LFG.HU

[dpSocialTimeline id=1]
NoiseEHC 2020. nov. 24  
Elkészült a Fate Condensed magyar fordítása 18hírekCimkek
Nagy napra virradt Magyarország, végre elérkezett a Kánaán. Mostanra lett készen a Fate Condensed szerepjáték hónapokkal korábban elkezdett fordítása. Nagyon köszönöm az „RPG fordítások segédoldal” fórum topik felhasználóinak a sok segítséget, és külön köszönet Éberen Őrködő és wisp kollégának a lektorálásért! Aki lemaradt volna, a Fate egy elég népszerű szerepjáték a könnyedebb rendszerek közül. Én azért tartom a legjobbnak, mert teljesen szubjektív véleményem szerint ez az a rendszer, ami a legegyszerűbb úgy, hogy még minden helyzetet le tud kezelni.
Guildenstern 2020. nov. 23  
Kések az éjben – tapasztalatok 7ismertetőCimkek
A csapatunkkal az elmúlt egy évben a Kések az éjben szerepjátékkal játszottunk kb. heti rendszerességgel. Mivel már született ismertető erről a játékról, ezért nem is mutatnám be, hanem a tapasztalatainkat foglalnám össze, hogy képben legyetek az erősségeiről és gyengeségeiről. Ez idő alatt a Fehér árnyak, a játékosok betörő bandája, egy teljesen kezdő csapatból a Varjúláb negyed meghatározó bandájává vált. Pontosabban a végén átvették a Varjak nevű banda feletti irányítást, és így jutottak vezető pozícióba.
Glowface 2020. nov. 20  
Bírósági perpatvar a D&D háza táján – mi lesz a magyar kiadással? 35hírekCimkek
Fura híreket hallani manapság a Dungeons and Dragons környékéről. Pereskedések híreit, amelyek akár a DnD 5. kiadásának magyar fordítását is elakaszthatják. Azok kedvéért, akik nem követik a külföldi jogi eseményeket szakadatlan figyelemmel, megpróbálom összefoglalni, mit is lehet tudni az eseményekről.
Major 2020. nov. 19  
Az Őszi D&D találkozó idén télen és online lesz megtartva 2eseményekCimkek
Sajnos az Őszi D&D találkozó is arra a sorsra jutott, hogy a COVID-19 miatt elmaradt. Mivel azonban többen is igényelték, hogy legyen egy online D&D-s esemény, így felvettem a kapcsolatot a szervezőkkel, és a Remeték Titkos Társasága engedélyt kapott a találkozó online megszervezésére. Ez így most őszről immár a télbe fog átcsúszni, de ez legyen a legnagyobb problémánk! Időpont: 2020. december 27-29.
CikkBot 2020. nov. 18  
Készítőinek is vállalhatatlan a XIII remake 1hírekCimkek
Bár a 2003-ban megjelent, leginkább egyedi, az ihletforrásként szolgáló képregényre hajazó cell-shaded grafikája miatt emlékezetes XIII anno csúfosan elhasalt a pénztáraknál, az évek során egyre többen fedezték fel maguknak. Ennek tükrében nem csoda, hogy amikor a PlayMagic illetékesei bejelentették, hogy a Microids kiadó megbízásából a modern trendekhez illeszkedve remake-et készítenek az FPS-ből, sokan megörültek a hírnek. Sajnos azonban a 2020. november 10-én elrajtolt alkotás a jelek szerint az esztendő egyik mélypontjaként vonul majd be az ágazat krónikáiba...
strato 2020. nov. 13  
Hírek a Cypher Sytem, a Pathfinder és a WoD tájékáról 3hírekCimkek
Monte Cook új Kickstartere két új Cypher System alapú szerepjátékot kínál. Az egyik szuperhősökről szól, a másik a mindennapok hőseire összpontosít. / Több, mint egy évvel a Pathfinder 2e megjelenése után most kijött végre a játékhoz a Beginner Box is, mely mindent megtesz, hogy a kezdők könnyen ráfügghessenek a hobbira. / Kiadói változások történtek a World of Darkness környékén, így a Vampire 5e következő, egyébként majd ingyen letölthető kiegészítőjét már a Renegade Game Studios fogja kiadni.
arturus84 2020. nov. 12  
Metal Heroes and the Fate of Rock – szteroidon hízlalt lapozgatós könyv 3hírekCimkek
Swen Harder, a német játékkönyv szerző elindította második Kickstarter kampányát, hogy újabb könyvét is megjelentesse angolul. Az első játékkönyve a Rider of the Black Sun több mint 1400 fejezet pontból áll és ezzel minden idők leghosszabb játékkönyve, ami Németországban már a hatodik kiadásnál tart. Mostani játékkönyve, A Metal Heroes and the Fate of Rock ugyan még "csak" a negyedik kiadásnál tart, de ez is több mint 1300 fejezet pontos. Jár hozzá két fémkocka egy metál témájú pókerpakli és egy zenei cd, aminek zenéit igazi metál zenekarok írták a játékhoz. (Például Alestorm, Grave Digger) Mindenezeken felül pedig egy koncertjegy alakú könyvjelzővel követhetjük, hogy épp hol is járunk a történetben.
