Nordil @ 2019.12.23. 10:06
So-so.
Annyira nem ismerem ezt az újat még. Csak itt olvastam róla picit.
Ravenloft:

Az egész világot a Dark Powers nevezetű ismeretlen valami(k) uralják, őket azonosítják a ködökkel is.(Már akik egyáltalán felismerték, hogy a demiplane-t valaki uralja, befolyásolja stb.)
A tartományurak is lehet hogy hasonló, azonban ugye Ravenlofton elég sok tartományurat nem lehet elpusztítani. (Vagy csak még nem ismert a végleges elpusztítás módja. Kiváló példa Invidia ahol legyőzték a darklordot és a legyőző lett a darklord akit felváltott az utóda.)Bár ott a tartományurak köre elég széleskörű, hiszen kisebb nagyobb tartományok vannak, a legkisebbeket zsebdimenzióknak nevezik. Van olyan ahol pl. egy ház a tartomány és egy egyben az úr is.(Vagy az örökmozgó fejnélküli lovas ösvénye. Ami egyszer csak a ködökkel együtt megjelenik...stb.)
Ravenloftban egy sötét világ tele rémálmokkal. (szó szerint, hisz van ilyen tartomány is.) Amik megelevenedhetnek bármely sarokban, illetve átkokkal. Ahol ha a jó diadalt is arat, jelentős árat kell érte fizetnie, ami gyakran teszi a győzelmet pirruszivá.
wisp @ 2019.12.19. 09:30

Nem igazán vagyok képben a Ravenloftal, de mintha abban lettek volna ilyen dolgok nem?