Kilhalm @ 2020.07.24. 07:43
Sziasztok!

Nem sok órám van a játékban talán 4, lehet ha jobban kitapasztalnám más lenne néhány dologban a véleményem.

Én vártam ezt a játékot de nem tetszik. Annyira ígéretes volt az alapötlet. Tudom, hogy még csak korai hozzáférés de unalmas és nehézkes, mész mezőről mezőre, néha történik valami (legtöbbször semmi) sokat kell olvasni (ami nem lenne baj a Planescape Tormentben, Age of Decadencyben is sokat kellett csak ott megérte) annyira nem érdekes az írások stílusa, hogy ez élvezhető legyen.

A karaktergenerálásnál szinte semmi információt nem kapsz, hogy melyik képesség mire is jó. Az elkészített karaktereimnek én szinte semmi kihatását nem érzékeltem a harcra, térképen való közlekedésre, irányítani pedig közvetlenül nem tudod, szinte mindegy, hogy ork veteránt vagy félelf varázstudót készítesz. A karakter kép egy szürke jelentéktelen sziluett, hát ez valahogy szimbolizálja is azt amit éreztem velük kapcsolatban. Például van egy ork veteránod aki erőre és szívósságra kap bónuszt és ehelyett valahonnan a messzeségből inspirálja a társait. Nem ütsz, nem varázsolsz, maximum buffolni tudsz (védelmet, kezdeményezést növelni egy kicsit). Két csatasor van és a két tábor farkasszemet néz, úgyhogy még hátbatámadni, bekeríteni sem lehet. Amúgy maga a harc is marha unalmas, a hangok viccesek (nem jó értelemben) van egy ellenfél ravaging madman ha jól emlékszem, ellenük küzdve például a hangot is levettem mert annyira gagyi volt.

Profitot termelnem eddig nem sikerült. Hiába mentem zsoldoskompániával rá voltam kényszerülve, hogy utasokat, kereskedőházak portékáit vigyem A-ból B-be, ha letérsz az útról bukod a megbízást. Ha veszel árút el is kell adnod a következő városban, hogy legyen pénzed fizetni az embereidet, nagy eséllyel olcsóbban adod el mint ahogyan vásároltad. Ha elindultam felfedezni akkor elfogytak a készleteim és a pénzem, zsoldos munkát sehol nem kaptam eddig.
Egyetlen kristályműves bízott meg azzal, hogy valami fehér kristályt szerezzek neki de nem lett abból sem semmi mert elfogyott a pénzem meg a készlet a következő településig.

Ahol a képességeknek eleddig hasznát vettem az a városban történő mászkálás volt ahol egyszer sikerült elbújnom egy csapat mutáns elől (az ork veteránnal akinek magas az ereje, szívóssága és ért a megfélemlítéshez)ebben a konkrét találkozásban 2 opciót kínált a játék, küzdök vagy ez előbbi.

Talán majd egyszer még megpróbálom.