Proximo @ 2020.09.03. 15:45
No, akkor először is ajánló a szuperhősök köztünk élnek témában: The Boyz. (Nem tudok spoiler nélkül nyilatkozni róla, de nálam ez a sorozat köröket vert a Heroes-ra.)

A számokkal kapcsolatban, kicsit sok lesz az: ha a lakosság 1%-a szuper, az Mo-n kb 100.000 embert jelentene, világszinten meg kb 70 milliót...

A teleport/időugrás témához: szinte mindenhol elfelejtik, hogy a Föld elég nagy sebességgel forog és kering. Ha nem pontosan 1 évet ugrasz, akkor a Föld elmegy alólad és kint találod magad az űrben. Nem túl jó...

A biztonságos úszás/repülés témához: a természet kegyetlen, miért lenne ez másképp ha képességed van. A madár is becsapódik a földbe ha abbahagyja a repülést és az öreg bálnák sem végelgyengülésbe pusztulnak bele, hanem megfulladnak. A Darwin-díj akkor is jár, ha képességed van, de hülyén használod.

Van egy szuperképességem: értem a dinoszauruszok beszédét. De nem utazhatok az időben... :)

Végül az Incredibles főgonoszának szavaival: "ha már mindenki különleges, akkor már senki sem az".

De azért regény alapgondolatnak és szerepjáték kampányindítónak jó volt ez a cikk.
Mopat @ 2020.08.11. 10:27
7.-9. A mi világunkat összeborítaná, ha kiderülne, hogy vannak szuper erők. A hatalom eddigi birtokosai olyan figurákkal kellene, hogy mérkőzzenek, akik ellen a hagyományos módszerek hatástalanok.(Golyóálló, láthatatlan, észrevehetetlenül fér hozzá a számítógépes adatokhoz, stb.) Bármilyen kormányzat csak a saját "X-menjei" segítségével tarthatná meg a hatalmát, és akkor miért is nem az "X-menek" legyenek az új elit?
Ha viszont az ilyesmi már évszázadok, vagy évezredek óta tudott egy világban, akkor ott kialakult már valami együttélés. Nem biztos, hogy pozitív értelemben. Lehet, hogy ha egy gyermekben megjelenik valamilyen képesség, akkor már jelentkezik is érte egy lovagrend, mágus-rend, mert akkor "te síkjárónak születtél" és az leszel, punktum. Az átlag ember ehhez félelemmel, tisztelettel, vagy némi irigységgel viszonyulna. Minden bizonnyal az ottani elit tagjai, vagy azok közvetlen szolgálói lennének a szuperhősök.
Ha pedig olyan fejlettek egy világban, hogy képesek ilyen képességeket osztogatni, akkor ott ez csak annyit jelent, mint mifelénk egy orrplasztika. Ott a helyi rendfenntartó és katonai erők is minden bizonnyal genetikailag szuper katonává módosított egyének, hozzá megfelelő felszereléssel. Kb. mint a HALO Spartans, vagy inkább mint a WH40K Astartesei.(Több száz év élettartam és ennek megfelelő harci tapasztalat, ugyebár)
10. Inkább eltitkolnám a képességemet. Csak végső esetben használnám a családom és a saját javamra.
11. Én attól tartanék, hogy mi történik a szuperhős ismerősömmel. Mikor jön érte a helyi X-professzor, vagy a helyi Assassin testvériség, hogy rávegyék valamilyen világmegváltó zseniális ötletre, mert ez neki, szerintük "kötelessége."
Bónusz I.: Jó volna valamilyen hőkép, zaj/szag álcázó képesség, AKA emberi lopakodó. Elsőrendű vadász lenne az ilyenből, vagy éppen bérgyilkos?
Bónusz II. : Két irodalmi példát tudok mondani. Az első Midász király, aki azt a képességet kapta, hogy minden, amit megérint, arannyá válik. Sikerült kis híján éhen vesznie, mert arannyá vált az étel is a szájában. Plusz még a szeretett lányából is szobrot csinált. A másik a Krull című filmben a küklopszok. Jövőbe látnak, azaz csak a saját halálukat látják előre. Köszi...
Mopat @ 2020.08.11. 09:56
1. Maszk szerintem is teljesen jó, két okból. Az egyik, hogy az övé átruházható szuper erő, hiszen a Maszkot bármelyik haverja, segítője, vagy éppen a kutyája is felveheti. Mondjuk ez éppen egy hátránya is. A másik meg, ha jól tudom, a maszkban Loki ereje van. Márpedig, Loki faterja Kratos, a God of Warból.(Tényleg!) Mondjuk, ez már elég erős crossover, de az "apukám majd jól megver" mondásnak új jelentést ad.
2.-4. Szuper állóképesség és kitartás. Vagyis, nem akarom én lefutni a bolygó összes versenylovát, de mondjuk huszonnégy órán keresztül megállás nélkül futni, komoly lihegés nélkül.
6. Attól függ, hogy mi az a külső elváltozás. Például: szeretnél repülni, kislányom? Akkor úgy kell kinézned, mint Mikaelának a League of Angels játékban... Ezt melyik lány nem vállalná? Tudom, ne legyek szexista, de ő egy könnyen lekereshető karakter. Abban is biztos vagyok, hogy sok-sok millió ember van ezen a bolygón, aki szívesen lenne anime-karakter, vagy éppen valamilyen szőrös ember-állat hibrid is. Lásd, furryk, plusz Japán egyharmada. És akkor még hozzá teszem, hogy a nyolcvanas évek egyik legromantikusabb amerikai sorozata a Szépség és a Szörnyeteg volt. (Igen, a 2012-es széria egy remake). A férfi főszereplőt Ron Perlman játszotta. (Hellboy) Effektíve egy nagy szőrös macskának maszkírozták. Imádta a közönség. Ha azzal a fizimiskával lehet csajozni, akkor lenne jelentkező egy olyan megjelenéshez társuló szuper erőre is...Valami Rozsomák-szerű képességekkel még működne is a kombó.
nornwarrior @ 2020.08.06. 19:06
1, Beyonder, Pókember - és bár nem szupererős: Batman. De nem rossz Lobo és a Maszk se. Spawn-on gondolkodom.
2. Menni , tenni a jóért!
6. Ez komoly dilemma. Szupererő testi elváltozás árán? Hmm
7-8. Nyílván kell rendszer. Nyílván meg kell állítani a gonoszt. Ez utóbbi nem biztos hogy rendszerrel, bürokratikusan megoldható!
9. Ez komoly dilemma! Nincs erről valami grafikus novella? Az se baj ha nem Marvel / DC!
10. Az biztos hogy nem mutogatnám - pláne úgy nem ahogy a Shazamban a kölyök.
11. Lehet irigy lennék, de nem mutatnák ki. Számíthatna rám továbbra is mint barát!
Ha még én kapnám - egy support sohasem árt! Felkérném.
KLM @ 2020.08.06. 11:40

