel együtt és lehetne egy jó kis (f)elszabadult játékot játszani, ahogy a plazma/lézer/railgun csövön kifér. Ami azért piszkálja a csőröm, mert Thirlen már bököd emiatt egy ideje...

KLM @ 2019.04.04. 11:03

 

Én csak az olvasó-rajongója voltam eddig a Rifts-nek (senkivel se tudtam leülni játszani), de én nem érzem olyan nagy gubancnak a megasebzés dolgot, vagy legalábbis nekem az jutott eszembe eddig, hogy a szorzót egyszerűen le kell szedni 10-re vagy 5-re... 

 

Ahogy még a Pd20-at nézegettem, először a létező fegyverek sebzését kellene rendbe tenni 

(5,56 NATO karabélylőszer 4d6 SDC

7,62*39mm "kala" 5d6 

.50 BMG - 7d6 SDC !!!! - ez az egyik lőszer amire a Gepárd rombolópuskát tervezték, de az orosz 12,7-es és pláne a 14,5-ös még ennél is erősebb)

 

...és aztán szépen az MD sebzéseket is.

slaGerzson @ 2019.04.04. 10:25

Savage-ben a megának ugye már nincs ilyen tulajdonsága, szóval ez itt nem érv :P Egyébként sem az a gond, hogy a zsebpisztoly nem számít nehézfegyvernek, csak az, hogy a vadnyugati hatlövetű és a 200 évvel fejlettebb modern lézer között most úgyszólván nincs is különbség.

 

Egy lézerpisztoly talán könnyebb súlyú, többet lehet vele lőni, nem hagy töltényhüvelyt (és ujjlenyomatot) maga után, neadjisten víz alatt is lehet vele lőni :)
 

Én csak az olvasó-rajongója voltam eddig a Rifts-nek (senkivel se tudtam leülni játszani), de én nem érzem olyan nagy gubancnak a megasebzés dolgot, vagy legalábbis nekem az jutott eszembe eddig, hogy a szorzót egyszerűen le kell szedni 10-re vagy 5-re... meg hogy megás páncélon ne menjen át a nem-mega fegyver... Vagy vannak más kitételek is, amik kacifántosabbá teszik a dolgot?

KLM @ 2019.04.04. 09:36

 

Coalition States parti 1 - S&D őrjárat

 

 

Ezek a partik "eleinte" úgy indultak, hogy majd jól otthagyják a gonosz Koalíciót, de aztán mikor a harmadik (egymást IRL sem ismerő) parti játékosai közölték, hogy ők igenis a CS tagjai akarnak maradni, már utána ezt nem tervezgettem - bár le sem zártam az utat. 

KLM @ 2019.04.04. 09:26

Jó kritika. Én is nézegettem anno, de végül nem ruháztam be. Arra kíváncsi lennék, hogy milyen egy "tipikus" Rifts kaland. :)

 

Erősen partifüggő :)

 

Volt pár "összefuttok a sivatagban" (Szó szerint - a Juicer a tipróláncos atommeghajtású kamionjában felszedte a homokot hótalpban taposó eszkimó Crazy-t valahol Nevadában), de aztán áttértem a koncepciózus partikra.

 

Coalition States parti 1 - S&D őrjárat

CS parti 2 - City Rat parti, SRun jellegű modul 

3G - Csempészhajó legénysége, Altess "hejcegnő" luxuscirkálója (a hercegnő egyébként kicsinek és fapadosnak érezte)

Diocletianus @ 2019.04.03. 20:58
Köszi az ismertetőt!

(Hmm-hmm... önálló faj lett a psi-stalker? Végül is logikus. Egy személyes vallomás: talán egyszer, ha ténylegesen játszottunk Rifts-szel, de a karakteralkotással és a csapattal nagyon sokat foglalkoztunk. Én koalíciós psi-stalkerrel voltam és imádtam. Több - emlékeim szerint egész jó - karakternovella is született ebből, de sajnos időközben mind elveszett. Mindenesetre, amikor annak idején megkérdezték, hogy milyen név alatt akarom megjelentetni a novellámat, akkor a psi-stalker nevét küldtem meg: ő volt Malcolm Hunt.)
KLM @ 2019.04.03. 00:00

A lézer azért lett leminősítve megáról, ami a Rifts egyik rákfenéje volt: a lézer annyira elterjedt, hogy mindenkinek golyós puskát kell magával vinnie, ha vadászni akart (merthogy még a legkisebb lézerpisztoly is gőzpamaccsá változtatta a bográcsba valót :) ).

 

Viszont skulót, pláne nyílvesszőt SOKKAL könnyebb volt találni, mint E-clip-et vagy utántöltést...

Petrus @ 2019.04.02. 20:33

Lényegében annyit hiányolok a könyvből, hogy a super strength táblázatot miért nem úgy kezelték, mint az alatta levő heavy items táblázatot. A másodikban be van jelölve egy sor, hogy innen mega. Én az elsőt is így kezeltem volna a szerzők helyében.

Nem hiszem, hogy jó ötlet lett volna. Egyetértek azzal az iránnyal, hogy a Rifts alapkönyvhöz akartak visszatérni, nem ahhoz, ami elszabadult utána a későbbi kiadványokban. Pusztán az erő növelése ne tegye lehetővé, hogy puszta kézzel szétversz egy tankot, vagy egy robotot, hacsak nincs valami természetfeletti háttér mögötte (pl. démon egy másik dimenzióból, vagy ilyesmi).

A Tomorrow Legion koncepció szerintem kuka. Túl rózsaszín. Számomra amolyan eco-terroristák.

Mi is ignoráltuk, a régi Debrecen setting-emben játszottunk párat. A karakterek a sárkány Aziroon seregében voltak bokorugrók (egy kiborg, egy juicer, meg egy MARS merc), és egy őrjárat során mindenféle helyi dolgokba futottak (spontán rift és hasonlók), majd végül megakadályoztak egy d-bee terrorakciót a város ellen, aztán pedig kísérőként átkamionoztak Kecskemétre (egyéb okok miatt itt félbemaradt).
Petrus @ 2019.04.02. 20:20

Egy buta kérdés: ehhez szükség van egy külön SW alapkönyvre? (Illetve az új kiadáshoz majd az újra?) Azaz magában nem játszható/érthető?

Igen, kell az alapkönyv, sőt, a Fantasy és a Sci-Fi Companion is hasznos (de nem kötelező). Jelenleg a SWADE előtti utolsó Deluxe Edition-nel kompatibilis, de április 16-án indul a következő Savage Rifts Kickstarter és annak részeként az alapkönyvek SWADE-re lesznek alakítva. Aki támogatója volt az első Savage Rifts KS-nek és beszáll ebbe, ezeket ingyen megkapja (pdf-ben) és lehetőség lesz kedvezményesen megvenni az új print példányokat is. A részletek még nem tiszták, egyelőre ennyit tudni erről.