Marvin @ 2019.10.10. 19:00
Úristen, most mi lesz?
elGabor @ 2019.10.09. 21:25

Szerintem igazuk van az uraknak. A videojáték-sztorik túlnyomó része valóban ergya (a rosszabb zsánerfilmek színvonalát sem hozza), a játékélmény rovására megy, vagy egyenesen szervetlen külső sallangként ékelődik a játékmenetbe. Ami sztori a modern játékokban található, az jellemzően filmnek sem, játéknak sem jó. A kevés számú kivétel kedvéért nincs sok értelme különdíjat fenntartani. A számítógépes játékoknak a vizuális és textuális történetmesélés más útjait kell járniuk, mint a passzívan befogadott médiának.

strato @ 2019.10.09. 08:45
Egészen mostanáig nem hallottam erről a díjról és a videojáték vonatkozásáról. Én úgy érzem, hogy ezzel a döntéssel most semmilyen érték nem veszett el. :)
Krynn @ 2019.10.07. 09:43

1. Ez a "céh" két szakszervezet együttműködése. Sztrájkokat szerveznek, kollektív szerződéseket írnak, standarokat készítenek, hogy milyen sorrendben kell feltűnjön a stáblistában az író, stb. Szóval a szervezet mondjuk 6 fő tevékenységéből csak az egyik ez a díj.
2. A wiki alapján 5 országot érint, azokból is csak bizonyos írói alkotásokat (amelyek ennek a szakszervezet tömörülésnek az égisze alatt születtek).
3. Kb. 25 díjat osztanak ki, ebből egyetlen egy az, amit videójátékokra adtak, a többi tévéműsorokra, rádióműsorokra, hírgyártásra, stb. ment. Sőt, ha jól értem kétszer osztják ki ezeket, mert külön van nyugati partra és keleti partra egy ünnepség.
4. Mivel az írók maguknak adják, ezért szerintem nem meglepő, hogy nem a közönségsiker a szempont, hanem a belterjes sznobizmus (nem negatív értelemben).

Tehát ez a közösség nem kifejezetten a videójátékok íróinak érdekvédelmére jött létre, a világnak csak egy részét fedi le, és azon belül is a díjak csak egy nagyon szűk részét érintette eddig is a videójáték írás, és ez a szakma belső ítélete volt mindig is. Így videójátékos körökben szerintem emiatt sem érdekelt semmilyen józan embert, hogy kit díjaztak ezzel. Persze, a maroknyi író szomorkodhat miatta, de nekem édes mindegy.
Olyan, mintha abba szólnék bele, hogy a visegrádi négyek BKV jellegű cégeinek szakszervezetei kinek osztják ki az év legjobb kallere díjat, de a fogaskerekűn dolgozó jegyszedők nem kaphatnak díjat, mert a szakszervezetek vezetői szerint nem érdemlik meg. Na és?

Ahogy az imdb pontot nézem, nem az oscar szobrok számát, mielőtt filmet választok estére, úgy ez a díj sem befolyásolna nagyon, még ha tényleg mérvadóbb is lenne az általam felsorolt 3-4 szempontból.