wisp @ 2020.02.07. 21:12
Köszi az ismertetőt, érdekes rendszer - az a fajta, amit egyben nem feltétlen játszanék, de jó ötletbánya. A színes kockák nekem sem tetszenek, fölösleges bonyolításnak tűnik, már csak a rákészülés szempontjából is - nekem pl. 16 db. d6.om van itthon, ami több, mint amivel valaha egyszerre dobni akarnék, szóval ennek bőven elégnek kéne lennie bármilyen d6-os dicepoolos játékhoz - viszont ebből 14 egyforma, fehér. Szerencsére úgy tűnik, nem épít rájuk a rendszer semmit amit meg akarnék tartani (az ilyen kockán nincs bukás, az olyat nem lehet újradobni, mind fölösleges bonyolításnak tűnik, pedig maga a ráfeszülés ötlete nekem tetszik).

Eleinte az is nagyon unszimpaikus volt, hogy csak a hatos a siker, de úgy, hogy egy elég, már nem olyan vészes a dolog, mert így olyan 5-6 kocka már elég jó esélyt biztosít.

Pár kérdés:

Minden tárgy ad további kockát, vagy csak a spéci "plusszos" cuccok, mint DnD-ben? Kb. hány kockával dob az ember átlagban, tárggyal, módosítóval meg mindennel együtt?

Nem kérem, hogy spoilerezz, de az érdekelne, hogy a setting ezek szerint teljesen a mesélőre van bízva, vagy a mesélői könyvben azért van valami kánon vagy legalább javaslat, hogy mi legyen a falon túl? Mondjuk úgy látom, merít rendesen az OSR-ből is (pl. használat kocka) ott meg népszerű, hogy nem komplett setting van, hanem nagy rakás táblázat, amiből random lehet összedobálni vagy összeválogatni a settinget, egy ilyen király lenne.
Nocturna @ 2020.02.03. 22:49
Köszi az ismertetőt! (Strato, neked meg a képgaléria linket!)
Én a közelmúltban a Free League "Vaesen - Nordic Horror Roleplaying" c. settingjével szemeztem (a leírás alapján ugyanazt a motor használja, mint ez itt), ami nem rég futott Kickstarteren. De aztán elengedtem, és épp a rendszere miatt.
Petrus @ 2020.02.03. 17:26
Szóval az amúgy sem túl acélos YZE dicepool-t még megbolondították színes kockákkal... De mint forrásanyag *crawl játékokhoz, kiválónak tűnik.
dekszter @ 2020.02.03. 12:11
A hivatalos weboldalon a letöltések között van egy jóféle képgyűjtemény kalandhelyszínekről, amit mesélőként szerintem akkor is érdemes beszerezni, ha valakit a Frobidden Lands amúgy hidegen hagy (FL játékosok inkább kerüljék):
https://frialigan.se/en/games/forbidden-lands/?downloads

 

Gyönyörűek. Le is mentettem őket :) :sor: .

Garaboncias @ 2020.02.03. 11:58

Én is akkor szereztem be a pdf-et, amikor ingyenesen hozzá lehetett jutni DriveThuRPG-n, de eddig még nem olvastam bele alaposabban. Köszi az ismertetőt, sok eleme érdekesnek hangzik, különösen az utazás szabályai!

 

Ha egyszer belevágsz a tervezett Középfölde-mesédbe, mert sikerült számodra is megfelelő rendszert találni hozzá, akkor majd oszd meg a fórumon a tapasztalataidat, érdekelne! :)

strato @ 2020.02.03. 11:32
Amikor egy napig ingyen adták az alapkönyvet (mert elindult a The Bitter Reach című kiegészítő Kickstartere, ami bőőőven sikeres lett), akkor behúztam, de még rá sem néztem. Lehet, hogy az ismertető hatására átlapozom majd a közeljövőben, szóval köszi. :sor:
 
A hivatalos weboldalon a letöltések között van egy jóféle képgyűjtemény kalandhelyszínekről, amit mesélőként szerintem akkor is érdemes beszerezni, ha valakit a Frobidden Lands amúgy hidegen hagy (FL játékosok inkább kerüljék):
https://frialigan.se/en/games/forbidden-lands/?downloads
Bendoin @ 2020.02.03. 08:28

Köszi az ismertetőt, érdekesen hangzik, szívesen átlapoznám a könyvet, felkerült a radaromra :)