CikkBot 2020. nov. 11  
Elő a fejszékkel – Megjelent az Assassin’s Creed Valhalla 6hírekCimkek
PC-n, PS4-en, Xbox One-on, illetve a Microsoft tegnap debütált konzoljain, a Xbox Series X-en és S-en is elérhető már az Assassin's Creed Valhalla. Ahogy azt nem nehéz kitalálni, Ubisoft sikersorozatának legújabb epizódjában a döntésünktől függő nemű viking harcos, Eivor felett vehetjük át az irányítást. Az angolszászok királyságai ellen küzdő emberünk profin képzett harcosként egyszerre akár két fegyvert is forgathat csata közben, és magától értetődik, hogy a széria védjegyévé vált rejtett pengét is használhatja.
strato 2020. nov. 6  
Vasárnap indul az új M.A.G.U.S. szerepjáték nyílt tesztje 9hírekCimkek
Elindult a régóta várt új M.A.G.U.S. szerepjáték saját Facebook oldala, és az első bejegyzésből azonnal kiderül, hogy a "M.A.G.U.S. Kalandozók Krónikái Narratív Szerepjáték", avagy röviden "MKK Narratív" címen futó új inkarnáció nyílt tesztje e hét vasárnapján, azaz 2020. november 8-án indul. A teszttel egy időben a Találkozunk Torozonnál YouTube csatornáján indulni fog egy videósorozat is, amely részletekbe menően fogja bemutatni az új rendszert.
Symur 2020. nov. 6  
Menekülés Erionból – kaland összefoglaló 1. rész 4vegyesCimkek
Ebben a kalandban az egyik játékos egy maremita paplovaggal játszik, akivel idős (40+) kora miatt 2. szinten indulhatott. A másik játékos teljesen kezdő – de szerencsére nagyon lelkes – az ő karaktere 1. szintű, de egyedi "felépítésű", amit az UTK szerencsére támogat. Mindig kérek előtörténetet vagy legalább valami támpontot a karakter múltjával kapcsolatban, ha kapok, akkor ezeket az infókat igyekszem beledolgozni az induló történetekbe, hogy jobban passzoljon a karakterhez. Mivel a kaland még folyamatban van, nem spoilerezek el semmit sem, a történet majd kiderül az eseményjegyzékből.
wisp 2020. okt. 30  
Milyen mitológiai lény lennél? 24hírekCimkek
A kétezres években, amikor gyerek-kiskamasz fejjel felfedeztem az RPG.hu-t, főleg két dolog fogott meg benne és tartott itt: a hírek, cikkek és beszámolók egy fantasztikusnak tűnő hobbiról, amibe azonban megfelelő közösség és kezdeményezőkészség híján még vagy tíz évig nem tudtam élesben belekóstolni, és az oldal magát nem túl komolyan vevő, humoros, szó szerint játékos bája. Szabad óráimból valószínűleg többet töltöttem, mint amennyit be szeretnék ismerni, azzal, hogy a főoldalt frissítgettem, hogy a mindig szerencsétlenül járó JK-k humoros utolsó mondatait olvasgassam, és bár fogalmam sem volt, mit csinálok, azért a Szecskavágók zöldségharcosaira is előszeretettel fogadgattam. A harmadik dolog, ami nagyon megmaradt egy teszt volt, ami egy sor kérdés megválaszolása után megmondta, milyen mitológiai lény lennék.
BePe 2020. okt. 28  
Újabb 3 hetet késik a Cyberpunk 2077 7hírekCimkek
Az eredetileg november 9-én megjelenő Cyberpunk 2077 új dátumot kapott - a CD Projekt Red két vezetője (Adam Badowski és Marcin Iwinski) az alábbi közleményt tette közzé: „Ma úgy döntöttünk, hogy 21 nappal eltoljuk a Cyberpunk 2077 megjelenési dátumát. Az új megjelenési dátum december 10-e. […] Számunkra a legnagyobb kihívást azt jelenti, hogy a játék egyszerre fusson az jelenlegi és újgenerációs konzolok mellett PC-n is – ehhez összesen a játék 9 verzióját kell tesztelnünk (Xbox One + X, Xbox Series S+X, PS4 / Pro, PS5, PC-n, Stadia) – mindezt távmunka mellett. Mivel a Cyberpunk 2077-t úgy fejlesztettük, hogy a next-gen konzolokon is debütálhasson, meg kell győződnünk arról, hogy minden jól működik, és minden verzió gördülékenyen működik...