Bár, ha belegondolok, tud valamit, amit én nem. :)

 

.

 

 

Ez feltehetőleg fordítva is így van, bár én még binárisan kezelem ezeket a dolgokat. 

T10 @ 2020.08.06. 10:10

 

11. Rendesen kihozná a kisebbségi komplexusomat:) De ha ezen túlléptem, más nem változna. Kb. mintha egy barátodról megtudnád, hogy - teszem azt - fekete öves harcművész, vagy meleg.
 

 

Várjál, belőled a vastagított rész a kisebbségi komplexust hozza ki?  :D

 

 

Az mondjuk pont nem...

Bár, ha belegondolok, tud valamit, amit én nem. :)

aluminiumtrioxid @ 2020.08.05. 19:05

11. Rendesen kihozná a kisebbségi komplexusomat:) De ha ezen túlléptem, más nem változna. Kb. mintha egy barátodról megtudnád, hogy - teszem azt - fekete öves harcművész, vagy meleg.
 

 

Várjál, belőled a vastagított rész a kisebbségi komplexust hozza ki?  :D

KLM @ 2020.08.05. 18:09

Mikor is jön a Boys második évad? 

 

Addig is egy délutáni könnyed mozi a 2008-as Hancock. 

T10 @ 2020.08.05. 17:38
Válaszolok pár kérdésre. Ahogy jön:)

1. Istenét. Forráskönyv: Biblia. Képesség: mindenható, örökkévaló, minden ismeret birtokosa. Miért adnám alább, ha választhatok?
2. Lsd. 1.
3. Legyen a mindenhatóság. Abból úgy is következik a többi. Ha nem, akkor viszont semmiképpen nem akarnám, mert köz- és önveszélyes.
4. - 6. válaszokat az első megválaszolja.

7. Csecsemő korban, születéskor vagy még magzati korban kötelező genetikai vizsgálat, a személyazonosító rendszerbe bekerül, kb. mint a személy neme. A kontrollálásra képtelen világokban azonnal blokkoltatnám a gént, ennek hiányában halva születettnek tekinteném a csecsemőt. Ahol van lehetőség kontrollra, ott a megfelelő és erre képes hatóság felel a kiképzésért/számonkérésért, kb. mint IRL a fegyverviselésért vagy a járművezetésért.

8. A 7.-ből következik, hogy bárki számára.

9. Egy olyan környezetben ahol a "szupererők" ritkák/kontrollálhatatlanok, a visszaélés szükségszerűen bekövetkezik, egyéni és közösségi szinten is.
Ahol ismertek/kontrollálhatóak, ott kb. a kommandós/pilóta/írásszakértő szintjén mozoghat az elismertségük és a veszélyességük.

10. Használnám a hétköznapi boldogulásom érdekében. Nem fedném fel a világ előtt, ha nem muszáj.

11. Rendesen kihozná a kisebbségi komplexusomat:) De ha ezen túlléptem, más nem változna. Kb. mintha egy barátodról megtudnád, hogy - teszem azt - fekete öves harcművész, vagy meleg.

8.
Enkara @ 2020.08.05. 11:56

Jogos. De azért érted, hogy értem. ;) :D

 

 

:*

 

E/M

 

 

, a központi probléma a különbözőségen alapuló félelem/utálat, lényegében rasszizmus. 

Nade rasszista-e a nyúl, ha utálja a rókát (vadászkutyát, embert, menyétet)?

 

Ilyenkor maximum fajista. Rasszista akkor lenne, ha a zöld nyúl utálná a kék nyulat (vice versa) csak azért, mert kék.

 

 


Diszkriminatív, nahh. :D

 

:*

 

E/M

 

 

, a központi probléma a különbözőségen alapuló félelem/utálat, lényegében rasszizmus. 

 

Nade rasszista-e a nyúl, ha utálja a rókát (vadászkutyát, embert, menyétet)?